fbpx
marți, aprilie 16, 2024

TOP 3 idei de amenajare pentru un living open space în tendințe

Share

În sufragerie, ai ocazia să comunici mai mult cu toți cei dragi, în weekend sau după zile obositoare de muncă. Poți să te uiți la un film împreună cu partenerul sau să petreci clipe de neuitat jucându-te cu cei mici. De aceea, se poate spune că livingul este cea mai importantă încăpere a casei.

Acesta poate fi amenajat după principiile open space. În unele zone ale casei, lipsa pereților aduce avantaje, cum este și în acest caz. O sufragerie open space crează impresia de deschidere în spațiul de locuit și de unitate între diferitele părți ale casei. De asemenea, această alegere are avantaje din punct de vedere estetic și poate fi pusă în practică cu ușurință, la nivel de design.

Iată cum să  amenajezi un living open space la modă, cu un design modern!

Gândește-te și la amenajarea spațiilor adiacente sufrageriei

Când alegi un living open space, este important să ții cont și de restul încăperilor care se îmbină cu acesta, de exemplu zona de luat masa. De aceea, amenajarea celor două spații diferite trebuie să se armonizeze. Nu e necesar să alegi același design, dar culorile și materialele trebuie să se potrivească cât mai bine între ele. 

Ca să obții un efect unitar, poți, de exemplu, să vopsești pereții în aceeași culoare, pentru a crea impresia de continuitate. În ceea ce privește mobila și accesoriile, e recomandat să alegi cel puțin o culoare comună pentru zona pentru luat masa, bucătărie și sufragerie.

Dacă vrei să creezi o linie de demarcație subtilă între încăperile open space, poți vopsi pereții în culori asemănătoare (de exemplu, alb și crem). Astfel, efectul nu devine strident. 

Alte aspecte de luat în considerare sunt materialele pentru podea, care trebuie, pe cât posibil, să aibă culori și texturi asemănătoare. Corpurile de iluminat e de preferat să nu difere radical (dacă alegi astfel de obiecte în nuanțe de arămiu pentru living, nu alege obiecte argintii pentru bucătărie sau dining).

Amplasează mobila, astfel încât să ai o atmosferă plăcută

În principal, există două variante, când vine vorba de o sufragerie open space. Fie amplasezi canapelele și fotoliile în mijloc, astfel încât să accentuezi impresia pe care o creează spațiul generos, fie așezi mobila într-un colț, pentru a crea o ambianță intimă și relaxantă. 

Pentru cel de-al doilea caz, o variantă sunt colțarele, care oferă confort și au o înfățișare plăcută. Dacă ai nevoie de idei, poți să vezi aici produsele de acest fel de la Homelux, disponibile într-o mulțime de variante de culori și modele.

Creează puncte de interes în fiecare dintre încăperile open space

Există riscul ca designul sufrageriei să se confunde cu cel al dining-ului sau al bucătăriei, pentru că sunt șterse granițele dintre ele. Pentru a evita acest efect, poți crea câte un punct de interes în fiecare dintre spațiile diferite, ca să le dai un caracter individualizat. Acestea atrag privirea și îmbunătățesc aspectul unitar al sufrageriei, dacă au culori apropiate de cele ale amenajării în ansamblu.

Acestea sunt câteva principii de luat în considerare, pentru a putea să obții efectul dorit atunci când decizi să amenajezi un living open space. Cel mai important este să iei în considerare cum se armonizează sufrageria cu ansamblul. 

Sursa foto: Storyblock.com

Ultimele articole

Alte articole