fbpx
miercuri, decembrie 6, 2023

Unică în lume, Apa Termală Herculane este folosită în crearea celor mai inovatoare dermatocosmetice

Share

Proprietățile apelor termale sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri, însă se știe că fiecare apă termală este diferită. Unele au un nivel de mineralizare mai slab decât are nevoie pielea noastră, iar altele au unul mai puternic. Strămoșii noștri romani au intuit însă foarte bine valoarea terapeutică inestimabilă a acestor ape, atestate documentar încă din anul 153. Băile Herculane au devenit astfel cea mai veche stațiune balneară din Europa. 

De toate beneficiile pe care natura le pune la dispoziție prin calitățile pe care i le atribuie acestei ape termale se bucură și produsele Ivatherm, brandul românesc de dermatocosmetice, creat în România și dezvoltat în Franța. Ingredientul cheie din formulele produselor Ivatherm este Apa Termală Herculane, unică în lume. 

Vara reducerilor IVATHERM, în farmaciile din Cluj 

Ca să vă puteți bucura din plin de toate beneficiile produselor sale, Ivatherm, prima companie de dermatocosmetice din România, vine cu o veste bună pentru clujeni, în luna iulie. 

Cum soarele devine din ce în ce mai arzător și, totodată, periculos, stratul de ozon nu ne mai protejează suficient, suntem tot mai sensibili, iar grija față de sănătate ar trebui să fie principala preocupare a tuturor. Expunerea la radiațiile solare, fără factor de protecție, în întervalul orar critic, mai ales vara, poate cauza daune ireversibile sănătății pielii. 

Specialiștii în dermatologie avertizează asupra efectelor novice ale razelor UV: expunerea prelungită la soare duce la modificări semnificative la nivel celular, la îmbătrânire prematură, precum și la dezvoltarea, în timp, a cancerului de piele. 

Așadar, pentru cei care iubesc soarele, apreciază produsele de calitate și sunt responsabili în ceea ce privește sănătatea pielii, IVATHERM lansează la Cluj o campanie de reduceri în valoare de 15%, la produsele destinate îngrijirii pielii, pe tot parcursul lunii iulie. 

Ca să vă protejați fața de efectele nedorite ale expunerii necontrolate la soare, vă vine în ajutor crema Sunlight 360º cremă de față hidratantă SPF50+, ce asigură o protecție sporită împotriva UVA și UVB. Acest produs previne îmbătrânirea celulară, hidratează
pielea, are o textură nelipicioasă și nu lasă urme albe. Cu alte cuvinte, este primul produs ce oferă protecție solară 360°: UVA, UVB, IR (radiații infraroșii) și VIZ (lumina vizibilă) pentru pielea sensibilă uscată și deshidratată. 

Farmaciile din Cluj de unde pot fi achiziționate produsele Ivatherm cu reducere de 15% sunt Ducfarm (se pot comanda și online), Remedium Farm (se pot comanda și online), Aldreda (se pot comanda și online), Elmafarm (se pot comanda și online), Napofarm (se pot comanda și online), Alma -Vivo, Bebepharm, Farmacia Europa.

Ivatherm este un brand creat în România și dezvoltat în Franța, o țară cu vastă experiență în industria cosmetică și a înfrumusețării, a cărui produse sunt prescrise de dermatologi și vândute astăzi în 18 țări din Europa, Asia și Orientul Mijlociu. 

Produsele dermatocosmetice sunt concepute și fabricate în Franța, având la bază Apa Termală Herculane, sunt special create pentru piele sensibilă sau cu afecțiuni a tinerilor, pentru pielea uscată și atopică a bebelușilor, pentru tenul matur și ridat, cel cu rozacee sau atopie, având un efect calmant, reparator și protector asupra pielii. 

Natura, ingredientul minune din cremele Ivatherm

Apa Termală Herculane, cu multiple proprietăți terapeutice, izvorăște din inima Munților Carpați, într-un Parc Național protejat și ajunge la suprafață în cea mai veche stațiune balneară din Europa, Băile Herculane. 

Puțin știu că această apă termală are o compoziție și o puritate care o fac unică, cu atât mai mult cu cât izvorăște de la o adâncime de 2000 de metri, într-un mediu protejat de orice fel de poluare, este pură din punct de vedere bacteriologic și are un pH apropiat de cel natural al pielii. 

