.msg Maraton Apuseni revine cu probe în munți și inițiative eco-friendly

2 min


Cel mai popular festival de alergare montană din Transilvania, organizat de Clubul Alpin Român, Secția Universitară Cluj, și susținut de msg systems România, are loc sâmbătă, 25 mai. Cursa solicitantă aduce împreună alergători profesioniști și amatori în stațiunea Muntele Băișorii.

În cadrul .msg Maraton Apuseni, cele cinci probe de concurs trec printre pântecele muntelui. Acestea sunt: ultramaraton, maraton, semimaraton, crosul Telenav de 7 kilometri și cursa familiei. Toți concurenții de la ultramaraton și maraton trebuie să aibă în kit-ul de concurs o folie de supraviețuire și o pelerină de ploaie, care vor fi verificate la linia de start.

Robert Hajnal, ultramaratonist român, care a ales performanța ca stil de viață, este ambasador al Maratonului Apuseni. În 2018, el a finalizat, pe locul al doilea, cursa Ultra-Trail du Mont-Blanc, considerată cea mai dificilă din lume. De asemenea, .msg Maraton Apuseni reunește persoanele pasionate de un stil de viață sănătos, într-o comunitate sportivă.

Pasionații de alergare în aer liber vor fi purtați la eveniment printre emoțiile aventurii și ale mișcării. Apoi, se vor putea odihni în hamace, vor viziona filme și vor socializa la focul de tabără. Printre activitățile festivalului se numără și jocurile pentru copii, Gulyas Party și o tombolă.

O experiență desăvârșită, vizita în munți, reconectează oamenii cu natura și cu ei înșiși. Pentru a-și arăta respectul față de mediu, organizatorii .msg Maraton Apuseni au implementat, în cea de-a noua ediție, o serie de acțiuni ecologice.

Anul acesta, la punctele de hidratare nu se vor mai folosi pahare de plastic, au fost create spații pentru colectarea selectivă a gunoiului și se folosesc marcaje reutilizabile pentru trasee. Comunitatea locală susține inițiativa prin ”Patrula de Reciclare”, organizată de elevii de la Școala ”Mircea Luca” din Băișoara. Concurenții sunt încurajați să își aducă propriile recipiente reutilizabile.

.msg Maraton Apuseni va premia participanții cu surprize în valoare de 22.100 lei. Partenerul principal este msg systems România, un centru de competențe IT și pentru dezvoltarea carierei. Compania se implică frecvent în proiecte sportive, sociale și educaționale.

 


Ti-a placut articolul? Sharuieste si prieteniilor tai :)

Larisa Duță

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ce dorești să publici?
Articol
Text formatat cu embeduri și vizualuri
Poze
Imagine sau GIF

Send this to a friend