fbpx
marți, iunie 18, 2024

Turul Clujului în patru oferte de mic dejun

Share

Pentru cei mai mulți dintre noi, prima masă a zilei este și cea mai importantă. De altfel,nutriționiștii chiar ne recomandă să transformăm micul dejun într-o prioritate. Evident însă că, la cum poate arăta programul unei zilei, se întâmplă de multe ori ca prima gustare să fie și singura. Prin urmare, e bine să fii pregătit și mai ales să ai câteva locuri din care să te poți „alimenta”.

New Croco este unul dintre cele mai cunoscute localuri din oraș și locul perfect în care să iei prima masă a zilei.

Foamea e mare și urmează o zi lungă

Bistro wEBSite este un restaurant pentru un astfel de moment. Situat în centrul Clujului, chiar în clădirea it-iștilor de la NTT Data, localul are mic dejun servit ca bufet suedez din care, pentru 16 lei, mănânci pe săturate în intervalul 08:00 11:00. Găsești în ofertă legume preparate în felurite moduri, salate, cereale cu lapte, produse de patiserie, mezeluri și aperitive.

În plus, dacă ți se pare că ziua nu doar că va fi lungă, ci nici măcar nu se va termina până la miezul nopții, este bine să știi că în acest preț intră cafeaua și ceaiul. Toate aceste bunătăți sunt servite de către personalul foarte bine pregătit, într-un cadru sofisticat, dominat de oameni din IT.

Bufet suedez la micul-dejun? Da, mai ales dacă vrei să începi ziua în forță

Ai 2 minute pentru un mic-dejun La Casa?

Poate că dimineața începe când încă nici nu te-ai trezit cum trebuie, așa că micul dejun e ceva ce se întâmplă în autobuz, în taxi sau în timp ce alergi pe stradă. Cât? 2 minute? Nici nu ai nevoie de mai mult pentru a face câteva provizii de la La Casa.

Pe de-o parte, ai oferta de produse de patiserie, care este regina meniului de aici și include croissante pufoase cu diverse umpluturi, ștrudele, cornuri, specialități dulci și sărate, cafea sau deserturi. Pe de altă parte, dacă vrei să plusezi și ai nevoie de ceva mai consistent, oferta localului include patru meniuri„Combo”, disponibile între orele 08:00 și 11:00:

-fresh + omletă cu șuncă și cașcaval/cu legume proaspete (11 lei)

-fresh + ochiuri cu caș/șuncă (11 lei)

-cafea + omletă cu șuncă și cașcaval/cu legume proaspete (9 lei)

-cafea + ochiuri cu caș/șuncă (9 lei)

Ceva simplu și rapid sau o omletă delicioasă? La Casa îți pune pe tavă ambele variante

Înapoi la New Croco

„Unde mă duci?” este cea mai des întâlnită întrebare atunci când primești o vizită surpriză și vrei să iei masa în oraș alături de musafir. De regulă, recomandabil este să alegi un local cu poveste și cu mâncare bună.

O poveste care să se identifice cu orașul, iar localul să fie cât mai reprezentativ pentru oraș. Nu prea există clujeni care să nu fi auzit de „New Croco”. În anii ‘90, când aveau o pauză de la bătaia pe jeanși și electrocasnice de import, clujenii luau masa în oraș la primul restaurant care a adus pizza sub Feleac.

Aproape 30 de ani mai târziu, New Croco are în continuare și pizza, dar are și un excelent meniu de mic dejun: omletă, ochiuri, scrambled eggs, la care se adaugă ceaiul sau cafeaua din partea casei, toate la un preț numai bun pentru sutele de studenți de la UMF care învață în zonă. Dar nu numai pentru studenți, evident.


Ceva mai sofisticat

Uneori ne începem ziua cu un parteneriat de încheiat sau cu o discuție pentru o colaborare. Nu poți lua decizii importante și nici să pui în mișcare idei ambițioase pe trotuarul din fața blocului, astfel că e nevoie de un loc pregătit pentru astfel de momente.

Semplice Gourmet este locul perfect în care să începi o zi importantă la o cafea, dar și la un mic dejun copios. Pentru cei care au grijă la ceea ce mănâncă și sunt orientați spre mâncarea sănătoasă, Semplice Gourmet este soluția, pentru că din meniul de mic dejun se remarcă ouăle Benedict asezonate cu guacamole, spanac sau somon. Preparatele sunt variate și mai sofisticate decât în alte restaurante din oraș și tot aici vă veți putea începe ziua savurând o porție de humus cu lipie și mix de salată, croissant cu somon, scrambled salmon și pâine în ou.

Semplice Gourmet este locul în care poți începe ziua într-un mod ceva mai sofisticat decât până acum

Poftă bună!

Ultimele articole

Alte articole