fbpx
duminică, iulie 7, 2024

TOP 3 domenii în care poți excela în Cluj-Napoca

Share

Clujul este, fără discuții, unul dintre cele mai populare orașe din România și tot mai mulți români, dar și străini, caută să se mute în capitala Ardealului. Acesta nu numai că oferă numeroase oportunități pe piața muncii, dar are și o lungă și veche tradiție universitară în spate. 

Combinând aceste două elemente de bază pentru un oraș funcțional, populația va continua să crească, atât timp cât oamenii vor avea unde să învețe și să muncească. 

Iată care sunt cele 3 domenii în care te poți perfecționa în Cluj-Napoca: 

1. IT – o carieră în programare 

Nu mai este de mult timp un secret faptul că orașul de pe Someș este capitala IT-ului din România. Clujul este locul unde orice tânăr poate aspira la o carieră în programare, având în vedere numărul exponențial de companii multinaționale care au sediul în localitate. 

Studenții tind să prefere Cluj-Napoca și pentru viața de noapte mult mai activă față de cea din alte orașe universitare din România, iar acest amalgam de tineret venit de pretutindeni facilitează creșterea economică de durată. Cei proaspăt veniți în oraș aduc un suflu nou, așadar, dintr-o populație de aproximativ 70.000 de cursanți, companiile de profil au de unde să își aleagă viitorii IT-iști. 

Acest domeniu este unul într-o continuă dezvoltare, iar dacă și tu ești pasionat de programare, aici vei găsi tot ce îți trebuie pentru a-ți construi o carieră de succes. 

2. Artă – o carieră în muzică sau teatru 

Clujul este recunoscut pentru facultățile sale în ceea ce privește arta, mai exact teatrul și muzica. Fiind, totodată, un oraș studențesc prin definiție, aici își vor găsi locul tinerele talente autohtone. Un mediu în continuă mișcare și schimbare, Cluj-Napoca dă naștere, an de an, unor noi actori și cântăreți care se remarcă peste tot în România. 

În cazul în care și tu ești tentat să îți explorezi latura artistică, te poți înscrie la una dintre facultățile de profil, iar aici vei avea ocazia să înveți de la cei mai buni profesori din învățământul românesc. Pentru lecții de teatru, poți urmări și diverse tutoriale online, iar dacă ești interesat de domeniul muzicii, poți începe prin a învăța să cânți la un instrument. 

În acest sens, poți arunca un ochi peste câteva instrumente muzicale de la McMusic. Oferta este diversificată, așadar este imposibil să nu găsești măcar un produs care să te atragă atât din punct de vedere artistic, cât și financiar.

3. Imobiliare – o cariera în agențiile de profil

Orașul se dezvoltă într-un ritm amețitor. De la an la an, noi proiecte imobiliare apar ca ciupercile după ploaie, iar acest lucru este o oportunitate extrem de mare pentru toți tinerii în căutare de job. Foarte mulți oameni se mută anual în Cluj-Napoca, ceea ce determină creșterea numărului  de cereri de vânzare-cumpărare, dar și de închiriere. 

Un agent imobiliar poate realiza un venit generos după câteva luni de experiență, iar partea bună în imobiliare este că, de cele mai multe ori, ești plătit pe măsura volumului de muncă. Poate părea riscant să nu ai un salariu garantat, dar, în același timp, sumele care pot fi câștigate din comisioane depășesc orice așteptări. 

Indiferent care este cariera pe care vrei să ți-o construiești, Cluj-Napoca este orașul ideal pentru a încerca ceva nou. Cert este că, prin muncă dedicată, poți dobândi venituri pe măsură, chiar dacă domeniul vizat de tine nu se află printre cele 3 menționate mai sus. 

Surse foto: Shutterstock.com, Storyblocks.com

Ultimele articole

Alte articole