fbpx
sâmbătă, mai 18, 2024

Secția de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului Județean de Urgență pentru Copii a fost reabilitată și modernizată cu 31.000 de euro, bani strânși de Clubul Lions Hope Cluj-Napoca

Share

Secția de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului Județean de Urgență pentru Copii, de pe Calea Moților, din Cluj-Napoca a fost reabilitată și modernizată cu 31.000 de euro, bani strânși de Clubul Lions Hope Cluj-Napoca, cu sprijinul celorlalte cinci cluburi clujene- Transilvania, Genesis, Napoca, 360 și Turda.

Ne bucurăm să anunțăm că micii pacienți ai Secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică din cadrul Pedi 1, se bucură acum de saloane reabilitate și modernizate. Acest fapt a fost posibil prin strângerile de fonduri organizate de Lions Club Hope Cluj-Napoca, pe parcursul unui an: în timpul Balului Lions Cluj din 2018 s-au strâns aproximativ 13.800 de euro. Acestor fonduri li s-au adăugat alți aproximativ 25.000 de euro, bani donați la alt eveniment caritabil desfășurat la finalul lui 2017- Gala ”Dăruiește din Suflet”, dar și donații în materiale de construcție, mână de lucru și materiale sanitare, oferite de sponsorii noștri. Astfel s-a putut acoperi investiția totală de aproape 31.000 de euro în reabilitarea secției cu 50 de paturi și de aproximativ 400 mp de suprafață construită.

Mai exact, s-a înlocuit integral mozaicul și vopseaua vechea cu tarkett/PVC sanitar, iar pereții au fost vopsiți cu lavabilă specială pentru mediile spitalicești. Cele 12 saloane + o sală de tratament + o sale de spitalizări de zi + 2 grupuri sanitare + 2 boxe depozitare au trecut printr-un proces complet de reabilitare și înlocuire obiecte sanitare și obiecte electrice. De asemenea, au fost reparate toate ușile și geamurile din material termopan, iar toți pereții au fost colorați cu desene vesele, pentru specificul spitalului (copii), au fost reparate scurgeri în tavan, vopsite caloriferele și au fost înlocuite tablourile electrice.

La conferința de astăzi au participat reprezentanții conducerii spitalului, dar și înalți reprezentanți ai cluburilor Lions la nivel național și internațional: Jung Yul Choi, primul vicepreședinte și viitor președinte Lions Club International, împreună cu soția sa, Radu Cristea, guvernator 2018-2019 LC District 124 România și Răzvan Rotta, PDG (Past District Governor) și GMT Lions România. De asemenea, au fost prezenți: Mona Koos, Imediat Past President al Clubului Lions Transilvania, precum și reprezentanții clubului care au inițiat campania, Lions Hope: Anca Dinu- președinte, Raluca Kostrakievicz- trezorier și Alida Vișan- fost secretar și unul dintre cei doi arhitecți care au contribuit la noua ”față” a secției spitalicești.

Dr. Horațiu Gocan, șeful secției de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca: Avem rezultate excepționale: prin grija foarte bunilor noștri prieteni de la cluburile Lions din Cluj am reușit să reabilităm secția. Eforturi uneori directe ale cluburilor Lions, și în special Hope, care au muncit efectiv la decorarea saloanelor, la munca depusă de constructorii care au reabilitat secția. Sperăm ca micilor noștri pacienți care suferă să le mai alinăm din suferință, oferindu-le, cu ajutorul prietenilor noștri de la Lions, condiții hoteliere specifice perioadei în care trăim, adică mileniul III.

Conf. dr. Călin Lazăr, director medical al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca: Orice donație din afară este binevenită, dar nu poate suplini o lipsă a sistemului. În 2008 Lions Club a donat aparatură medicală de peste 100.000 de euro. Relația este veche. Însă nimic din toate acestea, așa cum spuneam, nu pot suplini lipsurile sistemului sanitar românesc. Le mulțumim celor de la Lions pentru sponsorizare, dar și pentru munca efectivă pe care au depus-o aici.

Jung Yul Choi, primul vicepreședinte și viitor președinte Lions Club International: Sunt foarte încântat de ce s-a întâmplat la Cluj cu secția de chirurgie și ortopedie pediatrică. Susținem, la nivel internațional, inițiativele medicale, iar acum sunt disponibile granturi speciale pentru astfel de acțiuni, care pot fi accesate și de cluburile Lions din România.

Banii rămași în contul Clubului Lions Hope Cluj-Napoca pentru acest proiect, respectiv aproape 9.000 euro, vor fi folosiți pentru alte nevoi materiale ale Secției. Acestea vor fi comunicate de conducerea spitalului, dar achizițiile vor fi făcute tot de către asociația non-profit. Anual, 2.500 de intervenții chirurgicale au loc pe secția de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. La nivelul întregului Spital de Copii, numărul de pacienți este de aproximativ 75.000 de copii pe an.

Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără ajutorul sponsorilor și partenerilor noștri:

Multiamenajări, Wohnung, Nim Global, Wind Energy, Freshbyte, Jolly, Banca Transilvania, Arobs, Trend Communication, Multicom Zalău, UBA Accommodation, Luca Prest, Agressione, Usource, PP Protect, Clubul Vedetelor, Tecla, Royal Classic Hotel, Someșul Cald, Lux Line, COS, Ravago, Lions Club Hope Cluj Napoca, Lions Club Transilvania, Lions Club Genesis, Lions Club 360, Lions Club Napoca, Lions Club Turda, Smartmove Crossfit, Urma, MB Dental Family Floresti, MB Dental, Alexandrion Group, Brâncoveanu, U-BT, arh. Alida Vișan, DRA Arhitectură – arh. Romana Donca, Morea Films, Vescan Pictures, Paul Șandor Photography, Pro Photo, Luna Cleaning, Apartament 1 Bistro&Bar, ADD PR, UpEvent și Casa de Cultură a Studenților Cluj.

Le mulțumim de asemenea: Michal Negrin Cluj, Marty Restaurants, Jidvei, Sushi Cluj, Pasticeria Rossini, Chic Cake, 25th downtown flavours, Alida’s Sweet Cloud, Tudor Personal Tailor, TCI Social Club, RonnaArt, ZEM Center, Atelier Wearable Art, Oriflame, SEOholic, Yanna Shop, EverGreen Deco, Future Minds Consulting, Smart Kids, Tiny Humans, Accesories by Ioana Fodor, Casa de Vindecare Conștientă Art of Healing, VITRI, Mamprenoare, Ghiurgiuliu, Happy Lamps, SportAddict, Dor Autentic by Irina și Andrei și Young Works.

AICI aveți imagini din Secția de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică a Spitalului de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, înainte de începerea procesului de reabilitare și modernizare.  De asemenea, tot pe pagina de FB gasiți un filmuleț cu poze făcute după reabilitare.

 

Ultimele articole

Alte articole