fbpx
luni, iulie 15, 2024

SAS oferă peste 700 de ore de conținut gratuit pentru programul de master „Data Science for Industry and Society” organizat la Universitatea Babeș-Bolyai

Share

La conferința de presă organizată astăzi la Universitatea Babeș-Bolyai, SAS, lider în analytics, a subliniat potențialul pe care îl are România de a fi unul dintre hub-urile tehnologice regionale și de a conduce progresul național în domeniile Inteligenței Artificiale (AI) și Advanced Analytics. SAS și-a reconfirmat angajamentul de a investi în ecosistemul României, concentrându-se pe trei piloni principali – oameni, tehnologie și business. 

Tehnologia se dezvoltă rapid, iar țările se confruntă cu provocarea de a avea forță de muncă calificată gata să adopte și să utilizeze cele mai avansate instrumente pentru dezvoltarea societății și a mediului de business. În ultimii ani au existat schimbări drastice ale cerințelor forței de muncă și, totodată, o lipsă de profesioniști calificați, capabili să înțeleagă nevoile de business. Abilitatea de a utiliza instrumente analytics și de a obține informații prin intermediul acestora este esențială pentru dezvoltarea digitalizării administrației guvernamentale și a sectorului de business. 

Shukri Dabaghi – VP CEMEA, SAS

„România se află în topul regiunii la nivel de digitalizare, iar noi suntem determinați să contribuim la dezvoltarea și accelerarea acestui segment, prin valorificarea elanului actual și oferirea expertizei noastre. Suntem de părere că nu este vorba doar de tehnologie în sine, ci și de oameni, tehnologie și business, iar noi  investim activ în toți cei trei piloni, în întreaga regiune”, a menționat Shukri Dabaghi, SAS VP CEMEA.

Programul de Masterat care se desfășoară deja la UBB și încă două universități din România face parte din angajamentul SAS de a forma 5.000 specialiști în data science în România, până în 2025, ajutând companiile de top și instituțiile publice să-și accelereze călătoria de transformare digitală prin adoptarea tehnologiilor inovatoare de AI și analytics. 

Daniel David – Dr., Rector al Universității Babeș-Bolyai.

„Întrucât Cluj-Napoca a fost recunoscut drept centrul românesc de inovare tehnologică, știm că universitatea noastră trebuie să rămână în față și să ofere programe competitive de specializare în tehnologii de vârf. Oferim un program de masterat unic – Data Science for Industry and Society -, care conține 715 ore de conținut de învățare data science și este 90% SAS, inclusiv cursuri gratuite și furnizare de software”, a  declarat Daniel David, Dr., Rector al Universității Babeș-Bolyai. 

SAS continuă să își îndeplinească promisiunea de a investi  un miliard de dolari în dezvoltarea tehnologiei, educației și serviciilor AI. O parte semnificativă din veniturile anuale ale SAS sunt reinvestite în cercetare și dezvoltare pentru a optimiza ciclul de viață analytics pentru clienții săi. Totodată, lucrăm la proiecte și inițiative inovatoare în toate industriile din Europa de Sud-Est și continuăm dezvoltarea Centrului de Excelență în Analytics, care poate acționa ca o punte, conectând diferite unități organizaționale ale companiei, promovând colaborarea și definind cele mai bune practici pentru analytics, pentru a îmbunătăți rezultatele de business. 

Tayfun Topkoc – Regional Director SEE, SAS

„Unul dintre obiectivele noastre principale constă în consolidarea prezenței și abordarea mai multor inițiative în domeniu, acționând ca un partener al statului în implementarea Strategiei naționale pentru transformarea digitală în România, țară care deține o poziție geografică importantă și funcționează ca centru strategic și tehnologic esențial penstru SAS. Regiunea Europa de Sud-Est a avut printre cele mai rapide creșteri anul trecut, în ciuda dificultăților. „Apetitul” acestor țări pentru noile tehnologii, pentru modele digitale de business și inovație este cu adevărat extraordinar și admirabil. La nivel de SAS, România are marea oportunitate de a conduce în continuare dezvoltarea digitală și de a începe să utilizeze puterea data analytics, machine learning, automatizare și  AI, care vor îmbunătăți semnificativ viața de zi cu zi, publică și privată a românilor, și care va facilita dezvoltarea sectorului business” , adaugă Tayfun Topkoc, director regional SAS SEE. 

„Strategia SAS este de a aduce capabilități de advanced analytics în toate sectoarele majore: bancar, telecomunicații, administrație publică, energie și utilități, petrol și gaze, producție, retail. Planul nostru este să investim în programe academice, precum cel cu Universitatea Babeș-Bolyai și altele, pentru a califica forța de muncă românească pentru locurile de muncă din viitor. Dar valoarea acestor investiții poate fi cu adevărat evidențiată prin construirea, alături de companii private, de centre de excelență dedicate advanced analytics, care pot construi și explora în mod continuu modalități inovatoare de a utiliza datele și de a oferi informații celor care iau decizii ”, a spus Ștefan Baciu, Country Manager SAS România & Moldova.

SAS accelerează inovația în toate tehnologiile pentru a se concentra pe rezolvarea problemelor de business ale clienților și rămâne dedicată adresării întrebărilor corecte pentru a găsi răspunsuri mai bune. Dar inovația nu se oprește la limitele tehnologiei. Multe dintre ideile care au determinat cândva deciziile de business critice nu se mai aplică, pe măsură ce organizațiile se adaptează la un nou normal în continuă schimbare.

Tayfun Topkoc – Regional Director SEE, SAS

„ONG 360 a început o colaborare puternică cu SAS în cadrul Programului academic de dezvoltare a cursurilor de master în data science, pentru diferite universități din România. Organizația noastră lucrează îndeaproape cu Ministerul Muncii pentru a aduce cele două noi roluri pe piața muncii din România (COR-Clasificarea ocupațiilor din România): Data Science (expert în cercetarea științifică a datelor), Data Analytics (expert în cercetarea datelor digitale). Acest lucru va duce la creșterea numărului de tineri profesioniști în domeniul data science, cu un set unic și specific de abilități pentru a digitaliza România ”, a declarat Mariana Ungureanu, fondatorul Think Tank 360.

###

Despre SAS

SAS este liderul soluțiilor de analytics. Prin intermediul serviciilor și soluțiilor software inovatoare, SAS sprijină și inspiră clienți din întreaga lume să transforme datele în informații valoroase. SAS gives you THE POWER TO KNOW®.

Ultimele articole

Alte articole