fbpx
marți, iunie 25, 2024

Primul dialog cu cetățenii organizat în România, la Cluj-Napoca

Share

Marți, 13 iunie, între 15.30 și 17.30, la Casino în Parcul Central va avea loc prima dezbatere cu cetățenii organizată în România de Comitetul Regiunilor (CoR). Alături de primarul Emil Boc, președintele CoR, Markku Markkulla va avea un dialog deschis și liber cu participanții pe tema „Reflectând asupra Europei, din inima Transilvaniei – 10 ani de când Clujul a devenit un oraș european”.

 

 

Acest dialog va avea loc în contextul în care, în perioada 10 – 14 iunie 2017 Clujul se transformă într-o adevărată platformă europeană de dialog, găzduind evenimente importante în domeniul inovației și comunicării – Conferința Comisiei Europene Open Innovation 2.0, tabără de dialog inovativ și Întâlnirea europeană a clusterelor inovative.

Publicul anticipat al acestui eveniment este reprezentativ pentru comunitatea clujeană și va fi format din studenți, membri ai societății civile, organizații non guvernamentale, reprezentați ai proiectelor din zona de start-up, antreprenori locali etc.

Scopul acestui eveniment este de a iniția dezbateri privind modul în care Europa este percepută la nivel local în această parte a Uniunii, precum și de a iniția un model ușor de replicat pentru comunitățile învecinate, privind inițierea unui dialog pe temele europene care îi preocupă pe cetățenii statelor membre.

Având în vedere apropierea momentului în care România va prelua președinția Uniunii Europene, în 2019, precum și contextul din ce în ce mai digital al lumii în care trăim, dialogul cu cetățenii va aborda problema coeziunii europene în viitor și va crea premise care să permită participanților să se simtă implicați, să poată contribui de la nivel local și regional pentru rezolvarea ”probelor” cu care reprezentanții politici ai Uniunii Europene se confruntă în această perioadă, în încercarea de a o menține cu adevărat unită.

Formatul va fi acela al unei dezbateri de maximum două ore, va fi inițiat prin susținerea unor prezentări ale invitaților, urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri, implicarea directă și exprimarea liberă fiind încurajate și susținute.

Dat fiind profilul academic al Clujului ne bazăm pe parteneriatul cu universitățile în acest proiect, participarea acestora fiind complementară, necesară și în măsură să contribuie la obținerea unor serii de reflecții privind viitorul Europei – o voce de la nivel local și regional a comunităților care își asumă reconstruirea încrederii în proiectul european.

Ultimele articole

Alte articole