fbpx
marți, iulie 16, 2024

Studenția online se sfârșește, dar Clujul rămâne la fel de scump! Iată cum poți să ai mai mulți bani ca student în inima Ardealului

Share

Dacă ai dat click la acest articol, înseamnă că te pregătești să te reîntorci la facultate. În noul context pandemic și datorită ridicării stării de alertă, este din ce în ce mai sigur că studenții trebuie să se întoarcă fizic la facultate, iar cei care sunt din alte orașe, au cel mai mult de suferit. Foarte mulți studenți s-au obișnuit să frecventeze cursurile online acasă în orașul natal, majoritatea s-a și angajat, pentru că avea o viață mult mai flexibilă. Acum cel mai probabil studenții trebuie să-și reia viața de dinainte de 2020, mai ales că majoritatea urmează facultatea în Cluj-Napoca, iar orașul din inima Ardealului urmează linia scumpirilor din vremurile actuale. 

Mai există totuși o speranță și soluții pentru a supraviețui în Cluj-Napoca, așadar rămâi la articolul următor ca să afli care ar fi varianta cea mai potrivită pentru tine. 

Cum poți să te întorci la viața de clujean?

Ia-ți un job flexibil pentru tine

Este prima și una dintre cele mai bune variante de a supraviețui în Cluj-Napoca, mai ales dacă ești student. Angajează-te la un job cu un program flexibil, asta însemnând că poți să lucrezi doar în weekend sau o dată dimineața, o dată după-amiaza, exact cum îți permite programul de la facultate. Majoritatea angajatorilor sunt receptivi la astfel de situații și își asumă acest lucru, atunci când se hotărăsc să angajeze studenți în compania lor. Nu îți vine în minte nici un job de genul acesta? Iată câteva sugestii:

  • Bonă. A fi babysitter este una dintre cele mai flexibile joburi, pentru că sunt extrem de mulți părinți care au nevoie de o bonă pentru copiii lor și fiecare are alt program. Cu siguranță ai găsi pe cineva care să se plieze cu programul tău de la facultate.
  • Chelner sau ospătar. Una dintre cele mai remunerate joburi este cea de chelner sau ospătar, datorită faptului că clienții secolului 21 sunt învățați să ofere bacșiș la fiecare consumație și acel bacșiș se adună într-o sumă destul de rezonabilă după o lună. Dezavantajul este că este un job destul de obositor, mai mult fizic decât psihic. 
  • Model videochat. Fetele au un avantaj enorm, pentru că pot face bani datorită condiției lor fizice delicate și să fie totul absolut legal. Poate că nu știai, dar a fi un model videochat este cea mai bună alegere pe care ai putea face dacă vrei să trăiești extrem de bine într-un oraș scump cum este Cluj-Napoca. Așază-te în fața laptopului și descoperă care sunt locurile de muncă în videochat, dar la Femme-studio.ro vei avea șansa de a trăi viața la care doar ai visat până acum. Nu sta prea mult pe gânduri și alege cariera ta de succes chiar acum! 

Economisește oricând poți 

Multe persoane fug de economisire, pentru că în majoritatea cazurilor, asta înseamnă să renunțe la anumite obiceiuri care le aduc plăceri și comoditate. Din păcate sau nu, acesta este un lucru pe care trebuie să ți-l asumi dacă vrei să trăiești decent în Cluj-Napoca. Poți începe în primul rând la optarea unei biciclete.

Sunt studenți care merg și cu mașina la facultate, ceea ce este un lucru extrem de inutil, mai ales că transportul în comun din Cluj este unul optim și unul dintre cele mai bune din țară. În plus, la cât s-a scumpit benzina, bicicleta este o opțiune excelentă.

Încearcă să gătești acasă. Fă-ți o listă cu bonul de plată de la comenzile online și trage o linie la finalul lunii: vei vedea că este o cheltuială inutilă și ai ieși mult mai ieftin dacă ai găti acasă. 

În mod normal, economisirea banilor este o chestie destul de relativă, pentru că unii poate nu au timp să gătească acasă sau nu au unde să țină o bicicletă. Acestea sunt doar niște sugestii, evident fiecare student știe și își asumă care este cea mai bună metodă pentru el. 

Sursa foto: Freepik.com

Ultimele articole

Alte articole