fbpx
marți, iunie 25, 2024

TOP 4 piese de mobilier de birou pentru spațiile mici de acasă

Share

De cele mai multe ori, spațiul dintr-un apartament de bloc este restrâns. Totuși, deși acesta este limitat, ai nevoie și de un loc amenajat pentru munca de birou, fie că este vorba despre studiu, în cazul membrilor familiei care încă urmează cursurile unei școli sau ale unei universități, fie că este vorba despre adulții care lucrează de acasă. Și cum, la nivel mondial, trendul telemuncii este în creștere, nevoia unui astfel de colț în casă a devenit tot mai acută. 

De asemenea, în afară de muncă și studiu, biroul poate fi folosit și pentru relaxare, fiind ideal pentru câteva sesiuni de jocuri pe calculator. Într-un spațiu mic, ca cel al unui apartament standard, mobilierul ales în acest sens trebuie să îndeplinească mai multe funcții.

Iată cum vei reuși să ai un birou acasă cu aceste 4 piese de mobilier ideale pentru spațiile mici!

  • Birouri compacte pentru computer 

Birourile sau mesele pentru computer sunt disponibile în toate formele și mărimile, existând inclusiv modele de mici dimensiuni, care nu vor ocupa mult spațiu, indiferent unde vor fi amplasate. Ar trebui să cauți unele compacte, prevăzute cu diverse elemente funcționale, precum rafturi sau sertare, care să faciliteze depozitarea diverselor obiecte de care ai nevoie, dar și cu un blat glisant pentru tastatura, care, astfel, nu te va incomoda.

Dacă, atunci când lucrezi, simți nevoia să te muți în diverse locuri din casă, atunci ar trebui să iei în considerare un birou mobil, prevăzut cu rotile. Nu uita să acorzi atenție și nuanțelor acestuia, pentru a fi în armonie cu restul mobilierului din încăpere.

  • Scaune de birou ergonomice

Alege un scaun de birou cu o construcție zveltă, care să-ți susțină bine spatele, astfel încât să nu fii nevoit să stai aplecat. Pentru a crea impresia de spațiu, poți achiziționa un produs din material acrilic transparent. Totuși, datorită mobilității reduse, o alegere înțeleaptă ar fi scaunele pentru birou rotative, prevăzute cu rotile. Dacă ești adeptul lucrului în picioare, poți opta pentru unul adecvat acestei posturi și, astfel, vei avea mai mult loc.  

  • Măsuțe sau birouri de computer tip colțar

Un birou tip colțar ocupă exact acel loc care rămâne mai mereu nefolosit într-un apartament. Astfel, vei beneficia de mai mult spațiu. Un alt avantaj al acestor piese de mobilier este că asigură o suprafață de lucru un pic mai mare decât mesele sau birourile clasice. Unele dintre acestea sunt chiar concepute cu un design ergonomic, pentru a reduce oboseala corpului și pentru a menține postura corectă. În plus, includ rafturi superioare pentru depozitare, sertare, orificii pentru mascarea cablurilor, dar și un blat special pentru tastatură.

  • Rafturi multifuncționale

Acest tip de rafturi asigură un spațiu generos de depozitare pe verticală. Astfel, vei putea face uz de locul rămas liber, care, de regulă, nu ar fi putut fi folosit din cauza unei biblioteci, de exemplu. Folosește-le pentru depozitarea articolelor de birotică, a cărților sau, pur și simplu, a unor obiecte decorative. 

Dacă îți place să schimbi des decorul în casă, este indicat să alegi un raft multifuncțional pe roți, pentru a-l putea muta ușor, fără să mai fie nevoie să-l golești de fiecare dată.

În concluzie, dacă locuiești într-un apartament mic, lipsa spațiului nu ar trebui să te descurajeze dacă vrei să îți amenajezi locul ideal pentru o muncă productivă sau pentru relaxare. Cu câteva idei noi și puțină imaginație, vei reuși să alegi mobilierul ideal pentru tine. 

Sursa foto: shutterstock.com

Ultimele articole

Alte articole