fbpx
duminică, iulie 7, 2024

Rooftop pentru drink after work cu o priveliște impresionantă deasupra Clujului – Sky Garden by CBC

Share

Cum ar fi ca după o zi plină la birou să mai urci doar câteva etaje și să ajungi pe o terasă cu o vedere spectaculoasă, care îți oferă posibilitatea de a petrece timp de calitate într-un ambient special? Ei bine, acest lucru a devenit posibil la Cluj Business Campus, prin viziunea unor clujeni care au reușit să creeze o comunitate bine închegată și… fericită. 🙂 Le-am făcut și noi o vizită în noul Sky Garden, locul proaspăt inaugurat pe acoperișul clădirii de business CBC

Ce înseamnă conceptul de work-life blending

Echilibrul între viața profesională și cea personală pare a fi un mit, indică specialiștii. Tot mai mult, însă, prinde contur conceptul de “blending” – adică un stil mai flexibil, în care nu trebuie ca angajații să desemneze în linii stricte timpul, energia sau concentrarea fie doar pentru muncă, fie doar pentru viața personală: „Cum ar fi ca în loc să le separi să le faci să danseze împreună fără să se calce pe picioare?”, s-a întrebat Vlad. Și a încercat, alături de echipa sa să integreze fel de fel de activități care să îmbine munca, pasiunile fiecăruia și timpul liber. Vorbește cu mult entuziasm despre conceptele moderne pe care CBC le-a adus in Romania, schimbări ale pieței muncii și despre focusul pe ceea ce contează cu adevărat: oamenii.

„Diferența la noi, față de alte clădiri de birouri, e că suntem atât dezvoltatorul, cât și operatorul. Asta ne permite să îți oferim mai mult decât un loc în care să lucrezi. Așa am venit cu conceptul new urban – să dispui la circa 100 de pași toate serviciile de care ai nevoie, pentru a nu fi nevoit să te mai deplasezi cu mașina odată ce ai ajuns la birou. Al doilea pas a fost să construim o comunitate, asta ne diferențiază pe noi. Noi alocăm bugetul de marketing evenimentelor pe care le gândim pentru comunitatea noastră: o comunitate devii atunci când ai pasiuni comune, când interacționezi. De aceea CBC organizează de la campionate de fotbal la evenimente de caritate sau drumeții”, ne explică Vlad Buzoianu, CEO Cluj Business Campus.

O idee care să contribuie la fericirea comunității

Sky Garden a venit, așadar, ca un pas firesc și ca o soluție în actualul context influențat de pandemie. Un manager le-a mărturisit celor din conducerea CBC că e foarte greu să-i convingă pe oameni să revină la birou, însă la petreceri toți își doresc să fie prezenți. Ideea a apărut rapid, iar de la gând și până la fapte a fost numai un pas. “Am vrut să răspundem la întrebarea: ce poate biroul să facă pentru ca oamenii din comunitate să fie mai fericiți?”. La nici două luni distanță a fost gata Sky Garden by CBC.

Locul îți oferă o perspectivă unică asupra întregului oraș, priveliștea e fermecătoare, iar decorul cu accente din lemn și beculețele romantice dau terasei un aer aparte. Iar beat-urile subtile de lounge sau ritmurile de jazz completează decorul special. În curând, numeroase plante ornamentale vor transforma spațiul într-o adevărată grădină.

„Ne-am inspirat foarte mult de ceea ce se întâmplă în alte țări, adică zone de after work drinking, zona de business din Viena a fost unul dintre punctele de repere. Am realizat că există un mare potențial și am încercat să venim cu cât mai multe concepte și să fim într-o continuă creștere. Avem o zonă de food, o zonă de drinks și o scenă pentru partea de activare a evenimentelor speciale. Ne inspirăm în permanență din conceptul work-life blending: adică să vii la muncă și să îți împlinești toate nevoile – practic asta înseamnă și wellbeing”, spune Claudiu Șulea, marketing manager CBC.

Preparate aromate, muzică ambientală și zâmbete

Spațiul a fost gândit în trei componente: mâncare, băutură și loc pentru evenimente. Cei de la DOT – District Of Toast – urmează să se instaleze cât de curând pe terasa de pe acoperiș, astfel gurmanzii (și nu numai) vor putea servi aici întreaga zi celebrele preparate cu iz de mic dejun, dar și burgeri și alte gustări delicioase.

Cocteleria se ocupă de partea de băuturi și aduce arome proaspete iar o scenă e locul în care invitații speciali – de la DJs la speakeri – se pot desfășura în voie. Mai multe evenimente au adus deja culoare pe acoperișul CBC: de la evenimente cu inspirație italienească, la seri relaxante de weekend.

“Feedback-ul a fost foarte bun. Noi nici nu am intrat foarte agresiv pe piață, ci am vrut într-o primă fază să testăm reacția comunității noastre, dacă comunitatea noastră e ok cu volumul care vine din afară și dacă le place întregul concept. Iar reacțiile au fost foarte bune. Seara locul capătă o cu totul altă nuanță și se schimbă. Ne ajută lăsarea întunericului – și datorită view-ului spectaculos, e un mare avantaj amenajarea pe acoperiș, dar și a spațiului în sine, care prinde viață și magie odată cu terminarea orelor de lucru”, explică Claudiu Șulea.

Grădina de pe acoperiș e deschisă și publicului larg, însă fiind într-o clădire de birouri fiecare vizitator trece printr-un filtru de securitate. Prioritate au cei din comunitate.

Echipa CBC pregătește acum noi idei pentru evenimente care să se desfășoare în frumoasa grădină de pe acoperiș, inclusiv cu implicarea mai multor brand-uri din zonă în acțiuni tematice săptămânale, pentru a susține producătorii locali. De asemenea, aceasta e în căutarea unor soluții tehnice pentru ca spațiul să poată funcționa și în timpul sezonului rece.

următoarele evenimente care au loc la Sky Garden by CBC

Despre CBC

Cluj Business Campus este cel mai complex astfel de ansamblu imobiliar, fiind creat în urma unei investiții de aproape 30 de milioane de euro în spații de birouri, locuit sau de petrecere a timpului liber, având ca facilități de la restaurant și terasă la terenuri de sport, sală de fitness, accelerator de afaceri, parc, sky bar, podcast studio, grădiniță, școală privată și, în curând, afterschool cu activități sportive.

Ultimele articole

Alte articole