fbpx
sâmbătă, mai 18, 2024

Up pentru SoNoRo!

Share

Priviţi-vă imaginaţia bine în ochi. Cum care ochi? Al minţii. Sau cu cel din spate, pentru cei care-l au. Când pocneşte, creează imagini. E uneori la mijloc o carte, un film, o piesă de teatru, un concert, un loc, o persoană, mai multe, sau pe scurt: orice. Bine, bine, dar de fapt în spaţiul intim se-ntâmplă ceva. O metamorfoză. Toate au o sonoritate aparte. Şi-apoi, când vine vorba de muzică, vizualul se transformă complet. Unii spun că abia atunci capătă sens. Muzica de film stă drept mărturie. Dar pentru propriul film, vă invit să ascultaţi muzică de cameră.

Aşa că, cine se îngrijeşte de imaginaţie, mâna sus!  Sau mai bine zis, mânuţa pe bilete. De mănuşi încă nu e cazul. E timpul, în schimb, pentru SoNoRo.

Ajuns la cea de-a opta ediţie,  Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo, care a debutat în 1 noiembrie la Bucureşti, ajunge şi la Cluj între 15 şi 17 noiembrie.  După „Love Unlimited” din 2012, SoNoRo 2013 dezvăluie o altă latură a personalităţii festivalului, concertele sale stând acum sub tema „Up”.

Anul acesta, clujenii se vor putea delecta cu patru concerte „înălţătoare”, susţinute de artiştii internaţionali Alissa Margulis (vioară), Marcin Sieniawski (violoncel), Diana Ketler (pian), Erik Schumann (vioară), Christian Naş (violă) şi Răzvan Popovici (violă). De asemenea, din dorinţa organizatorilor de a oferi publicului din ţară momente speciale, diferite de ce se va întâmpla în Bucureşti, la Cluj vor concerta în premieră artiştii Gilles Apap (vioară) şi Kirill Troussov (vioară).

Programul complet aici. Două dintre concerte sunt gratuite: cele de la Biserica Reformată şi la Turnul Croitorilor. La Fiddler on the Moon preţul biletelor este între 25 şi 75 lei, iar la Letters from the Sky 2 – între 20 (pentru elevi, studenţi şi pensionari) şi 40 de lei. Biletele la concertele festivalului sunt disponibile prin reţeaua Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

Ultimele articole

Alte articole