Majoritatea studenților veniți într-un oraș nou la facultate se lovesc de aceeași problemă: găsirea unei locuințe decente. Căminele studențești sunt o soluție bună, însă, de multe ori, am prefera un mediu mai liniștit și mai intim, așa că alegem să căutăm un apartament de închiriat. Dar ce se întâmplă atunci când nu găsim pe cineva cu care să împărțim chiria? În urma acestei întrebări a început proiectul roombuddy.co, platforma gratuită care vine în ajutorul celor care își caută coleg de apartament.
„Fiind un student venit din provincie, am fost nevoit în fiecare an să caut pe cineva cu care să împart chiria. După primii trei ani în care am locuit cu fratele meu, apoi cu doi prieteni, a trebuit să mă mut iar, de data asta fiind nevoit să caut pe cineva, dar fără succes. După această experiență, am hotărât să încep un proiect pentru a îmi putea găsi pe viitor coleg de apartament, iar așa luat naștere roombuddy.co”, spune Rareș. Paginile de Facebook reprezintă o sursă bună unde se pot căuta colegi de apartament, însă micile detalii care contează nu pot fi găsite acolo.
Roombuddy.co a fost lansat în luna septembrie a acestui an. Pe lângă detaliile apartamentului, precum locația sau prețul chiriei, utilizatorii pot adăuga și informații despre stilul lor de viață, cum ar fi preferințele culinare, ora trezirii, dacă acceptă sau nu animale de companie sau dacă sunt fumători. „Fiind nefumător, aș fi vrut să aflu printr-o metodă simplă, dacă, de exemplu, persoana care va urma să locuiască cu mine este sau nu fumătoare”. Prin intermediul acestei platforme, colegii de apartament pot fi filtrați în funcție de interese comune sau obiceiuri, ea adresându-se atât studenților cât și celor care doresc să împartă chiria locuinței cu cineva.
Pentru viitor, roombuddy.co are în plan să se dezvolte și să adauge mai multe caracteristici care să simplifice întreg procesul căutării colegului de apartament. Unul dintre lucrurile care vor fi implementate în primul trimestru al anului 2020 sunt recenziile pentru fiecare utilizator, unde prietenii sau foștii colegi de apartament pot da câteva detalii despre experiența avută cu persoana respectivă. De asemenea, în următorii ani se dorește implementarea în platformă și a unei modalități prin care să ajutăm oamenii străini, veniți în România la studiu sau în interes de muncă să își găsească cu ușurință coleg de apartament.