fbpx
vineri, iunie 14, 2024

Peste 40% dintre studenti lucreaza. Afla ce domenii prefera!

Share

Peste 40% dintre studenti aleg sa lucreze inca din timpul facultatii, iar motivele lor sunt diverse. Unii se angajeaza pentru a castiga experienta, altii pentru ca posibilitatile financiare ale familiei sunt reduse si banii pe care ii primesc de acasa nu sunt suficient de multi.

 

Cu toate ca exista multe persoane care afirma ca un student nu mai poate aloca acelasi timp invatatului daca are si un job, tot mai multi studenti cauta joburi part-time pentru a fi pe cont propriu. De altfel, ei constientizeaza ca experienta pe care o castiga le poate fi de mare folos in viitor.

Conform unui studiu realizat la inceputul acestui an, studentii gasesc mai usor job-uri in anumite domenii. Datorita faptului ca acestea au oferte avantajoase, iar programul este flexibil tot mai multi tineri opteaza pentru un job in timpul facultatii.

 

Iata care sunt principalele domenii pe care studentii le prefera:

 

  1. Customer Service

Acesta este unul dintre cele mai cautate domenii in randul studentilor, in special de catre cei care vorbesc mai multe limbi straine. De altfel, limbile straine rare sunt foarte cautate si bine platite in call center-uri. Astfel, studentii reusesc sa obtina mai mult de un salariu minim pe economie pe luna si sa se descurce cu banii castigati.

 

 

 

       2. Videochat

Acest domeniu a capatat notorietate in ultimii ani in Romania, datorita faptului ca ofera conditii foarte avantajoase de lucru. Astfel, orice studenta doreste sa se intretina singura si sa mearga si la cursuri are aceasta posibilitate. De asemenea, studiourile de videochat respecta legislatia in vigoare, iar tinerele nu au de ce sa isi faca griji. BeYou Studio este un studio care incurajeaza fetele sa fie independente si le rasplateste tot timpul cu bonusuri pentru performante. Astfel, cele care doresc sa consulte oferta lor pot intra pe https://www.beyou-studio.ro/angajare-videochat.php si vor gasi toate informatiile necesare.

 

         3. Promovare

Studentii care nu au timp in cursul saptamanii sa lucreze, opteaza pentru joburi de weekend. Astfel, ei merg in calitate de promoteri in supermarketuri. Pentru munca prestata, ei sunt platiti la ora, iar cei care reusesc sa prinda multe promotii se declara extrem de multumiti de banii castigati.

 

         4. Educatie

Se pare ca studentii care urmeaza si cursul de pedagogie in timpul facultatii, in special cei care sunt la Litere, Matematica, Limbi Straine si Pedagogie, se angajeaza in diferite centre si devin meditatori. De asemenea, unii opteaza pentru predarea la gradinite. Astfel, ei reusesc sa castige sume de bani lunare importante.

 

 

        5. Traduceri

Tot mai multi studenti se angajeaza inca din timpul facultatii in domeniul traducerilor. Acestia cauta sa castige experienta in centre avizate, sa ia contact cu programe specifice si, desigur, sa isi mareasca veniturile lunare. Cei care urmeaza cursurile facultatilor de limbi straine spun ca acesta este domeniul in care vizeaza o cariera.

 

           6.HoReCa

Acesta este un alt domeniu in care lucreaza foarte multi studenti. Ei merg ca ospatari, barmani si casieri in cluburi, restaurante, respectiv supermaketuri. Cu toate ca este destul de obositor, cei mai multi afirma ca se castiga bine si ca merita tot efortul pe care il depun.

 

 

 

         7. IT

Cei care urmeaza facultati de profil se angajeaza inca de cand sunt studenti pentru ca pot castiga foarte bine in cadrul companiilor mari. Astfel, un programator junior isi poate face programul asa cum doreste, insa important este sa isi atinga numarul de ore saptamanal si castiga chiar si 2500 de lei. De aceea, ei sunt motivati sa fie cat mai atenti si sa invete cat mai mult la cursuri, pentru ca in timpul liber sa lucreze.

Studentii sunt ingeniosi si gasesc mereu noi metode de a castiga bani. Cei care nu se angajeaza, dar vor sa isi suplimenteze veniturile se orienteaza catre confectionarea de bijuterii hand-made, catre meditatiile particulare, catre redactarea referatelor pentru colegi. De asemenea, cei pasionati de scris isi fac un blog, iar datorita acestuia primesc bani sau invitatii la filme, restaurante, evenimente culturale.

In mod cert, fiecare student are motivele sale pentru care lucreaza in timpul facultatii. Se pare ca domeniile amintite mai sus sunt cele mai cautate, intrucat banii castigati sunt suficienti pentru un trai decent, iar tot mai multe companii ofera posibilitatea unui program flexibil.

Ultimele articole

Alte articole