fbpx
vineri, septembrie 13, 2024

Tips&tricks: 5 sfaturi pentru instalarea camerelor de supraveghere acasa

Share

Dezvoltarea tehnologiei a adus in casele oamenilor aparate si dispozitive care asigure faptul ca pot ramane mereu conectati la locuintele lor. Astazi, este mai usor ca niciodata sa-ti configurezi propriul sistem de supraveghere la domiciliu pentru a monitoriza activitatea din jurul casei, pentru a te asigura ca cei mici ajung in siguranta acasa si pentru a sti ce se intampla atunci cand esti in afara orasului. 

Dar, pentru a profita la maximum de sistemul de supraveghere, exista anumite aspecte cu privire la instalarea acestuia pe care trebuie sa le ai in vedere.

Iata 5 trucuri privind camerele de securitate, astfel incat sa-ti protejezi mai bine casa:

  1. Nu ascunde camerele!

Daca nu exista o anumita activitate pe care iti doresti sa o surprinzi, cum ar fi cineva care patrunde in masina ta, nu te deranja sa ascunzi camerele de securitate din exteriorul casei.

Majoritatea spargatorilor iau in considerare prezenta acestor dispozitive atunci cand selecteaza o tinta si evita locuintele in care ar putea fi prinsi in flagrant. Asadar, daca sistemul de supraveghere este la vedere, hotii ar putea fi descurajati sa patrunda in casa ta.

  1. Nu proteja doar usa de la intrare!

Alegerea locului potrivit pentru camerele de securitatea depinde foarte mult si de arhitectura casei. Cu toate acestea, exista cateva zone esentiale pe care trebuie sa le monitorizezi.

Usa din fata este locul unde exista cel mai mult trafic – vizitatori, curieri, vecini, etc. Supravegherea intrarii cu o camera sau o sonerie cu video ajuta la pazirea impotriva intrusilor, dar si la observarea altor lucruri, cum ar fi curierii si modul in care acestia manipuleaza coletele pe care ti le aduc.

Cu toate acestea, trebuie sa acoperi si locuri mai putin evidente. Usile din spate sunt un punct de intrare adesea preferat de intrusi, deoarece sunt mai susceptibile de a fi lasate neincuiate. La fel si ferestrele laterale de la parter sau din spatele casei. 

Asadar, orienteaza-te catre kituri de supraveghere complete, cu un numar suficient de camere, care sa-ti permita pazirea intregii proprietati. Pentru kituri de 8 dispozitive, descopera oferta aici si alege-l pe cel potrivit tie.

  1. Instaleaza detectoare de miscare

Nu vei avea timp sa monitorizezi camerele 24/7 sau sa urmaresti ore in sir o filmare, asa ca asigura-te ca montezi si o camera cu detectarea miscarii.

Unele permit setarea unui camp vizual in care sa detecteze miscarea. De exemplu, poti fi alertat cand vine cineva la usa ta, dar nu si cand o pisica trece pe langa aceasta.

In functie de activitatea pe care doresti sa o surprinzi, poti lua in considerare si o astfel de functie.

  1. Energia

Este de la sine inteles ca dispozitivele video au nevoie de o sursa de energie. Este necesar sa decizi daca doresti o camera alimentata cu baterie sau una care sa se conecteze la o priza din apropiere.

Camerele wireless au avantajul ca nu mai este nevoie de cabluri, insa bateria tinde sa se descarce rapid, mai ales pe vreme rece.

  1. Securizeaza alarma

Instalarea unui sistem de supraveghere, care sa surprinda activitatea de acasa, mai ales atunci cand esti plecat, este un pas important. Cu toate acestea, daca nu te asiguri si ca sistemul de alarma antiefractie este unul corespunzator, practic lasi usa deschisa pentru intrusi, care pot astfel controla si camerele. Mai multe informatii cu privire la furturile din locuinte si masurile de protectie gasesti aici.

Pentru a preveni acest lucru, modifica parolele si codurile de acces periodic, dar in special atunci cand lipsesti pentru perioade mai lungi de timp.

Prin urmare, daca te gandesti sa instalezi un sistem de supraveghere, ia in considerare sfaturile de mai sus pentru a fi sigur ca faci cele mai bune alegeri si ca beneficiezi la maximum de beneficiile acestei tehnologii.

Sursa foto: Unsplash.com

Ultimele articole

Alte articole