fbpx
duminică, mai 19, 2024

Ocolul Pământului în arome de cafea. Răsfăț și degustări Nespresso la Cluj

Share

Simplă, cu lapte sau fără, cu zahăr ori ba, cu felurite arome de la mosc sălbatic până la cereale, ciocolată neagră sau biscuiți, cafeaua rămâne un răsfăț. Și o poveste, care se rescrie mereu. Nespresso a deschis la Cluj, în Vivo!, o ”insulă” unde puteți testa o mulțime de sortimente.

O ceașcă de cafea e sinonimă, pentru mulți dintre noi, cu începutul unei noi zile. Mirosul îmbietor, aroma care învăluie încăperea și prima sorbitură sunt o experiență de secunde, uneori pierdută în goana zilnică. În spatele banalei cești de cafea stau poveștile a mii de oameni care o cultivă din inima Anzilor columbieni sau sub razele dogoritoare ale soarelui etiopian până la cei din exotica Indie. 

Capsule cu aromă și culoare

Drumul boabelor de cafea din plantații la licoarea care ne face viața mai colorată e în sine o călătorie care nu ține doar de climă și zona geografică, ci și de măiestria cultivatorului, spun cei de la Nespresso. Recent au deschis un punct de lucru, o ”insulă” în mall-ul Vivo din Cluj, unde puteți gusta povestea cafelei cultivate în diferite colțuri ale globului, împăturită în capsule colorate care, de la distanță, par bomboane sofisticate, meticulos aranjate.

În spatele ambalajului se ascund o explozie de arome: de la note subtile sau intense, dulce sau amărui, de cereale, caramel, vanilie, ciocolată neagră, biscuiți și caramel, alune de pădure, flori și mosc sălbatic, lămâie. Însăși enumerarea lor te duce cu gândul la un răsfăț al simțurilor. Le puteți testa dacă treceți prin Vivo!. Și dacă  vă acordați răgazul de a savura o cafea. Degustarea este gratuită.

De acolo vă puteți cumpăra și un expresor, al cărui preț pornește de la 400 și poate ajunge la circa 2.200 de lei. Alături puteți primi 14 capsule de cafea cu varii arome și o pungă pentru reciclarea lor.

Ce cafea preferă clujenii

Nici de o lună în Cluj și punctul de lucru din Vivo are foarte mulți clienți. Asta zic cei de la Nespresso Cluj. Oamenii le-au mărturisit că mergeau până în Austria și Germania ori comandau online cafeaua preferată. De aceea, deschiderea ”oazei” de cafea din Cluj îi încântă. ”Insula” aromelor de cafea din mall este gândită pentru consumatorii familiali, cât despre pentru partea de business – multinaționale, cafenele, hoteluri de 5 stele, partener de festival (TIFF)  – , Nespresso era deja prezent în inima Transilvaniei de ceva ani.

Preferatele clujenilor sunt cafelele Arpeggio pentru reprezentantele sexului frumos, respectiv Ristretto pentru domni. Prima, ambalată într-o capsulă mov, este o cafea intensă și cremoasă, prăjită îndelungată, cu note de cacao și boabe de Arabica din America Centrală și de Sud. 

În schimb, a doua, Ristretto, aduce împreună cele mai bune soiuri de cafea Arabica din Columbia şi Brazilia, cu soiuri rafinate din Estul Africii, faimoase pentru aroma lor de citrice şi un strop de cafea Robusta, pentru un plus de vitalitate. Procesul lent de prăjire a boabelor reușește să îmbine aromele discrete, fructate și acide, cu cele intense de ciocolată.

De ce să gustați. 4 motive

Dacă vreți să vă bucurați zilnic de gustul cafelei preferate, capsulele din aluminiu sunt cea mai bună opțiune deoarece în ele se păstrează aroma intensă de care v-ați îndrăgostit. Iar asta fiindcă în ambalajul colorat se află doar cafea măcinată, nimic altceva. Și aceeași cantitate. 

Faptul că vă savurați în fiecare zi cafeaua Nespresso nu doar că vă aduce un început de zi perfect, ci și faceți o faptă bună pentru că ajutați micii fermieri care cultivă și vă trimit rodul muncii lor de peste mări și țări într-o mică ceașcă de cafea, în fiecare zi. Nespresso lucrează, din 2003, cu mici fermieri din 13 țări și le oferă consultanța și tehnologia necesară printr-un program numit AAA Sustainable Quality. 

Nimănui nu-i place să trăiască într-o lume poluată. Nici să-și crească pruncii într-un mediu murdar. De aceea, compania dă tuturor clienților șansa de a fi eco friendly oferindu-le o pungă în care să depoziteze capsulele și să le ducă înapoi pentru reciclare.

Dacă vă numărați printre românii care au avut experiențe dezamăgitoare cu service-urile de toate felurile, din țară, ar fi bine să știți că echipa Nespresso respectă relația cu clientul. Prin urmare, dacă se întâmplă vreodată ca expresorul să nu vă mai servească cafeaua, sunați la customer service și vă trimit un curier care preia aparatul și vă dă un altul până când al vostru va fi reparat.

Ultimele articole

Alte articole