fbpx
sâmbătă, iulie 13, 2024

Vedetele Croației, prea bune pentru baschetbaliștii României

Share

Dacă în baschet ar fi existat conceptul de meci terminat la egalitate, am fi putut spune că România ar fi meritat un egal în meciul de sâmbătă, cu Croația. S-a terminat în 74-58 un meci în care tricolorii au luptat de la egal la egal cu vedetele de cinci stele ale oaspeților, care au mizat pe sclipirile veteranilor și pe precizia lui Bojan Bogdanovic pentru a câștiga meciul. În celelalte meciuri, Muntenegru a oferit o lecție de apărare cu Ungaria, în timp ce Spania a arătat de ce este o echipă de speriat, dezmembrând naționala Cehiei.

 

Articolele despre FIBA Eurobasket 2017 sunt susținute de

 

Vlad Moldoveanu a fost cel mai bun marcator al României în partida cu Croația (FOTO: FIBA)

Croația 74-58 România

După partida inaugurală în care au fost timorați și fără prea multă inspirație în meci, tricolorii au început fantastic meciul cu Croația. 10-0 arăta tabela după 6 minute de joc, dar un timeout cerut de legendarul Aco Petrovic a schimbat soarta jocului și a dat naștere unui run fabulos de 26-2 pentru Bogdanovic&Co. Croații au continuat să ardă plasa de la trei puncte în timp ce jucătorii români nu s-au putut apropia de coș, încheind de altfel partida cu o singură pereche de aruncări libere. Încercările de trei nu au funcționat prea bine, dar apărarea tricoloră și-a revenit în repriza a doua. Chiar dacă adversarii lor aveau pe teren jucători ca Roko Ukic sau Marko Petrovic, România a reușit performanța de a termina partida cu 17-15 la capitolul pase decisive 9-17 la capitolul mingi pierdute, dar și patru capace, semn că defensiva a fost una bună în condițiile date. Nu a fost însă suficient și Croații au păstrat controlul meciului până la final. În ciuda mai multor momente în care România s-a apropiat la 10 puncte, croații au încheiat pe val, iar tabela arăta 74-58 după 40 de minute de joc.

Mai jos, un video cu cele mai bune faze din meci.

Muntenegru 72-48 Ungaria

Ungaria a reușit să îl recupereze pe small-forward-ul Barcelonei, Hanga Adam, însă ofensiva a avut de suferit. Din fericire pentru maghiari, nici muntenegrenii nu au fost mai inspirați la acest capitol, primul sfert încheindu-se cu doar 25 de pucnte marcate din partea ambelor echipe. Din nefericire pentru maghiarii susținuți de peste 2500 de fani, muntenegrenii și-au revenit în atac, păstrând în continuare defensiva de fier. David Vojvoda a fost singura armă ofensivă cu cifre bune, însă cele 20 de puncte nu au venit și cu procentaje strălucite (35%). Hanga a fost neutralizat perfect, în timp ce Muntengrenii au atacat coșul cu oamenii mari și au recuperat eficient numeroasele ratări ale maghiarilor. De altfel, aceștia au încheiat meciul cu cifre dezastruoase în ofensivă: procentaj de 36% de la 2 puncte și doar 3 triple marcate din 27 de încercări.

Spania 93-56 Cehia

Spania a defilat încă o dată în grupa C, încheind meciul cu Cehia cu cifre impresionante. Din nou, vedetele ibericilor nu au petrecut mai mult de 20 de minute pe parchet, însă forța ofensivă a fost una spectaculoasă: la pauză Pau Gasol marcase doar cu un punct mai puțin decât întreaga națională a Cehiei, în condițiile în care la finalul primului sfert Ricky Rubio și Cehia aveau același număr de puncte (14), iar Pau avea deja 13. În repriza secundă show-ul a fost continuat de Juancho și Willy Hernangomez, acesta încheind partida cu 9 puncte și 10 recuperări. Pau Gasol a strâns 26 de puncte în doar 20 de minute jucate, în timp ce Ricky Rubio a terminat cu 17 puncte un meci în care un singur jucător al Cehiei a trecut de 10 puncte.

Legendarul Pau Gasol a continuat show-ul și în meciul cu Cehia (FOTO: FIBA)

Ultimele articole

Alte articole