fbpx
marți, decembrie 5, 2023

Principalele utilizări alternative ale coșurilor de cumpărături cu roți, destinate supermarketurilor

Share

Te-ai gândit vreodată ce ai putea face dacă ai avea un cărucior de cumpărături din metal, cu roți? În anumite circumstanțe, căruciorul de cumpărături poate fi o bună opțiune pentru realizarea unor lucruri uimitoare. În cele de mai jos îți prezentăm o serie de utilizări alternative ale coșurilor de cumpărături, pe care probabil nu le cunoșteai. 

1. Cărucior de cumpărături sau „scaun cu rotile” 

Transportul este o problemă pentru mulți oameni cu dizabilități fizice, care fac tot posibilul să supraviețuiască cu venituri mici. În acest video de pe Youtube, puteți vedea cum un designer a transformat un cărucior de supermarket într-un scaun cu rotile pentru persoanele cu dizabilități fizice, pentru pacienți sau pentru oameni în vârstă, care nu-și pot permite un scaun profesional. 

Designerul a modificat căruciorul de cumpărături și a adăugat câteva elemente pentru o poziție mai confortabilă – câteva perne, un coș de cumpărături mai mic și o frână de mână.   

Un cărucior de cumpărături poate fi o alternativă de transport rapid a unei persoane la cel mai apropiat spital. Pare desigur neobișnuit, însă ar putea fi o soluție în situații disperate. 

2. Rafturi sau brazi de Crăciun

Artistul Anthony Schmitt din Santa Monica creează lucruri foarte ingenioase din cărucioare de cumpărături – cum sunt rafturile pentru casă. El a impresionat lumea și prin bradul Crăciun realizat din 96 de cărucioare de metal de cumpărături. 

3. Cărucior cu mâner și roți pentru casă și grădină

Unii oameni ar putea cumpăra cărucioare de cumpărături pentru a le folosi acasă, în scop personal. 

Iată care sunt principalele utilizări ale unui cărucior de cumpărături la casă: 

 • Poate fi transformat în scaun sau șezlong, la care sunt necesare câteva modificări și desigur și câteva perne 
 • Este util pentru a depozita sau transporta diferite lucruri în curtea casei
 • Ar putea fi transformat în leagăn pentru copii
 • Este ușor de folosit pentru a realiza diferite lucrări, cum ar fi îndepărtarea unor deșeuri de grădină (saci cu frunze uscate), sau pentru a căra cărbuni sau lemne de foc
 • Ar putea fi utilizat și pentru a muta diferite lucruri voluminoase și care se transportă mai greu cu mâinile, pentru că este incomod
 • Ar putea fi folosit pentru transportul unor lucruri mai grele prin curtea casei (ca de exemplu unelte, ghivece, saci cu pământ și alte mărfuri în grădină)
 • Sunt necesare pentru a muta dintr-un loc în altul diferite pachete, lucruri, mărfuri abia cumpărate din magazin și depozitate în garaj sau în curtea casei.

Un cărucior de cumpărături ar putea fi transformat în roabă de grădină. Deși are o structură ușoară, el are capacitatea de încărcare destul de mare și deci oferă anumite avantaje:

 • Poate fi folosit pentru cultivarea legumelor sau a căpșunilor, datorită ventilației
 • Este util la transportul răsadurilor, îngrășămintelor pentru sol 
 • Poate transporta lucruri mai grele, dar nu foarte multe, doar atât cât să nu se defecteze
 • Ar fi util în transportul lăzilor cu legume sau fructe din grădină, mai ales pentru cei care au livezi sau terenuri mari pentru a cultiva cartofi, varză și multe altele.

Cărucioarele sunt ușor de manevrat și de către femei, pentru că au un design special și sunt realizate din materiale ușoare. Desigur ele trebuie și întreținute; de exemplu rulmenții roților ar trebui curățați de murdărie și lubrifiați cu soluții speciale în mod periodic, pentru a fi durabili în timp. 

Recomandat este să țineți căruciorul în garaj pentru că, în caz contrar, din cauza condițiilor nefavorabile ale vremii, cadrul metalic al acestuia se poate degrada în timp. Desigur cronologia daunelor va depinde de cât de mult a stat căruciorul abandonat în curtea casei, pe timp de ploaie și zăpadă. Pentru a prelungi durata de viață a căruciorului, acesta trebuie protejat de condițiile de mediu nefavorabile (ploaie, lapoviță, vânt, zăpadă). Dacă lăsați toată iarna căruciorul afară, crește riscul ca acesta să se degradeze mai repede, să ruginească. 

spot_img
spot_img

Ultimele articole

Alte articole