fbpx
vineri, decembrie 1, 2023

Noul sezon Serie A este mai aproape decât ai crede! Când debutează campionatul italian de fotbal?

Share

Vara anului 2021 se dovedește a fi perfectă pentru fanii fotbalului din Europa. Meciurile sunt spectaculoase, au loc numeroase răsturnări de situații și jucătorii le oferă spectatorilor momente de neuitat. De la incendiarul Euro 2020, până la Liga Campionilor, lunile acestea au fost, și vor continua să fie, pline de meciuri de neratat.

La acestea se adaugă și debutul sezonului 2021/2022 a campionatului italian Serie A. În data de 22 august va avea loc primul meci al sezonului. Cu doar o săptămână înainte, va începe și Cupa Italiei, adică în 15 august. Va fi, astfel, o perioadă plină pentru suporterii echipelor din Italia. 

Cine este, în momentul de față, favorită la cucerirea trofeului Serie A în sezonul 2021/2022?

În ciuda faptului că echipa câștigătoare a sezonului 2020/2021 a fost Inter, în ceea ce privește cotele oferite de Sportingbet.ro pentru câștigătoarea următorului sezon, lucrurile stau, în momentul de față, diferit. Favorită la câștigarea următorului sezon este nimeni alta decât echipa lui Max Allegri, Juventus, cu o cotă de 2.10. Inter ocupă poziția următoare, cu o cotă de 3.00. Următoarele două poziții sunt ocupate de Atalanta (cota 8.00) și AC Milan (cota 10.00). AC Milan a terminat pe poziția a doua ultimul sezon, după ce a câștigat meciul împotriva Atalantei cu 2-0, echipa înfrântă coborând pe al treilea loc. Juventus a încheiat competiția pe poziția a patra.

Cotele fiind foarte apropiate, se prevede o competiție strânsă între primele două echipe. Nu uita că aceste numere se pot schimba oricând, în funcție de rezultatele meciurilor și evoluția jucătorilor în campionat. În cazul în care îți dorești să plasezi pariuri pe meciurile din Seria A și pe cine crezi tu că va deveni campioană, amintește-ți că Juventus a reușit să câștige cele mai multe campionate de-a lungul istoriei, și anume, 36. La fel ca în cazul cotelor, pe poziția următoare în ceea ce privește numărul de campionate câștigate se află Inter. Totuși, titlurile sale de campioană sunt doar 19 la număr. Foarte aproape de Inter se află AC Milan, care a obținut 18 titluri, însă, ultimul a fost în 2011. 

Până la debutul Seriei A, le poți urmări pe Inter, AC Milan, Atalanta și Juventus, primele patru clasate în sezonul trecut, în cadrul Champions League. În ceea ce privește acest campionat, dintre cele patru echipe din Italia, AC Milan a reușit să cucerească cel mai mare număr de trofee – 7. Și în acest caz ultimul trofeu câștigat a fost acum mulți ani în urmă, în 2007. Inter a reușit să ocupe primul loc în clasamentul competiției de 3 ori, iar Juventus de 2 ori. Atalanta nu a câștigat niciodată Liga Campionilor, reușind să ajungă în competiție abia în 2020. 

Știai că..?

Trofeul cucerit de echipa câștigătoare a Champions League trebuie înapoiat cu două luni înainte de data finalei următorului sezon, fiind oferit, apoi, un trofeu mai mic echipei pentru a fi păstrat. Trofeul este acordat permanent echipelor care au reușit să câștige trei sezoane consecutive sau celor care au cucerit titlul de cinci ori. 

Dacă vei paria pe meciurile care urmează, nu uita să o faci întotdeauna într-o modalitate responsabilă, ținând cont de cote și pronosticuri. Vei reuși, astfel, să te bucuri cu adevărat de fotbal și de evoluția echipelor tale preferate. 

Sursa foto: unsplash.com

spot_img
spot_img

Ultimele articole

Alte articole