fbpx
luni, iulie 15, 2024

Parcurile pentru caini, o veritabila atractie pentru clujenii ce detin animale de companie

Share

Faptul ca un animal de companie ne poate ajuta sa depasim mult mai usor perioadele dificile din viata noastra si ca alaturi de el putem crea momente cu adevarat memorabile sunt detalii ce probabil nu mai vin ca o noutate pentru nimeni.

La celalalt capat insa, orice proprietar de animal de companie ar trebui sa fie constient de faptul ca un caine, o pisica, un papagal sau orice alt prieten necuvantator, vine la pachet cu o serie de responsabilitati ce merg mult mai departe de o hranire corespunzatoare. Grija pentru sanatatea lui si nevoia de libertate se situeaza de asemenea pe lista lucrurilor pe care ar trebui sa le asiguram animalelor noastre de companie. 

Asa cum bine stim, Clujul este un oras mare, cu numeroase oportunitati de relaxare si destindere atat pentru cetateni, cat si pentru micii prieteni necuvantatori, pe care am fost nevoiti sa ii obisnuim cu un program complet diferit pe perioada pandemiei. Cu toate acestea insa, lucrurile incep a reveni la normal, astfel ca statisticile indica faptul ca din ce in ce mai multi clujeni preznta un interes crescut pentru parcurile special amenajate pentru caini. Mai precis, la finalul lunii mai a acestui an, volul de cautari online pentru cuvinte precum “parc caini” sau “parc pentru caini”a crescut cu 150% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Parcurile pentru caini, posibilitati nenumarate de recreere si distractie pentru animalele de companie

Parcurile special amenajate pentru animalele de companie se bucura in prezent de multa notorietate datorita faptului ca acestea ofera proprietarilor de animale posibilitatea de a se recrea alaturi de prietenii lor patrupezi. Dincolo de faptul ca prietenii necuvantatori pot fi plimbati fara a fi nevoie de clasica lesa, acestia pot interactiona simultan si cu alti caini, ceea ce inevitabil duce la crearea unor comunitati. Concomitent insa, aceste parcuri pot fi si niste spatii recreative pentru proprietarii de caini, care doresc sa petreaca timp de calitate cu prietenii lor mereu loiali.

“Nevoile unui animal de companie sunt multiple si nu se limiteaza doar la a le oferi acestora o hrana de calitate. Nevoia de libertate este de asemenea un aspect pe care proprietarii de caini in special trebuie sa il ia in calcul, astfel ca parcurile special amenajate reprezinta in mod cert o varianta excelenta de petrecere a timpului atat pentru animalele de companie, cat si pentru proprietarii acestora. Cresterea vanzarilor pe segmentul de accesorii pentru caini din ultima perioada, ne confirma si mai mult faptul ca proprietarii micilor patrupezi acorda atentia cuvenita animalelor de companie si este un lucru imbucurator” au declarat reprezentanti ai magazinului online cu produse pentru animale de companie, Buddies.ro

Unde iti poti plimba cainele in Cluj-Napoca?

In afara spatiilor special amenajate, cainii trebuie mereu plimbati cu lesa si cu botnita, exceptie facand cainii de talie mica. Din fericire insa, orasul Cluj-Napoca dispune de cateva spatii amenajate special unde iti poti plimba in voie precu m: Parcul Iuliu Prodan, Parcul Detunata, Bulevardul 1 Decembrie, Strada Anin, Strada Gheorghe Dima, in zona Cetatuie, etc. In toate aceste zone, iti vei putea plimba in voie patrupedul si vei putea petrece timp de calitate alaturi de el. 

Ultimele articole

Alte articole