fbpx
duminică, mai 19, 2024

Nu-i mai achiziționa bebelușului tău lucruri inutile! Iată cele 5 obiecte care NU trebuie să lipsească din lista de cumpărături!

Share

Atunci când un nou membru a sosit în familia ta, tentația este să cheltui o grămadă de bani pe lucruri frumoase, însă nu neapărat utile pentru bebeluș. Hainele, scutecele, loțiunile și cremele pe care va trebuie să le achiziționezi în fiecare lună, îți vor afecta serios bugetul, așadar, este important ca pentru restul obiectelor să faci o selecție și să le achiziționezi doar pe acelea care-ți sunt cu adevărat de folos.

Iată o listă cu lucrurile prioritare de care vei avea nevoie în primele luni de viață ale bebelușului tău!

  1. Pătuț pentru cel mic

Acesta este cel mai important aspect la care trebuie să te gândești. Cel mic va avea nevoie de un loc unde să doarmă și să se simtă în siguranță, așadar, achiziționarea unui pătuț este absolut necesară. 

De obicei, cea mai populară alegere în rândul părinților este patul pliabil, deoarece acesta nu ocupă mult spațiu și poate fi ușor de depozitat. În plus, fiind construit din plastic și materiale textile, există un risc mai mic de accidentări și, când bebelușul va mai crește, patul va putea fi transformat în țarc de joacă. 

Așadar, ținând cont că avantajele pătuțului pliant sunt nenumărate, ia-le în considerare atunci când trebuie să alegi cel mai bun loc de dormit pentru cel mic!

  1. Sistem de monitorizare pentru bebeluș

Aceste aparate îți vor fi de mare folos atât acum, cât și mai târziu, când bebelușul tău va crește și se va juca singur în camera lui. Un astfel de sistem de monitorizare îți va face viața mai ușoară, deoarece poți pregăti masa sau poți face alte treburi casnice fără să te îngrijorezi că cel mic plânge sau te strigă. Există în comerț atât sistem audio, cât și video, așadar, alege-l pe cel care ți se potrivește cel mai bine!

  1. Încuietori pentru dulapuri și sertare

Pe măsură ce va crește, cel mic va dori să pornească în mai multe aventuri prin casă. Curiozitatea sa îl va împinge să descopere ce se află în spatele ușilor de la dulap sau prin sertare și, dacă pentru o clipă nu ești atentă la el, există un risc mare de accidentare. 

Își poate prinde mânuța sau degetele în șifonier, așadar, cel mai bine este să găsești o modalitate de a limita accesul celui mic în astfel de locuri. Dacă este cu tine, bineînțeles, îi vei putea satisface curiozitatea, însă va trebui să mai aștepte până să poată face asta de unul singur!

  1. Scaune de masă

În primii ani de viață, scaunele de masă sunt un real ajutor pentru părinți și o adevărată delectare pentru copii. Special concepute pentru dimensiunile celor mici, acestea sunt comode și utile. Cele mai populare sunt cele pliabile, deoarece nu ocupă mult loc și le poți lua cu tine și în călătorii. Caută un model cu husă detașabilă și lavabilă și neapărat cu centură de protecție, pentru siguranță deplină.

  1. Protecție pentru colțurile de la mobilă

Copiii sunt energici, curioși și fără frică, așadar, așteaptă-te să alerge prin toată casa, să se trântească pe jos, pe canapea, peste tot. În jocurile lor imaginare se vor lupta cu balauri, vor avea de înfruntat primejdii nenumărate, iar prudența nu își va găsi locul în scenariile lor. 

De aceea, este important să iei din timp măsurile de siguranță necesare și să instalezi sisteme de protecție pentru toate colțurile de la mobilă. În acest fel, vei reduce riscul de accidentări, tu vei sta mai liniștită, iar ei își pot continua aventurile cu mult curaj!

În concluzie, acestea sunt lucrurile în care merită să investești în primele luni de viață ale bebelușului tău, deoarece îți fac viața mai ușoară și le vei putea folosi timp îndelungat. Rezistă tentației de a cumpăra tot ce găsești în magazinele pentru copii și încearcă să nu-ți afectezi grav bugetul cu obiecte inutile!

Sursa foto: Shutterstock.com

Ultimele articole

Alte articole