fbpx
duminică, iulie 7, 2024

Nu știi cum să ai un stil de viață sănătos? Iată ce poți face!

Share

Detoxifierea este un proces de curățare și purificare a organismului și poate fi realizat printr-o varietate de metode. Cheia pentru detoxifiere este eliminarea toxinelor din organism. Aceste toxine sunt de obicei stocate în celulele adipoase, astfel încât nu pot fi excretate prin urină sau transpirație. Problema vieții moderne este că suntem înconjurați de toxine, substanțe chimice și poluanți, care nu sunt doar nocivi pentru sănătatea noastră, ci și pentru starea noastră psihică.

Dacă elementele nocive nu pot fi mereu evitate, iată care sunt lucrurile pe care le poți face pentru a avea un stil de viață cât mai sănătos!

1. Sporește consumul de apă

Apa, sucul de lămâie si oțetul de mere pot fi folosite ca detoxifianți naturali, deoarece elimină toxinele și vă ajută să vă mențineți hidratat în același timp.

2. Suplimente cu colagen

Colagenul este proteina care reprezintă o treime din numărul total de proteine, regăsite în organismul nostru. Răspunzător pentru sănătatea pielii, părului, articulațiilor și nu numai, suplimentele cu colagen se dovedesc a fi un ajutor excepțional pentru a suplini eventualele carențe.

3. Mănâncă mai multe legume pentru a îmbunătăți digestia și a elimina mai repede toxinele

Legumele conțin fibre și apă, ambele ajută alimentele să treacă mai repede prin intestine. Aceasta înseamnă că eliminați toxinele mai repede și vă simțiți mai bine în acest proces, adică are loc procesul de detoxifiere organism. Fibrele vă ajută, de asemenea, să obțineți sațietate, astfel încât să nu consumați mai multe alimente decât vă este necesar. 

4. Renunță la obiceiurile nocive

Chips-urile, snack-urile, covrigeii sunt cu adevărat gustoși, dar extrem de neprietenoși cu un stil de viață sănătos. Aceste bombe calorice nu aduc niciun aport de nutrienți organismului, fiind doar calorii ”goale”. Ficatul, dar și celelalte organe vor procesa extrem de greu aceste gustări.

5. Consumă ceai verde

Cunoscut drept un elixir al frumuseții, ceaiul verde este util pentru cei care doresc să-și îmbunătățească starea fizică și psihică. Mai puternic decât acest sortiment de ceai este pudra matcha, ce oferă mai mulți antioxidanți, accelerând metabolismul, iar astfel se poate pierde mai repede surplusul de kilograme.

Cum avem grijă de piele și păr?

Pielea, cel mai mare organ al nostru, este singura care ia contact direct cu absolut toți factorii nocivi din mediu. Indiferent că este vorba despre poluare, fum de țigară, pielea este expusă zilnic în fața acestor agresiuni. Pentru a veni în ajutorul ei, este nevoie de protecție sporită, pe care o obținem prin folosirea zilnică a cremelor cu factor de protecție solară, chiar dacă este iarnă, deoarece radiațiile penetrează pielea chiar și când afară sunt nori.

Demachiere, spălare, hidratare. Par 3 pași simpli, însă în esență unii dintre ei sunt adesea uitați de către doamne, în special. Demachierea tenului în fiecare seară previne îmbătrânirea prematură, iar în completarea menținerii unei pieli sănătoase, curățarea și hidratarea sunt, de asemenea, esențiale.

Părul are capacitatea fantastică de a se regenera, însă uneori nu poate îndeplini această misiune. Introducerea în rutină a unui produs benefic – celebrul sampon natural cu usturoi te ajută să ai mai puține fire de păr pierdute. Puternic antioxidant, usturoiul regenerează firul de păr, prevenind căderea excesivă.

Ține cont de toate sfaturile primite astăzi și vei reuși să ai un stil de viață cât mai sănătos!

Ultimele articole

Alte articole