fbpx
luni, iulie 15, 2024

Oja semipermanentă

Share

Dacă îți place să ai unghiile vopsite și îngrijite, cu siguranță știi cât de greu este să le menţii în această stare, uneori nu îmi rezistă două zile! De aceea, oja semipermanentă (sau Shellac, după renumita marcă de ojă semipermanentă) este cea mai recentă modă în saloanele de înfrumusețare, deoarece poate dura până la 3 săptămâni fără să-și piardă strălucirea sau să se dezlipească.

Dar nu este deloc ieftin, aceste truse și produse de acasă au apărut  pe piață de ceva timp, dar, cu tot materialul de care avem nevoie, putem ignora problema bugetului.

Astăzi în acest articol vă voi explica pas cu pas cum să vă faceți manichiura semipermanentă acasă și vă vom arăta toate materialele de care aveți nevoie și pe care le puteți găsi în magazine, foarte ieftine și de înaltă calitate, astfel încât să puteți avea unghii magnifice.

Pași de urmat pentru o bună manichiură semipermanentă

Pentru început, mulți dintre voi poate nu știu ce este oja semipermanentă. Acest tip de lac se face cu lacuri speciale de unghii care au nevoie de o lampă cu LED sau UV pentru a se usca și a rămâne fixate pe unghie (fără lampă este imposibil ca acestea să se usuce, indiferent cât timp le lăsăm). Datorită acestui fapt, vom obține unghii frumoase și durabile, putând face orice fără teama de deteriorarea unghiilor și, cel mai bine, timp de aproape 3 săptămâni!

Dar cheia perfectă a unghiilor este să urmezi o serie de pași înainte și după aplicarea ojei.

Primul pas: condiționarea unghiei

Înainte de a începe să pictați unghiile, ar trebui să le condiționați: filați-le pentru a-i da formă, îndepărtați cuticula și limonați suprafața unghiei, astfel încât lacul să rămână mai bine fixat. 

Pentru a face toate acestea, cel mai bine este să vă puneți mâinile într-un castron cu apă caldă și săpun pentru mâini, să le lăsați să se înmoaie timp de 5 minute și să începeți să înregistrați și să îndepărtați cuticula cu un instrument specific pentru aceasta, pe care vi-l vom arăta mai târziu. . 

Împingeți cuticula înapoi și tăiați-o. Apoi, folosim un tampon  pentru a fila suprafața unghiei, pentru a elimina eventualele rămășițe și pentru a asigura oja rămâne mai mult timp.

Al doilea pas: aplicați oja și uscați-o cu o lampă LED / UV

Odată ce unghia gata este gata, putem aplica oje, vom avea nevoie de 3: bază, lac colorat și strat superior. Este foarte important să evitați vărsarea ojei pe deget, deoarece compoziția sa chimică ne poate face să avem mâncărimi atunci când sunt uscați cu lampa.

Mai întâi aplicați baza și uscați punând unghiile în interiorul lămpii. Apoi un strat din culoarea dorită și uscaţi. Dacă vrem să-i acordăm mai multă intensitate, aplicăm un strat suplimentar de culoare și îl uscăm din nou. În cele din urmă, aplicați stratul superior și uscați. Acest strat superior poate fi lucios sau mat și este cel responsabil pentru oja de lungă durată.

Acest pas are multe modificări, deoarece există cei care adaugă un „grund” înainte de bază pentru a fixa mai bine oja sau cei care folosesc straturi 3 în 1 care evită să pună baza și stratul superior.

Timpul de uscare va depinde de puterea lămpii noastre și de faptul dacă este LED sau UV. Lămpile cu LED-uri sunt mai rapide, durând între 30 și 60 de secunde să se usuce fiecare strat, în timp ce lămpile UV pot dura aproximativ 2 minute. LED-urile au, de asemenea, avantajul de a consuma mai puțin și de a avea nevoie de mai puțină întreținere, dar pe de altă parte, acestea sunt mai scumpe și se usucă numai oja specifică pentru lămpi cu LED, în timp ce lămpile UV toate tipurile de oje.

Există, de asemenea, lămpi CCFL, care usucă atât lacurile de unghii cu LED, cât și cele UV, care necesită un timp de uscare de 120 de secunde.

Al treilea și ultimul pas: curățați stratul superior și hidratați cuticulele

După aplicarea ojelor și a stratului superior, ultimul pas este curățarea suprafeței unghiei cu un demachiant care elimină excesul de produs. Pentru a face acest lucru, îmbibăm un tampon și  îl trecem peste unghie. De asemenea, vă sfătuim să utilizați ulei nutritiv pentru cuticule, astfel încât acestea să fie bine hidratate și frumoase.

Urmând cu atenţie aceste simple instrucţiuni, puteţi obţine fără probleme o manichiură semipermanentă de vis, care să fie şi încadrată în bugetul dvs. De asemenea, piaţa vă pune o gamă largă de  oje semipermanente la dispoziţia dvs. cu diferite preţuri.

Ultimele articole

Alte articole