fbpx
duminică, mai 19, 2024

Bun venit!

Share

Povestea I Love Cluj începe în anul 2010 atunci când student fiind m-am gândit că ar merita să fie mult mai bine promovate lucrurile frumoase din oraș, fapt ce a dus la crearea paginii I Love Cluj de pe facebook, cu scopul de a deveni un loc de întâlnire a celor ce iubesc orașul.

Din primele zile au aderat un număr impresionant de oameni iar astăzi am ajuns la 130.000 de membri, devenind cea mai mare comunitate din România ce este dedicată unui oraș. Însă mai important decât numărul de like-uri, este faptul că I Love Cluj a fost bine primit de către cei care iubesc acest oraș.

Nu puteam estima cu exactitatate impactul pe care l-a avut I Love Cluj în rândul clujenilor, însă ne place să credem că am pus umărul la promovarea orașului și poate că i-am facut pe mulți să își aprecieze și mai mult orașul în care trăiesc.

Au urmat apoi produsele personalizate I Love Cluj, ce sunt prima colecție de suveniuri dedicate orașului.  De la creioane, pix-uri și până la tricouri, produsele se găsesc în mai multe magazine din Cluj, devenind pentru cei care le cumpără un mod de a-și exprima atașamentul față de oraș sau o amintire la care să revină mereu. Mă bucură că produsele au ajuns în multe locuri ale lumii, contribuind la promovarea orașul într-un mod personal și autentic.

În dezvoltarea I Love Cluj nu mai rămânea decât un proiect pe care il pregătim de mult timp, un site I Love Cluj care sa pună în valoare și mai bine conceptul și comunitatea deja creată, oferind o experiență cât mai personală celor care îl vizitează.

Noul slogan,  „ilovecluj.ro, jurnal de cord” exprimă vocea unei comunități, un jurnal zilnic al motivelor pentru care ne iubim orașul și un for de întâlnire pentru oamenii ce își doresc să îl schimbe în bine.

Astfel vrem să jucăm rolul de agoră: locul unde se strâng păreri, se anunță vești, se împărtășesc opinii, se povestesc întâmplări și experiențe, se transmit recomandări,  se zugrăvesc, în scris sau în imagini, multele  fețe ale orașului, cu bune și rele.

Site-ul este împărțit în trei secțiuni mari: “Spirit de Cluj”, “Experiențe de Cluj” și “Discover Cluj”,  ultima secțiune fiind dedicată străinilor din oraș.

Echipa redacțională este formată din tineri specialiști pe anumite domenii, astfel că fiecare va scrie despre domeniul pe care îl pasionează.

Momentan, din noua redacție ilovecluj.ro fac parte Codruța Ghiran (arhitectonic), Claudia Sîrbulescu (evenimente), Mihai Oprea (Wine&More) și Dorin Budușan (artă&cultură).

Pe lângă echipa redactională am dorit să avem și o echipă de editorialiști compusă din tineri recunoscuți în comunitate pentru realizările lor. Echipa este momentan formată din Florin Moroșanu (director executiv Asociația Cluj 2021), Simona Copil (copywriter independent) și Andrei Mutu (I Love Cluj).

Mai căutăm colaboratori și pentru celelalte secțiuni, așadar aștept recomandările voastre.

Momentan suntem în variantă beta pentru ca încercăm să imbunătățim în fiecare zi partea editorială, asfel că suntem deschiși tuturor celor cărora le place proiectul nostru și doresc să se implice sau vor să ne ofere feedback.  Aștept un semn la andrei@ilovecluj.ro

ilovecluj.ro nu putea să fie pus pe picioare fară o mână de profesioniști care au contribuit la realizarea lui. Aș vrea să îi mulțumesc prin acestă cale lui Vlad Sulea, Simona Copil, Sonia Nechifor, Ștefan Gugurel, Narcis Tarcea și Marius David. Veți afla mai multe despre ei la momentul oportun.

Trăim într-un oraș în care există o mulțime de tineri ce fac lucruri interesante ce merită să fie cunoscuți pentru ideile și proiectele lor, așa că, îmi doresc ca noul site  I Love Cluj să fie al celor care cred că mai putem schimba ceva.

Ultimele articole

Alte articole