fbpx
luni, mai 20, 2024

Skatepark Rozelor, un proiect maret asteptat cu nerabdare de tinerii din Cluj

Share

Orasul Cluj-Napoca este fara doar si poate unul plin de oportunitati atunci cand vine vorba despre posibilitatile de distractie si petrecere a timpului liber avand in vedere ca dispune de o varietate larga de parcuri de joaca, parcuri pentru caini, dar si spatii special amenajate pentru relaxare.

Unul dintre cele mai indraznete proiecte realizate de primaria Cluj pentru tinerii din oras este Skatepark-ul Rozelor, un parc ce se doreste a fi cel mai modern parc de profil din tara care sa ofere posibilitatea iubitorilor de sporturi urbane (skateboarding-ul) sa practice aceste activitati in cele mai bune conditii. Proiectul prevede extinderea zonei de agrement de la 1050 de mp la 20157 mp și reabilitarea ariei existente a parcului. 

Proiectul de extindere pentru Skatepark Rozelor a fost votat in cadrul procesului de bugetare participativa in anul 2018, astfel ca in prezent, proiectul se apropie de final. La ora actuala, Skatepark Rozelor este unul dintre cele mai frecventate parcuri de catre tinerii din Cluj ce iubesc sporturile extreme. Vestea ca noul parc va fi deschis in curand, exact in forma in care a fost propusa in proiect, i-a indemnat pe tinerii clujeni sa isi achizitioneze placi de skateboard, astfel ca numarul cautarilor online pentru aceste produse au crescut din luna martie si pana la finalul lunii iunie cu peste 30%.

Skatepark Rozelor, un parc modern ce beneficiaza de numeroase facilitati 

Amenajarea parcului nu are ca si scop principal doar extinderea si modernizatea celui deja existent, ci se doreste ca acesta sa devina o zona in care tinerii din Cluj si nu numai, sa dispuna de o zona special amenajata pentru desfasurarea sporturilor urbane. Ba chiar mai mult decat atat, spatiul va fi capabil sa gazduiasca chair si evenimente si competitii sportive de talie internationala. Entuziasmul tinerilor practicanti de skateboarding se poate observa si prin cresterea vanzarilor de placi de skateboard la nivelul judetului Cluj. 

“Skateboardingul poate ca este pentru noi adultii un sport pe care il intelegem mai putin, insa tinerii par sa il priveasca ca pe o modalitate excelenta de relaxare si distractie. Cresterea vanzarilor de placi de skateboard la nivelul judetului Cluj, reprezinta pentru noi un indiciu clar al faptului ca tinerii din Cluj sunt nerabdatori sa uzeze placi, biciclete si rulmenti in noul parc, iar noi vom fi mereu pregatiti sa aduce mai aproape de ei toate produsele de car au nevoie pentru a se distra din plin” Au declarat reprezentanti ai magazinului Bekid.ro, un renumit magazin online cu produse pentru copii. 

Ce facilitati va avea noul parc? 

Proiectul promite clujenilor nu doar un parc modern, adaptat nevoilor tinerilor in materie de sporturi, ci va avea totodata si o serie de facilitati ce il va transforma intr-unul deosebit de atractiv atat pentru copii, cat si pentru insotitorii acestora. Astfel, parcul va beneficia de diferite zone de sedere, de un sistem de iluminare inteligent, dar si de grupuri sociale automate. Asadar, parcul se anunta a fi unul pregatit sa corespunda perfect nevoilor tinerilor din judet si nu numai. 

Ultimele articole

Alte articole