fbpx
vineri, mai 17, 2024

Ungaria învinge România într-o atmosferă de vis: „Merg să mânânc o baclava”

Share

Duminică, Ungaria se afla în plină secetă de 48 de ani fără victorie la un Campionat European. Marți seara, după meciul câștigat 80-71 cu România, maghiarii aveau deja două victorii consecutive, suficient pentru a merge în faza eliminatorie de la Istanbul a Eurobasket unde, antrenorul Ungariei a trasat obiective clare: „Merg să mănânc o baclava și să vedem cu cine jucăm”. Ziua a patra a Grupei C a mai adus și calificarea Muntenegrului, în timp ce Spania și Croația au oferit un spectacol baschetbalistic de zile mari.

Articolele despre FIBA Eurobasket 2017 sunt susținute de

FOTO: FIBA

Ungaria 80-71 România

Meciul cu Ungaria era ultima șansă pentru speranța unui ultim meci decisiv cu Muntenegru, echipă deja calificată pentru faza finală din Istanbul.  Însă România nu a putut încheia victorioasă într-o Sală Polivalentă în care duelul fanilor a fost pe măsura mizei meciului. Peste 9100 de oameni au asistat la penultima partidă a României de la acest Campionat European, meci în care maghiarii au condus aproape toată partida și au câștigat în ciuda unei replici hotărâte oferită de baschetbaliștii români. Cu +16 la capitolul recuperări și 51 de puncte venite doar de la duo-ul Adam Hanga& David Vojvoda, maghiarii și-au respectat statutul de favorită în partida cu România, profitând și de faptul că liderul tricolorilor, Vlad Moldoveanu, a intrat încă din start pe teren cu o accidentare care i-a limitat în special exprimarea pe faza ofensivă. Andrei Mandache, jucătorul lui CSM Oradea, a fost liderul marcatorilor pentru România, cu 24 de puncte, însă foamea lui de puncte nu a fost suficientă pentru finalul de meci în care, în cele din urmă, maghiarii au câștigat. Cu biletele pentru Istanbul pe masă, antrenorul Stojan Ivkovic a făcut spectacol și la conferința de presă cu declarațiile sale.

„Jucătorii mei au fost mai buni și echipa a fost mai bună. La fel și antrenorul și tot staff-ul. Și suntem și mai frumoși. Vine meciul cu Spania și o să vreau să îmi fac o poză cu ei. Este o experiență bună pentru noi, care avem jucători ce nu joacă nici măcar la echipele lor din liga maghiară. La Istanbul vreau să mânânc o baclava și să văd ce adversar vom avea”, a spus acesta.

Muntenegru 88-75 Cehia

Turnul de control din NBA, Nikola Vucevic, a fost la datorie pentru meciul calificării. Un double-double din 17 puncte și 14 recuperări a fost suficient pentru a tăia și, probabil, ultima speranță de calificare a Cehiei, care se va duela cu Croația în ultima partidă. Double-double-ul lui Tomas Satoransky (13 puncte, 11 pase decisive) nu a fost suficient pentru a compensa aportul ofensiv al „Nicolailor” din Muntenegru, în condițiile în care celor 17 puncte marcate de Nikola Vucevic li s-au adăugat performanțele lui Nikola Ivanovic (17 puncte) și Nikola Pavlicevic (13 puncte). Astfel, fără prea mari emoții și cu perspectiva unui ultim meci în grupă cu România, muntenegrenii merg mai departe la Istanbul.

Spania 79-73 Croația

Spania și Croația au pus publicul din Sala Polivalentă în fața unei distribuții de NBA. Din cei zece jucători care au început meciul pentru cele două echipe, Marko Tomas, Krunoslav Simon și Fernando San Emeterio erau singurii jucătorii ce nu au avut niciodată contact cu liga nord-americană de baschet masculin. Partida a fost pe măsura numelor din teren și după trei meciuri în care niciun jucător spaniol nu a stat pe teren mai mult de 20 de minute, vedetele ibericilor s-au întrebuințat serios, împinși și de atacurile croaților. A fost un antrenament așa cum Aco Petrovic declara ulterior că și-a dorit, Dario Saric compensând cu 18 și 13 recuperări o evoluție sub standarde a lui Bojan Bogdanovic, dispărut în misiune cu 0 puncte în prima repriză și revenit abia în partea a doua a meciului, când a marcat nu mai puțin de 15 puncte.

Ambele echipe s-au calificat mai departe de pe locurile 1 pentru Spania, respectiv 2 pentru Croația.

Ziua de miercuri este zi liberă pentru Grupa C.

Ultimele articole

Alte articole