fbpx
luni, iulie 15, 2024

Proiect unic în Transilvania: Cluj Business Campus și-a deschis propriul studio de podcasting

Share

CBC Records este un studio unic în regiune ce și-a deschis de curând porțile la Cluj Business Campus, cel mai complex campus de birouri din Romania. Noul spațiu explorează și dezvoltă latura creativă a comunității, care dispune acum de toate “ingredientele” necesare pentru a-și împărtăși ideile și a-și face vocea cunoscută, completand astfel filozofia work-life blending adusă pe piața din România de către CBC.

Anul trecut, la nivel mondial au apărut de trei ori mai multe podcast-uri decât în 2019. Profitând de context, dar și de conceptul pe care îl urmează, fondatorii CBC au decis să mai facă un pas astfel încât să integreze această componentă pe lista de activități care îmbina munca, pasiunile fiecăruia și timpul liber.

“Nu am găsit în Transilvania un studio dedicat pentru podcasting. Sunt într-adevăr alte locuri în care se poate face asta – precum studiouri muzicale sau de creație, dar nu există un loc dedicat podcasting-ului. Un pilon al nostru de brand este să ajutăm comunitatea noastra sa traiasca o viata mai plina in care sa isi urmeze pasiunile chiar la locul in care isi desfasoara actrivitatea profesionala”, precizează Vlad Buzoianu, CEO Cluj Business Campus.

“On Campus”, proiectul alături de care CBC Records a plecat la drum

Pentru a da tonul în comunitate, cei de la Cluj Business Campus și-au lansat propriul podcast – “On Campus” , în care explorează modul în care vom lucra si colabora in viitor. În episoadele deja lansate se vorbește de inovație, wellbeing, psihologie, industrii și schimbările inevitabile ce vor apărea. Gazdă e chiar CEO-ul CBC, Vlad Buzoianu, alături de Smaranda Ignat – antreprenoare si fondatoarea unui ONG în domeniul proptech.  

Printre podcasturile deja abonate la studioul de producție se mai numeră Mic Check Radio – emisiunea de muzică inițiată de Vlad Dobrescu, The Rada Way – emisiunea sportivă a fotbalistului Ionuț Rada sau Secvențe – o serie de interviuri cu actori, realizată de festivalul TIFF.

Prin colaborarea cu OWPN Academy, CBC Records va oferi lecții de DJ-ing și producție muzicală alături de artiști consacrați pentru angajații din campus și nu numai. De asemenea, din dorința de a sprijini artiștii locali, puternic afectati de pandemie, CBC va finanța producția a câtorva proiecte media de tip vlog/podcast/streaming concert ale artiștilor aflați la început de drum.

“Feedback-ul este foarte bun. Noi am pornit la drum cu așteptări foarte realiste, pentru că Future of Work, tema pe care am abordat-o in podcastul On Campus,  e o nișă – nu vorbim de antreprenoriat în general, domeniu care ar interesa un public mult mai numeros. 

Fiecare episod e concentrat pe impactul muncii hibride ( de acasa si de la birou): primul episod a fost cu Mircea Miclea care ne-a atras atentia asupra efectului pe termen lung a muncii remote dar si asupra atentiei pe care companiile trebuie sa o acorde la bunastarea angajatilor și reacțiile au fost extraordinare, spun cei de la CBC.

Reacțiile bune au venit și dinspre comunitatea CBC. Deja se lucrează la noi proiecte și nu puține sunt vocile care urmează să fie auzite prin CBC Records, din cele mai diverse domenii: de la sport la eCommerce.“Cei de la Fitness Corner, de exemplu, ne-au surprins cu vestea că vor să lanseze și ei un podcast. Și poate sunt persoane care nu au avut înclinații de creatori de conținut, pentru că nu toți se simt se simt confortabil să fie expuși în fața unui microfon sau a unei camere. Am dat tonul, pentru ca oamenii să încerce alte lucruri. Și ei sunt experți în domeniul lor și tocmai că e foarte important că și-au dat seama că au un cuvânt de zis sau că vor să provoace niște discuții”, a precizat Claudiu Șulea, marketing manager Cluj Business Campus

Podcasting de la A la Z. Plus lecții de DJ

Un design minimalist cu o notă elegant asigură un decor perfect pentru cei ce ajung la CBC Records. Studio-ul acoperă o gamă largă de servicii: începând cu podcast-uri video, seminarii web și servicii de streaming la prezentări de produse și lecții de DJ. 

În mod surprinzător, nu puține sunt persoanele aflate în funcții de conducere, de exemplu, care cochetează cu muzica, aceasta fiind pentru ei un refugiu de relaxare.

“Studio-ul a fost gândit pentru podcasting în primă fază, însă ne-am gândit că cine o să vină poate o să aibă și alte aspirații creative. Varianta finală e realizată pentru a fi folosit și pe partea de producție media, de la fotografie sau webinarii. Am depistat că putem face aici mult mai multe activități și multe idei au venit chiar din cererile oamenilor. Din punct de vedere tehnic e echipat full. Noi am cerut părerea mai multor experți pentru a achiziționa toate echipamentele necesare. Locul se poate mula după dorințele fiecăruia”, ne-a explicat Claudiu..

Deși a fost gândit ca un proiect adresat în primul rând comunității CBC, în noul studio poate ajunge oricine e interesat. Aici va găsi o echipă de profesioniști creativi din toate domeniile – de la afaceri și tehnologie, la muzică și creare de conținut. Există și oferte speciale – atât pentru cei din cadrul CBC, cât și pentru alți tineri cu potențial.

Despre Cluj Business Campus

Cluj Business Campus este cel mai complex ansamblu imobiliar mixt fiind creat în urma unei investiții de aproape 30 de milioane de euro în spații de birouri, de locuit sau de petrecere a timpului liber, având ca facilități de la restaurant cu terasă la terenuri de sport, sală de fitness, accelerator de afaceri, parc, sky bar, podcast studio, grădiniță, școală privată și, în curând, afterschool cu activități sportive. 

Fiind atât dezvoltatorul cât și operatorul campusului, CBC a adus in premieră pe piața de la noi conceptul de work-life blending în care la circa 100 de pași ai toate serviciile de care ai nevoie si la CBC faci parte dintr-o comunitate care te inspira. 

Ultimele articole

Alte articole