fbpx
duminică, mai 19, 2024

Școala canadiană Maple Bear deschide primele două grădinițe cu program bilingv în Cluj Napoca

Share

Școala canadiană Maple Bear va deschide primele grădinițe cu program bilingv engleză – română și germană-română în Cluj Napoca în toamna anului 2021. Elevii Maple Bear vor beneficia de educația bilingvă canadiană, una dintre cele mai bune din lume conform celor mai recente rezultate PISA*.

Grădinițele Maple Bear din Cluj Napoca sunt situate în cartierele Gheorgheni și Bună-ziua, în clădiri frumoase cu spații verzi, 2 etaje, 15 clase cu o capacitate de 300 de elevi, bucătărie proprie, piscină, curți spațioase și sală de sport.

O a treia grădiniță Maple Bear urmează să își deschidă porțile în anul 2022, în Cartierul Gheorgheni, Str. 25 Octombrie 1944, în imediata apropiere a Bazei Sportive Gheorgheni, într-o clădire nouă, construită special pentru a fi instituţie de învăţământ, cu săli de grupă spaţioase şi luminoase, curte generoasă și numeroase alte avantaje.

Înscrierile pentru grupele de grădiniță se pot face

Maple Bear reprezintă o rețea gobală de peste 550 de instituții de învățământ, de la grădinițe până la licee, în 30 de țări, cu peste 40.000 de studenți la nivel global. Chiar dacă Maple Bear a pătruns de curând în Europa Centrală și de Est, misiunea asumată este de a construi o rețea regională solidă de 50 de grădinițe și școli în mai multe țări, printre care și România. 

La Maple Bear Cluj Napoca, profesorii Maple Bear vor avea parte de formări profesionale constante și sprijin permanent din partea echipei academice Maple Bear din Canada. Corpul profesoral local va avea acces complet la unitățile de învățare Maple Bear, concepute de către experți canadieni, care vor fi implementate la clasă. Pe parcursul anului școlar, Directorul Academic Maple Bear din Canada va oferi sprijin și expertiză personalului academic local în mod constant.

Pentru menținerea excelenței academice și pentru asigurarea celor mai bune rezultate, profesorii vor participa la formări profesionale în mod frecvent. Directorul Academic Maple Bear din Canada va sprijini implementarea și adoptarea metodologiei canadiene, și va colabora cu Directorul Academic al noii grădinițe Maple Bear din Cluj Napoca. 

„Programul Maple Bear este conceput pentru a educa copilul ca un întreg – fizic, intelectual, emoțional și social – pregătindu-l cu abilitățile necesare secolului 21” spune Rodney Briggs, fondatorul Maple Bear Global Schools.

„Prin programul nostru insuflăm copiilor dorința de a învăța pe tot parcursul vieții și îi susținem pentru a deveni cetățeni globali, respectând în același timp obiectivele de învățare definite de către Ministerul Educației din România. Ne dorim ca studenții noștri să aibă o perspectivă globală și, în același timp, să respecte cultura și identitatea română. Scopul nostru nu este să îi transformăm pe elevi în cetățeni canadieni. Ne dorim ca ei să devină cetățeni model și credem că au potențial să aducă contribuții considerabile în societatea românească.”

Spațiul clasei Maple Bear este un element fundamental în aplicarea metodologiei canadiene. Fiecare detaliu are un scop bine definit în procesul de învățare. Spațiul este conceput pentru a permite desfășurarea mai multor activități educative simultane în grupuri, în echipe sau individuale. Activitățile educative se desfășoară în centre de învățare cu tematici diferite.

Scopul nostru este să obținem maximul din fiecare moment petrecut în clasă, permițându-le elevilor să exploreze diferite subiecte și tematici într-o manieră interesantă și provocatoare, care să le capteze interesul pe parcursul întregii zile. 

„Canada este un lider mondial în asigurarea educației bilingve imersive. De asemenea, este un pionier în implementarea strategiilor educaționale care se concentrează pe dezvoltarea competențelor specifice secolului 21 (competențe precum gândirea critică, construirea caracterului, creativitate, inovație, dar și alfabetizarea digitală și informatică). Aceste competențe reprezintă cheia succesului profesional pentru copiii noștri într-un mediu în continuă schimbare.” concluzionează Lenna Grande, Vice Președinte Academic al Maple Bear Global Schools.  

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați Maple Bear Cluj Napoca la:

Telefon: 0723 353 478

E-mail: contact@cluj.maplebear-cee.com, mihaela.jaradat@cluj.maplebear-cee.com

Soocial media: Facebook și Instagram.

Informații adiționale:

Prin origine, Canada este o țară bilingvă. Bilingvismul este în ADN-ul nostru. Avem experiență în facilitarea învățării imersive datorită celor două limbi „de acasă”. Împreună cu metodologia sa, Canada este recunoscută drept un lider mondial în asigurarea educației imersive bilingve.

Canada dispune de unul dintre cele bune sisteme educaționale din lume. Sistemul educațional canadian se clasează în mod constant printre primele 5 țări din lume conform cu evaluarea internațională pentru elevi OECD PISA. Aceasta răspunde la întrebări cruciale precum: „Ce este important pentru cetățeni să știe și să aibă capabilitatea să facă?”, „Cum aplică ceea ce învață în viața reală?”. În esență, studiază dacă un sistem educațional pregătește copiii să aibă succes în viața reală. 

Canada depășește toate țările vorbitoare de limba engleză din lume și este înaintea multor lideri educaționali și economici din Europa.

Canada este un pionier printre țările care își adaptează sistemul educațional la conceptul de abilități necesare secolului 21. Încă din 1994, sistemul educațional canadian aplică o metodologie care dezvoltă întreaga personalitate a copilului – fizic și intelectual, emoțional și social – concentrându-se pe învățarea abilităților cheie pentru asigurarea succesului viitor.

De asemenea, educația canadiană funcționează în orice cultură (mai bine de 30% dintre copiii din școlile canadiene au părinți care provin din țări diferite. Metodologia de predare este dezvoltată în așa fel încât să nu lase niciun copil în urmă.).

Ultimele articole

Alte articole