fbpx
luni, iunie 17, 2024

Peste 500 de studenți, profesioniști și antreprenori români au participat la caravana organizată de Romanian IT în diaspora în această toamnă

Share

Aceasta a cuprins un numar de 8 evenimente organizate în comunitățile din Londra, Manchester, Munchen, Amsterdam, Dublin, Lisabona, Viena, si Bruxelles și a avut ca scop prezentarea realizărilor din 2017 și  a planurilor pentru dezvoltarea comunității în 2018.

 

Anul viitor va avea loc  o serie de workshop-uri și conferințe în toate centrele din diaspora focusate pe performanța în networking  cu scopul de a crea o puternică cultura de antreprenoriat și inovație în cadrul comunității la nivel global.

Reprezentanți ai Ambasadelor și Consulatelor României au fost prezenți la evenimente pentru a întâlni comunitatea locală Romanian IT și pentru a-și arăta suportul fața de planurile de dezvoltare ale comunității  pentru 2018.

Au fost invitați speakeri cu o experienta globală și o viziune puternică a ceea ce înseamna inovația în sectorul IT din Europa și SUA,  reprezentanți de corporații, antreprenori romani și străini, profesori la universități cu profil tehnic, conducători de programe de accelerare din România și din diaspora, dar și reprezentanți ai Comisiei Europene.  

O rețea precum Romanian IT poate crea acele legături care pe termen lung pot ajuta echipe românești să dezvolte companiile de mâine. O comunitate în care profesioniștii pot lua decizii  și se pot implica, au încredere, reprezintă o inovație ce poate stimula energie, inteligență și progres pentru a dezvolta un viitor mai bun

– Bogdan Ceobanu  –  Policy Officer în departamentul pentru Startup-uri și inovație al Comisiei Europene

Oana Bouraoui, unul dintre Cofondatorii Romanian IT a călătorit timp de 2 luni pentru a participa la evenimente. Ea  a discutat cu membri comunității și cu  reprezentanții Ambasadelor Romaniei pentru o privire de ansamblu asupra ecosistemului Romanesc de IT din Diaspora.

Romanian IT devine mijlocul prin care Romania are o portiță către mediul antreprenorial de afară și care permite de asemenea mediului de afară să se conecteze cu ceea ce se întâmplă în România pe sectorul IT. ”

 

Despre Romanian IT  

Romanian IT este o comunitate globală de peste 1.500 de studenți, specialiști și antreprenori romani din domeniul IT prezenți în peste 20 de tari.

Misiunea Romanian IT este de a dezvolta o rețea cu o notorietate și vizibilitate globală și cu un focus puternic pe performanță în networking, antreprenoriat și inovație.

Scopul este de a crea oportunități pentru membri, de a le oferi acces la resurse care să le permită să se dezvolte personal și profesional, să iși transforme ideile de proiecte în realitate sau să iși crească business-ul.

Ultimele articole

Alte articole