fbpx
luni, iulie 15, 2024

Top 5 destinații de vacanță pentru tine și familia ta

Share

Iarna este un anotimp care aduce bucurie, iubire și mai mult timp pe care poți să îl petreci cu familia. Și cum ai putea petrece un timp mai de calitate cu familia dacă nu într-o excursie?

În timpul iernii, unii preferă să facă ski sau snowboarding, alții să facă un om de zăpadă, iar alții să bea o ceașcă de ciocolată caldă sau de vin fiert, fie la căldură lângă foc, fie într-un târg de Crăciun. Din fericire există activități pentru fiecare membru al familiei, indiferent de preferințe. 

Astfel, am realizat o listă cu top 5 destinații în care îți poți petrece vacanța împreună cu familia ta în sezonul rece, de sărbători și nu numai. 

1. Strasbourg, Franța

Un oraș desprins dintr-un basm, Strasbourg este pur și simplu superb! Orașul vechi este asemenea unui labirint frumos de străduțe înguste, alei și canale, presărat cu locuințe de negustori germani și case franceze împodobite cu flori vibrante.

Orașul împarte granița cu Germania și îmbrățișează un amestec unic de cultură franceză și germană – cultura alsaciană. Numit cu drag Capitala Crăciunului, Strasbourg arată și se simte magic în timpul sărbătorilor de iarnă. 

2. Berlin, Germania

Istorie, piețe de Crăciun, mâncare delicioasă – Berlinul în timpul iernii are cu adevărat de toate. Sezonul de iarnă este una dintre cele mai bune perioade pentru a vizita capitala germană; deși aerul este rece, orașul are un farmec care face ca vizitarea în timpul iernii să merite.

3. Budapesta, Ungaria

Capitala ungară este unul dintre cele mai magice locuri din Europa pentru a petrece vacanța de iarnă. 

În această perioadă, târgurile de Crăciun ocupă piețele superbe din tot orașul, tramvaiele sunt împodobite cu mii de luminițe, iar faimoasele izvoare termale ale orașului sunt locul perfect pentru a vă încălzi.

4. Praga, Cehia

Una dintre bijuteriile Europei Centrale, Praga este minunată în orice perioadă a anului, dar și mai mult iarna, în perioada de dinaintea Crăciunului. Atmosfera este una de poveste: acoperișurile sunt înzăpezite, întregul oraș se îmbracă în decorațiuni luminoase, iar vizitarea piețelor de Crăciun este pe lista tuturor. Piețele creează cu adevărat cea mai bună atmosferă de Crăciun, pe care întreaga familie o va adora. 

5. Rovaniemi, Finlanda

Capitala Laponiei finlandeze, Rovaniemi este un tărâm al minunilor de iarnă, ceea ce o face o destinație perfectă pentru o vacanță împreună cu familia ta, căci vă poate oferi o adevărată experiență de Crăciun. La urma urmei, este orașul natal oficial al lui Moș Crăciun. Situat chiar la Cercul Polar, satul lui Moș Crăciun poate fi vizitat însă pe tot parcursul anului, dar se simte suprarealist în timpul sezonului de Crăciun. Copiilor le va plăcea pentru că îl vor întâlni pe Moșu’, în persoană, la el acasă. 

Ce faci cu mașina pe perioada vacanței de iarnă?

Dacă ai ales locația, urmează să pui la punct toate detaliile: cazare, masă, itinerariu, bagaje, acte și așa mai departe. Apoi se pune problema: ce faci cu mașina? Acest aspect este unul important fiindcă dacă mergi într-o excursie cu avionul, transportul de acasă la aeroport se face cel mai convenabil cu autoturismul propriu. 

Ei, bine, pentru această problemă există cea mai bună soluție: lași mașina la GOTO Parking, parcarea din incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. 

Pentru a economisi timp, rezervi un loc de parcare fie de acasă, fie în drum spre aeroport, cu ajutorul aplicației Zen Parking. Astfel nu vei pierde timp prețios căutând un loc unde să lași mașina și vei putea să te îndrepți spre check-in fără nicio problemă. 

De asemenea, la întoarcere, plata se poate realiza rapid, din confortul mașinii tale, prin intermediul aplicației yeParking. Există și posibilitatea să achiți la automatele de plată cu cardul sau la punctul de plată, unde poți folosi și cash. Tarifele le găsești pe site-ul gotoparking.ro și te vei bucura să afli că dacă lași mașina la GOTO Parking timp de o săptămână, vei plăti mai puțin de 38 de lei pe zi. 

Pentru această sumă vei sta liniștit, deoarece autoturismul familiei va fi în siguranță. GOTO Parking dispune de un sistem de iluminat și pază umană 24/7, precum și camere de supraveghere video. Neavând grija mașinii tale, te vei putea bucura cu adevărat de timpul prețios petrecut cu familia ta. 

De asemenea, dacă autoturismul tău este unul electric, ai posibilitatea să încarci în parcare mașina, prin intermediul aplicației EVConnect, să fie pregătită pe când te întorci. 

Așadar, destinațiile de vacanță le ai, știi unde poți lăsa mașina să nu ai grija ei, ce te oprește să propui familiei o excursie care să vă permită să petreceți timp de calitate împreună? 

Ultimele articole

Alte articole