fbpx
marți, aprilie 16, 2024

Romanian IT si Liga Studenților Români din Străinătate lansează programul global de mentorat „Find my mentor”

Share

Romanian IT, comunitatea globală a românilor din tehnologie lansează în parteneriat cu Liga Studenților Români din Străinătate programul internațional de mentorat “Find my mentor”.

 

 

Având ca scop comun facilitarea schimbului de cunoștințe între membrii comunităților la nivel global, cele două ONG-uri vor pune bazele unei platforme care să permită accesul la un o rețea globală de mentori și mentee.

Prin intermediul platformei ‘Find my mentor’, inițiatorii proiectului își propun să conecteze și încurajeze colaborarea între studenți, tineri profesioniști, seniori și antreprenori din domeniul IT cu mentori din cadrul comunităților Romanian IT și LSRS—alti studenți, specialiști, profesori, antreprenori și alumnii LSRS care își doresc să împărtășească din cunoștințele lor personale și profesionale. De asemenea, organizatorii lansează invitația de a lua parte la program către toate comunitățile tehnice românești.

Printre principalele teme abordate pe parcursul sesiunilor de mentorat se găsesc educația tehnică, orientare în carieră, management de proiect și de echipă, antreprenoriat și multe altele.

Prima etapă a programului o reprezintă  crearea unor echipe pilot, care vor fi urmărite pe toată durata relației de mentorat cu scopul de a aduce îmbunătățiri structurii programului în urma feedback-ului primit.

Organizatorii lansează o invitație de participare tuturor celor interesați să devină mentori, mentee, să facă parte din echipa de management a proiectului sau din echipa tehnică care va construi platforma.

Participarea în cadrul programului este gratuită și se realizează în baza unui proces de matching. Mai multe informații despre modul de funcționare al programului și despre înscriere se pot găsi pe website-ul Romanian IT (www.romanianit.com ⁄find-my-mentor).  

Oana Bouraoui, co-fondatoare și vicepreședinte Romanian IT spune despre programul “Find my mentor”: “educatia și mai ales inovația în educație este un subiect care ne preocupă constant în Romanian IT și LSRS. Scopul acestui program este de a crea și consolida o cultură bazată pe schimb de cunoștințe, colaborare, menită să promoveze comunitatea românească de IT și să genereze oportunități pentru toți membrii la nivel global. ”

 

Despre Romanian-IT

Romanian IT este o comunitate globală de peste 880 de studenți, specialiști și antreprenori români din domeniul IT  prezenți în peste 10 țări.

Dezvoltăm o comunitate internațională bazată pe schimb de cunoștințe, educație și colaborare, promovată prin activități de networking profesional și social, la nivel global, menite să creeze oportunități.  

 

Despre LSRS  

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenților și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul și solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, și o atitudine pozitivă fată de perspectivele reorientării lor spre tară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra și promova drepturile și interesele academice, profesionale, sociale, civice și culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.  

Ultimele articole

Alte articole