fbpx
luni, mai 20, 2024

Peste 70 de universități și instituții educaționale din România și din străinătate sunt prezente pe 20 martie la o nouă ediție RIUF-Romanian International University Fair

Share

Pe 20 martie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca are loc o nouă ediție RIUF-Romanian International University Fair. Cel mai mare târg internațional de universități din Europa de Sud-Est aduce în atenția tinerilor informații despre peste 6.000 de programe de studiu de la peste 70 de universități din România și din străinătate, dar și o nouă ediție RIUF YouForum, conferința dedicată dezvoltării personale și orientării în carieră.

 

Surse de finanțare și burse pe care elevii și studenții le pot accesa

Tinerii interesați să studieze în Olanda sau Marea Britanie pot accesa surse de finanțare care să le acopere integral sau parțial cheltuielile și taxele de școlarizare pentru licenţă şi masterat, urmând să ramburseze banii doar în momentul în care sunt angajați și câștigă un anumit venit anual. Mai mult decât atât, există universități britanice care sprijină studenții români,  oferind burse de studiu special create pentru aceștia. De exemplu, University of Greenwich oferă burse de până la 3.000 de lire pentru rezultate peste 9 la examenul de bacalaureat. În alte țări, tinerii nu au nevoie de un împrumut deoarece studiile sunt gratuite, așa cum e în Danemarca sau percep taxe mici, cum e cazul în Germania sau în Franța.

 

Număr record de țări reprezentate la un eveniment educațional din România

În luna martie, reprezentanți din 9 țări vor fi prezenți la o nouă ediție RIUF-Romanian International University Fair în Cluj Napoca  pe 20 martie. Este vorba despre universități și instituții educaționale din Danemarca, Elveția, Franța, Germania, UK, România sau SUA, care pun la dispoziția participanților informații esențiale despre programe de studiu, condiții de admitere, surse de finanțare și oportunități de dezvoltare pe care le pot accesa. Pentru a participa la RIUF, cei interesați sunt încurajați să intre pe www.riuf.ro și să completeze formularul de înregistrare.

Prin înscrierea la eveniment, vizitatorii beneficiază de consiliere gratuită, dar și de o ofertă de studiu personalizată în funcție de domeniile de interes. În plus, pot participa la conferința RIUF YouForum, unde vor avea ocazia să interacționeze cu peste 30 de invitați din diferite domenii de activitate, printre care și Andi Vanca (Electric Castle), DJ Shiver, Radu Lupaș (Salad Box), Bogdan Bob Rădulescu (Epic Show).

Ediția de primăvară RIUF mai are loc și la București pe 17-18 martie la Sala Palatului, la Iași, pe 22 martie, la Palas Congress Hall și la Brașov, pe 24 martie, la Brașov Business Park.

 

Despre Grupul Educativa

EDUCATIVA este un grup de organizații non-guvernamentale și companii ce dezvoltă produse și servicii educaționale care ajută tinerii români în identificarea și fructificarea oportunităților de dezvoltare personală. Printre programele EDUCATIVA se numără serviciile de consiliere educațională EDMUNDO, UNIVERSALIO și EDMERICA, serviciul de recrutare Reviro și platforma centralizată de înscriere la universități din România, AdmitereOnline.ro.

Ultimele articole

Alte articole