fbpx
marți, iunie 25, 2024

Tips & Tricks – Cum sa lucrezi de acasa eficient fara a te suprasolicita!

Share

In ziua de astazi, din ce in ce mai multe persoane au inceput sa lucreze de acasa, inclusiv in Romania, in mod special de cand a fost declarata pandemia. Este imperios ca cei ce se bucura de “working from home” sa aiba grija la mediul in care vor petrece atat orele de munca, dar si pe cele de relaxare, astfel incat viata profesionala si cea personala sa nu se suprapuna mai mult decat este strict necesar. Asadar, daca vrei sa iti cresti performanetele de la job, insa nu vrei sa te privezi de momentele petrecute doar cu tine insuti ori cu cei dragi tie, citeste cateva recomandari foarte usor de pus in practica!

Modalitati prin care sa cresti sporul si confortul in casa pentru a creste eficienta profesionala, fara a interveni in viata sociala ori personala

Amenajeaza-ti un spatiu special de lucru pentru a putea sa fii cat mai focusat pe ceea ce ai de facut. Daca ai posibilitatea, pune-ti biroul langa un geam pentru a avea lumina naturala, dar si pentru a putea sa iti relaxezi ochii intr-un mod cat mai placut. In zona de lucru ar trebui sa iti ordonezi toate cele necesare pentru a nu te intrerupe cand ai nevoie de ceva, indiferent ca este vorba de ustensile de scris, de un incarcator de telefon sau de foi ori caiete. 

Totodata, este imperios ca suprafata de lucru sa fie cat mai libera si aranjata, asadar, pune intr-un dulap la indemana lucrurile de care ai nevoie, dar pe care nu le folosesti constant. Pentru a fi un loc cat mai placut, care sa te inspire si motiveze, pune cateva flori sau plante decorative pe pervaz ori pe birou, daca ai destul loc, si bucura-te de un mediu inspirational ideal cresterii performantelor la job.

Investeste in confort si calitate pentru ca rasplata va fi pe masura. Daca ai, spre exemplu, un scaun de birou confortabil, nu vei cunoaste durerile de spate, fiind astfel mult mai productiv pentru ca nu va trebui sa suporti o durere apasatoare ori un disconfort continuu. 

Totodata, este recomandat ca ambianta sa fie una primitoare, linistitoare, insa motivanta. Pentru a face asta, lumina trebuie sa fie naturala pe cat de mult posibil, fundalul sonor cat mai linistitor, iar temperatura optima. Pentru cele anterioare, exista urmatoarele solutii – achizitioneaza becuri cu o temperatura de culoare potrivita tie (unii o prefera pe cea rece, altii prefera mix intre rece si calda), pune o muzica ambientala pe fundal, achizitioneaza un aer conditionat de la Hornbach si seteaza-l pe aproximativ 20 de grade Celsius. 

Organizeaza-te si aloca-ti un timp fix deoarece este foarte important sa fii echilibrat si sa te imparti cat mai bine pentru a evolua la locul de munca, avand timp si pentru tine insuti, si pentru cei dragi tie. Asadar, nu ezita sa iti construiesti o agenda cat mai amanuntita si sa folosesti chiar si un cronometru sau timer. Astfel, vei putea sa vezi singur care este media timpului pe care il petreci muncind si cat aloci pentru dezvoltarea personala, pe langa cel destinat relaxarii si socializarii.

Bucura-te de beneficiile unei vieti echilibrate, lucrand eficient si fiind productiv la locul de munca, mai ales daca poti sa iti desfasori activitatea din propriul camin. Nu uita de nevoile tale ca individ, ca om, pe langa cele de angajat si evolueaza pe toate planurile!

Sursa foto – ShutterStock.com

Ultimele articole

Alte articole