fbpx
duminică, octombrie 6, 2024

NU te mai intelegi cu sotul? Afla cum sa eviti divortul!

Share

Familia moderna trece prin provocari accentuate, societatea oferind numeroase motive de aparitia a unor conflicte, cum ar fi, de exemplu, problemele financiare, infidelitatea sau, pur si simplu, scaderea interesului fata de parteneri.

Numarul divorturilor in ultimii ani a crescut foarte mult si acest lucru nu este un element pozitiv, deoarece, de cele mai multe ori, sunt implicati si copiii care sufera mult in urma finalizarii unui astfel de eveniment nedorit. Chiar daca pare o solutie acceptabila, partenerii trebuie sa faca eforturi pentru a evita sa se ajunga la aceasta situatie, in special daca au copii. 

Relatiile de la inceputul casatoriei pot parea luminoase si fara sfarsit, dar inerent in timp apare o uzura psihica si emotionala, ceea ce poate face ca partenerii sa se indeparteze unii de altii si sa acorde tot mai putina grija pastrarii unei relatii de cuplu sanatoase. In cele mai multe cazuri, divorturile nu apar brusc, semnele debutand chiar cu ani inainte fata de producerea lui. Acest lucru poate fi un avantaj, deoarece la observarea simptomelor adultii pot lua unele masuri de salvarea a relatiei si, mai ales, sa evite implicarea copiilor intr-un proces dureros si cu traume emotionale puternice. 

Iata cateva metode usoare prin care sa eviti divortul!

  1. Un motiv des intalnit in producerea unui divort este indepartarea partenerilor din cauza lipsei de comunicare. In timp intre sot si sotie apare o adevarata prapastie, deoarece nu se mai inteleg unul pe altul si nu stiu cum sa rezolve eventualele conflicte care apar. O solutie ideala in acest caz este reprezentata de apelarea la sedinte de psihoterapie de cuplu, unde psihologi specialisti in relatiile de acest tip vor sti sa scoata la iveala elementele comune si sa refaca legatura dintre cei doi parteneri. Clinica-Hope.ro ofera astfel de servicii la cele mai inalte standarde, lucru dovedit si de premiile obtinute in cadrul Asociatiei Medicale Europene pentru bune practici medicale;
  1. Un motiv de divort des intalnit este si luarea deciziilor in mod unilateral, mai ales cand este vorba despre hotarari importante, care afecteaza intreaga familie, cum ar fi schimbarea domiciliului sau a locului de munca, achizitionarea unui bun valoros. Exista cazuri in care persoana dominanta considera ca nu trebuie sa implice si partenerul in luarea deciziilor, ceea ce bineinteles duce la neintelegeri si la frustrari care pot rabufni la un moment dat. O solutie recomandata de psihologi este ca decizia sa fie luata in comun, in urma unor discutii serioase, iar daca nu se ajunge la un compromis se recomanda ca decizia sa fie amanata pana la un moment ulterior;
  1. Multe familii devin tensionate din cauza problemelor legate de cresterea si educarea copiilor. Daca se observa aceasta situatie, sotii ar trebui sa-si ia o saptamana libera si sa plece undeva in vacanta, intr-un loc romantic si placut, fara copii, pentru a avea timp sa-si aduca aminte de ceea ce i-au facut sa se indragosteasca in primul rand. O astfel de vacanta poate insemna un restart al vietii de familie si intrarea pe un drum armonios, care sa faca uitate vechile probleme triviale. Acestea, de multe ori, ar putea fi rezolvate usor, prin intelegere, comunicare si compromis. 

In concluzie, familiile aflate in momente de cumpana trebuie sa stie ca divortul poate fi evitat si ca exista solutii prin care vechile relatii sa fie reînnoite si armonia sau dragostea sa reapara. 

Surse foto: shutterstock.com

Ultimele articole

Alte articole