fbpx
luni, iulie 15, 2024

Trei tineri clujeni din domeniul IT vorbesc despre motivele pentru care folosesc Uber sa se deplaseze prin oras

Share

Aplicația Uber, serviciul care îți permite să apeși pe un buton și să comanzi o mașină, a ajuns la Cluj în august, chiar la timp pentru Untold. Atunci, aplicația a fost folosită mai ales de turșitii veniți la festival: 8 din 10 curse au fost făcute de turiști din peste 118 orașe din toată lumea. Între timp, Uber a câștigat tot mai mult teren printre clujeni, iar comunitatea de IT din oraș a fost prima care a îmbrățișat acest serviciu nou.

Alex Pop are 26 de ani și se numără printre clujenii care au folosit Uber chiar din prima zi. Spune că folosește Uber pentru că e simplu și pentru că nu are nevoie de numerar. “Lucrez în IT – presupun că acest domeniu m-a făcut să apreciez lucrurile simple și de calitate, gândite să facă exact ceea ce promit să facă și într-un mod cât mai simplu pentru client. Acesta a fost și unul din lucrurile care m-au atras de când am auzit prima dată de Uber, în 2014. Era un serviciu care nu a reinventat roata, dar a luat puterea telefoanelor mobile și conectivitatea oamenilor și le-a combinat cu un sistem de transport. Mai mult, mi se pare genial faptul că oameni din diverse domenii de activitate pot să fie șoferi pe Uber dacă vor și nu este necesar ca aceștia să petreacă 8 ore pe zi în spatele volanului. Voi continua să folosesc acest serviciu mult și bine spre deosebire de altele, nu pentru că ar fi mai curat cum spun mulţi, (cu toate că este) ci pentru că e mult mai simplu: ştiu exact cine vine, când vine, putem să nu povestim nimic dacă mă simt morocanos și, cel mai important, nu am nevoie de bani cash la mine, mai ales că de obicei nu am mai mult de 5-10 lei în portofel” spune Alex.

 

IMG_3355.jpg

 

 

Un alt utilizator Uber din Cluj este Mihai Neagu, un cercetător în domeniul securității de 35 de ani. Pentru el, cele mai mari avantaje Uber sunt calitatea și siguranţa. “Am ales Uber pentru confortul mașinilor, profesionalismul șoferilor și siguranța călătoriei. Îmi place că pot vedea pe aplicație unde este mașina până să ajungă la mine, am istoricul complet al traseelor și îmi place că plata se face fără cash. De asemenea, navigația este asistată și există sistem de feedback pentru fiecare călătorie, ceea ce duce la un control eficient al calității.”

 

IMG_8812.jpg

 

 

Ioana Curta spune că Uber o ajută să țină ritmul cu viaţa foarte activă pe care o are și să țină o evidență clară a costurilor de transport. “Uber îmi permite sa fac o comandă cu doar câteva apăsări de buton și să am toate detaliile călătoriei și facturile salvate ușor. De la lucru dimineaţa, la sport seara și la evenimentele la care particip în weekenduri, am nevoie de flexibilitate și simplitate pentru a putea trăi o viaţă activă. Fiind o persoană ocupată într-un oraș aglomerat, trebuie sa îmi optimizez timpul la maximum și să nu îmi fac griji pentru calitatea și curățenia mijloacelor de transport pe care le folosesc. Pentru că o mare parte din zi o petrec la locul de muncă din domeniul IT, îmi doresc de asemenea să folosesc tehnologia la potențialul său maxim.”

 

IMG_0034-Edit-e1476427853194.jpg

 

 

Uber a ajuns la Cluj Napoca pe 3 august, cu serviciul uberX, primul utilizator fiind regizorul Tudor Giurgiu. Lansarea Uber în Cluj a fost una din cele mai de succes lansări ale Uber din Europa Centrală și de Est. Comparativ cu Praga, unul din orașele turistice de top ale Europei, cererea pentru serviciu în prima săptămână a fost de patru ori mai mare. În Cluj, Uber e disponibil la un tarif de 1,7 lei pe kilometru.

Cu Uber ajungi convenabil, confortabil și în siguranță, indiferent de destinație.

Dacă nu ai încercat Uber până acum, fă-ți cont pe Uber.com/App, introdu codul promoțional IloveCluj, și ai prima cursă gratuită, în limita a 25 de RON.

Comandă o mașină și bucură-te de drum!

Ultimele articole

Alte articole