fbpx
luni, iulie 15, 2024

Peste 100.000 de persoane au participat la Beer Crafters Festival, între 6 și 9 iunie, pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca.

Share

Timp de 4 zile, pe Aleea Stadionului, iubitorii de bere au degustat peste 50 de sortimente de bere artizanală și preparate delicioase pregătite de 30 de vendori consacrați de mâncare. Clujenii s-au mobilizat în număr record, transformând Beer Crafters Festival în cel mai mare festival dedicat berii din România.

Cifrele record nu se opresc aici deoarece, cei peste 100.000 de oameni prezenți, au consumat mai mult de 50.000 de litri de bere de-alungul celor 4 zile de festival, echivalentul a aproximativ 1,700 de butoaie de bere.

Printre producătorii consacrați care au participat la această ediție de Beer Crafters Festival se număra: 1717, Bere a la Cluj, Carol Beer, One Beer later, Hophead, Herrnbrau, Klausen Burger, Baisinger, Bere cu Miere, Csiki Sor, Silva, Gambrinus, Kutuma, Primator, Bere din Bucovina, Paulaner, Nenea Iancu, Ursus și mulți alții. Participanții au avut la dispoziție o paletă largă de sortimente, de la India Pale Ale (IPA), Lager, Pils, Ale, Weissbier, Red Ale, Fruit Ale, Pale Ale, Dark Ale până la Stout.

Pentru că orice festival merită o bere pe măsură, anul acesta, clujenii au avut ocazia de a savura „Beer Crafters Festival Beer”, o bere artizanală pe bază de grâu, făurită manual și exclusiv pentru această ediție de festival, într-o ediția limitată de doar 40 de butoaie.

Line-up-ul culinar a fost și el pe măsură, întregind unii dintre cei mai iubiți vendori de mâncare stradală din România: Caravana Racilor, Meat Busters, Romanian Burger, D’Jamon, Alioli by Fincă, Delicii Turcești, Pork Kunckles, Asalt Grill și mulți alții.

Beer Crafters Festival, este primul festival din Transilvania dedicat producătorilor și specialităților de bere. Conceptul a fost creat în 2018, însumând o cifră de participanți de peste 40.000 de persoane. Festivalul s-a dezvoltat masiv de la o ediție la alta, triplându-și participanții deja de la ediția din 2019.

Beer Crafters, va reveni în Cluj-Napoca în vara anului 2020.

Ultimele articole

Alte articole