„Această apă miraculoasă, folosită la prepararea fiecărui produs Ivatherm, provine dintr-un izvor termo-salin, fiind colectată chiar la ieșirea din stâncă. Este ideală în crearea dermatocosmeticelor, datorită conținutului optim de minerale și oligoelemente esențiale pentru sănătatea pielii, precum calciu, magneziu, mangan și zinc. Toate acestea au efect antiinflamator, antioxidant și antialergic, fiind benefice în rutina de îngrijire a pielii sensibile. Cercetătorii și specialiștii Ivatherm combină puterile acestei ape cu cele mai inovatoare ingrediente cosmetice, pentru a crea produse eficiente și sigure, dedicate îngrijirii pielii”, explică reprezentanții Ivatherm. 

Beneficiile Apei Termale Herculane asupra pielii 

Medicii dermatologi recomandă Apa Termală Herculane pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru cea sensibilă, alergică, sau intolerantă. Beneficiile sunt multiple, susțin specialiștii. 

Proprietățile sale antiinflamatorii au fost dovedite științific prin studii clinice atât în România, cât și în Franța și Filipine. La prepararea dermatocosmeticelor Ivatherm contribuie cei mai buni cosmetologi francezi, în timp ce compania românească pune preț pe cercetare și inovare în domeniul cosmetologiei, îmbinând cele mai noi descoperiri din domeniul științific cu puterea naturii. 

 „Cercetările arată că apa termală Herculane are un puternic efect antiinflamator, demonstrat prin inhibarea cu 56% a eliberării de histamină. Apa termală calmează, protejează și hidratează toate tipurile de piele sensibilă, alergică și reactivă, acneică, cu eczeme sau urticarie. Medicii dermatologi o recomandă inclusiv pentru bebeluși și copii, în eritemul de scutec, datorită efectului antiinflamator rapid“, spun reprezentanții companiei. 

Pe lângă multiplele beneficii, Apa Termală Herculane are și efect anti-aging, având, potrivit studiilor, un puternic efect antioxidant. Potrivit specialiștilor Ivatherm, unul dintre motivele reacțiilor inflamatorii și ale îmbătrânirii pielii este stresul oxidativ, acesta fiind asociat cu afecțiuni ale pielii precum dermatita atopică, psoriazisul sau cancerul de piele. 

„Stresul oxidativ afectează proteinele, lipidele sau ADN-ul celulelor pielii prin intermediul radicalilor liberi. Ce sunt radicalii liberi? Inamicii tinereții fără bătrânețe. Compuși chimici secundari care, pe piele, se traduc prin riduri, piele ternă și uscată, hiperpigmentare. Apa Termală Herculane, reduce producția de radicali liberi cu până la 34%, deci protejează împotriva îmbătrânirii pielii cauzate de stresul oxidativ”, explică specialiștii Ivatherm. 

Apa cu beneficii legendare

De Apa Termală Herculane se leagă și câteva legende. Potrivit acestora, Hercule, fiul lui Zeus, a luptat împotriva Hidrei din Lerna, șarpele cu mai multe capete, chiar la Băile Herculane. Se spune că acesta a reușit să taie capetele monstrului după ce s-a scăldat în miraculoasele izvoare termale. 

O altă legendă spune că, în perioada civilizației romane, stațiunea Băile Herculane a fost un punct de atracție important pentru aristocrația Romei antice și, mai târziu, împărații austrieci s-au îndrăgostit de frumusețea locului. Elisabeta de Wittelsbach, împărăteasa Austriei și Regina Ungariei, soția Împăratului Franz Joseph, cunoscută sub numele de Prințesa Sissi, nota în jurnalul său că Băile Herculane sunt încântătoare. Ritualurile ei constau în plimbări în natură și în băile termale. Evada în natură de câte ori avea ocazia, Băile Herculane fiind considerată atunci cea mai frumoasă stațiune termală din Europa.

Apa termală adorată de Sissi se regăsește astăzi în toate produsele Ivatherm și te poți bucura de beneficiile ei fără să faci o călătorie până la izvoare. 

spot_img
spot_img

Ultimele articole

Alte articole