fbpx
joi, mai 23, 2024

Supersfaturi și Superalimente. Samsara Foodhouse

Share

Primăvara – unii o îndrăgesc pentru “renașterea naturii”, alții o condamnă pentru înșelătorie în materie de fashion. Într-un colț al Clujului, cineva pleacă spre muncă la 07:30 încă purtând un pulover călduros de iarnă. Va regreta la prânz, dar încă nu o știe. În București, studentul care s-a trezit cu greu să ajungă la cursul de la prânz, își încalță grăbit tenisii albi, uitând să verifice dacă va ploua.

Oricum ar fi, adaptarea în general la noi condiții de mediu poate fi dificilă, mai ales în contextul unui sistem imunitar vulnerabil. Răceala, gripa și chiar virușii îți pot slăbi organismul, dar cu puțină atenție și cooperare le vei veni de hac răufăcătorilor! Totuși, nu e suficient să-ți îmbunătățești temporar stilul de viață și alimentația, ci este nevoie de o schimbare pe termen lung. Și pentru că întotdeauna este mai bine să previi decât să vindeci, hai să vedem cum putem face asta! 

Evită, pentru început, să duci mâinile la ochi, gură sau nas atunci când știi că nu sunt curate. Dacă ești plecat, o soluție bună sunt gelurile dezinfectante, urmând ca atunci când ajungi acasă prima și prima dată să te speli bine pe mâini. Acoperă-ți gura daca tușești sau nasul dacă strănuți și evită zonele aglomerate, deși îți este dor să dansezi la o petrecere cu muzică bună.

Nici odihna nu trebuie neglijată. 7-8 h de somn/noapte sunt necesare pentru întărirea sistemului imunitar, la fel și cel puțin 30 de minute de exerciții fizice pe zi. Alternative ale mersului la sală există: aplicații mobile pentru fitness și tutoriale pe YouTube. 

Dacă măsurile o impun și trebuie să rămâi preventiv acasă, nu te poți mulțumi doar cu mâncare semi-preparată, iar mesele pregătită în casă pot deveni obositoare în contextul în care energia ta este în countdown mode. Cei de la Samsara Foodhouse îţi pun la dispoziție zilnic, în intervalul 11:00 – 23:00, posibilitatea de a folosi serviciul de livrare, pentru ca preparatele sănătoase, calde, proaspete și sățioase să ajungă rapid la ușa ta. Preocupați mereu de calitatea ingredientelor folosite, se asigură că fiecare legumă sau fruct este proaspăt și îți oferă maximum de vitamine. Ajungem, așadar, la superalimentație, indispensabilă în menținerea imunității ridicate. 

Unul dintre cele mai indicate sfaturi este consumul de citrice, fie în formă pură, fie combinate într-un fresh sau smoothie delicios. Spanacul, un alt superaliment bogat în fier și vitamine poate fi consumat în pizza sau lasagna. Broccoli, deși ești obișnuit să auzi din desenele animate că are un gust neplăcut, te va surprinde într-o combinație de campanelle cu pesto. Ghimbirul, un alt ingredient special, este folosit în combaterea răcelii și a gripei, în special sub formă de ceai. Îl poți savura și într-un duo sănătos de kombucha cu lavandă. 

Acum că probabil îți este foame, îți poți reface stocul de vitamine și nutrienți cu prepratele lor din plante. Nu trebuie să fii vegan, vegetarian sau raw-vegan pentru a te bucura de ele. Dacă ai ocazia, te așteaptă zilnic și la restaurant, unde mâncarea este pregătită și mereu servită în cele mai bune condiții. 

Și nu uitați: pentru o minte sănătoasă fiți fericiți, zâmbiți, iubiți și bucurați-vă în fiecare zi de șansele care vă ies în cale!

Ultimele articole

Alte articole