fbpx
vineri, mai 17, 2024

Naționala de baschet deschide balul cu Cehia. Vlad Moldoveanu: „Vrem să mergem de aici la Istanbul”

Share

Cehia este primul adversar al României, iar tricolorii sunt încrezători și speră chiar la o calificare în fazaele superioare, în timp ce starul din NBA al cehilor, Tomas Satoransky, se declară pregătit pentru rolul de lider și se bucură de faptul că, așa cum Ghiță Mureșan îl anunța, Clujul iubește baschetul.

 

Articolele despre FIBA Eurobasket 2017 sunt susținute de

 

Treizeci de ani au trecut de la ultimul meci pe care naționala de baschet l-a jucat la un Campionat European, dar ziua de 1 septembrie le va aduce vulturilor tricolori oportunitatea unui duel pe cea mai importantă scena baschetbalistică a continentului. Vlad Moldoveanu este încrezător că absențele din loturile adversarilor pot reprezenta o șansă în plus pentru România și lansează o provocare: „După data de 7, vrem o excursie la Istanbul”, cu referire la orașul în care vor avea loc meciurile din fazele superioare ale EuroBasket 2017.

„La început părea o grupă grea și credeam că avem șanse de cel mult 1%. Cu ajutorul câtorva absențe de la celelalte echipe însă, cred că s-a deschis o poartă pentru noi de care aș vrea să profităm. Aș vrea să ne bucurăm de baschet cu Spania și Croația, să ne bucurăm că avem șansa de a juca împotriva a două dintre ce mai bune echipe din Europa, iar celelalte meciuri sper să le abordăm la victorie”, explică Vlad Moldoveanu, extrema din echipa României.

Satoransky: „Ghiță Mureșan mi-a spus că la Cluj lumea iubește baschetul”

Liderul echipei Cehiei este Tomas Satoransky, conducătorul de joc al echipei din NBA Washington Wizards. Acesta spune că este încântat de ceea ce a găsit la Cluj și că știa de la faimosul Ghiță Mureșan că la Cluj-Napoca baschetul este un sport foarte apreciat.

„Sunt foarte surprins de felul în care arată sala în care vom juca dar și locurile prin care am ajuns. Am fost bine întâmpinați de către oamenii din oraș chiar de la aeroport și mă bucur să văd că am fost așteptați. Ghiță Mureșan mi-a spus că la Cluj lumea iubește baschetul, așa că sunt foarte entuziasmat. M-am întâlnit o singură dată cu el și cu Pau Gasol și ne-a transmis că lumea din Cluj-Napoca iubește foarte mult baschetul aici”, spune cehul.

Chiar dacă Cehia a obținut locul 7 la Eurobasket 2015, echipa deplasată la acest turneu final nu îi mai are în componență pe vedetele Jan Vesely sau Ondrej Balvin, astfel că, în opinia lui Satoransky, șansele echipei sale nu mai sunt atât de bune.

„Sunt entuziasmat de oportunitatea de a juca la această competiție pentru a treia oară consecutiv și este ceva important pentru mine. Având în vedere tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă, cred că suntem outsideri în fiecare meci pe care îl vom juca. Este ceva nou, dar cred că măcar nu vom avea presiune asupra noastră pentru că vom putea să îi surprindem pe cei care nu se așteaptă la multe din partea noastră”, crede Tomas Satoransky.

România-Cehia are loc vineri, 1 septembrie, cu începere de la ora 20.30.

Ultimele articole

Alte articole