fbpx
miercuri, decembrie 6, 2023

Prima vizită a copilului tău la un specialist în ortodontie

Share

Ortodontia este ramura medicinii dentare care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților, reglarea mușcăturii (a ocluziei) și a rapoartelor dintre cele două maxilare. Pe scurt, specializarea de ortodontie are ca scop alinierea dinților strâmbi sau a dinților care nu sunt aliniați corect prin intermediul aparatelor ortodontice mobile sau fixe (aparat dentar).

Ortodontia este ramura medicinii dentare care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților, reglarea mușcăturii (a ocluziei) și a rapoartelor dintre cele două maxilare. Pe scurt, specializarea de ortodontie are ca scop alinierea dinților strâmbi sau a dinților care nu sunt aliniați corect prin intermediul aparatelor ortodontice mobile sau fixe (aparat dentar).

Recomandarea medicilor specialiști este ca vizita copiilor la o clinica stomatologica pentru un consult ortodontic să fie efectuată la scurt timp după împlinirea vârstei de 7 ani. Astfel, în cazul în care copilul tău are nevoie de un aparat dentar, tratamentul va fi început la timp, iar rezultatele vor fi mult mai rapide și de durată. Cu toate acestea, prima vizită la o clinica stomatologica ar trebui să aibă loc în jurul vârstei de 1 an, sau în perioada următoare apariției primului dinte de lapte. 

Printre cele mai întâlnite probleme dentare la copii care pot necesita tratamente ortodontice se enumeră: pierderea prematură a dinților de lapte sau înlocuirea târzie a acestora, dinți înghesuiți sau crescuți în poziții anormale, dinți blocați în erupție sau creșterea asimetrică a maxilarelor. 

Dinții strâmbi sau înghesuiți nu reprezintă doar o problemă estetică, întrucât pot declanșa afecțiuni mult mai serioase. Pe lângă faptul că sunt mai greu de curățat, iar riscul de a dezvolta carii este mai ridicat, acești dinți îngreunează procesul de masticație, necesitând un efort suplimentar și cauzând astfel posibile dureri la nivelul capului, gâtului sau a coloanei vertebrale și disfuncția articulației temporo-mandibulare. 

Aceste afecțiuni pot fi soluționate cu ușurință prin tratamente ortodontice, cel mai popular fiind cel cu aparat dentar, cunoscut și sub denumirea de aparat ortodontic. Medicii specializați în ortodontie recomandă acest tratament copiilor de peste 7 ani, în funcție de afecțiunea de care suferă. Timpul de purtare al aparatului variază în funcție de problema copilului, însă un factor important este și experiența medicului ortodont. 

Din acest motiv, înainte de a alege o clinică stomatologica pentru tratamentul ortodontic al copilului, recomandăm să te documentezi în prealabil. La Alverna Dental Studio sănătatea orală a copilului tău este prioritatea numărul 1. Echipa Alverna Dental Studio este formată din medici specialiști atenți, dedicați și bine pregătiți, capabili să rezolve în condiții de calitate superioară și eficiență orice situație dentară.

spot_img
spot_img

Ultimele articole

Alte articole