fbpx
marți, decembrie 10, 2024

Secretul unei grădini roditoare: ustensile potrivite și grijă

Share

Atunci când vezi o grădină frumoasă, aceasta îți atrage privirea și parcă toate simțurile se deschid. Culorile și marea diversitate de combinații de design – pentru că florile, fructele și legumele nu trebuie să crească doar pe rânduri – parfum, arome, sunetele păsărilor și insectele atrase de plante, varietatea de texturi nu are cum să treacă neobservate. Și adesea vei avea gândul că acea grădină este foarte îngrijită. Doar totul arată acest lucru. Fără îndoială că acele persoane care o dețin aplică unele principii și idei referitoare la cum anume să îngrijești o grădină. Iar dacă și tu îți dorești una la fel de frumoasă, ai ajuns bine aici.

Iată CINCI sfaturi pentru a avea o grădină de vis:

Un spațiu îngrijit în care să te simți confortabil are numeroase beneficii pentru sănătatea psihică și emoțională. O grădină cu atât mai mult, deoarece vorbim despre plante verzi, cu flori legume sau fructe care pot reduce stresul și cresc buna dispoziție. Iată, prin urmare, câteva sfaturi referitoare la cum să-ți îngrijești grădina astfel încât să fie frumoasă și să te bucuri și de aceste beneficii.

·         Folosește îngrășământul potrivit pentru fiecare plantă. Acesta trebuie să dreneze bine apa și nutrienții care trebuie să fie de lungă durată. Dacă creezi un design deosebit cu ajutorul plantelor în ghiveci, atunci caută pământ pentru plantele în ghiveci cu mușchi de turbă, scoarță de pin și perlit sau vermiculit. Este ideal pentru întreținerea acestor plante și este un mod ușor de a obține cel mai frumos aspect vizual oferit de plantele respective.

· Previne sau îndepărtează dăunătorii pe care naturală. Plasa de grădină este o modalitate tradițională, dar fără greșeală, de a împiedica dăunătorii să deguste plantele. Poți folosi corturi de plasă sau huse speciale pentru a proteja ceea ce ai în grădină. Chiar și florile.

·  Documentează-te despre înmulțirea plantelor. Astfel poți face din grădina ta un rai al florilor și legumelor cultivate organic. Începe prin a semăna semințele florilor tale preferate. Odată ce au înflorit, lasă câteva fire să fie de sămânță. Culege-le și plantează-le în următorul an. Vei avea o grădină frumoasă și bogată.

·  Curăță grădina în mod repetat de tot ceea ce se ofilește. Asta dacă nu vrei să aștepți până anul următor ca să plantezi semințele și dacă vrei să te bucuri de o grădină spectaculoasă atunci, pe moment. Asta pentru că această tehnică împiedică plantele să facă semințe. Ele vor produce noi și noi flori mereu. Iar acest lucru garantează un sezon mai lung de culoare și înflorire în grădină.

·  Investește în instrumente de calitate. În primul rând trebuie să te gândești că o grădină mare nu poate să fie udată cu găleata. Ar însemna foarte mult timp pierdut. Ideal ar fi să folosești o motopompă pentru apă de la Hornbach, care pompează apă din sursa pe care o ai acasă și astfel vei reuși să uzi grădina rapid și ușor. De asemenea, ai nevoie de o motocoasă sau mașină de tuns iarba. Buruienile pot dăuna. Nu uita să adaugi în inventar și o foarfecă de grădină, lopată, furcă, greblă sau suflantă. Un burghiu pentru găurit pământul este și el util pentru a face mai repede găurile unde urmează să plantezi.

În concluzie, nimic frumos nu iese fără un pic de muncă. Însă dacă îți dorești ca și grădina ta să arate precum a vecinului, se poate. Urmează aceste reguli de îngrijire și vei fi foarte mulțumit de rezultate. În final, tot ceea ce trebuie să ai este răbdare. Și poate un strop de motivație. 

Sursa foto: freepik.com

Ultimele articole

Alte articole