fbpx
sâmbătă, mai 18, 2024

VIDEO| Cum arată meniul de distracție și mâncare la Street Food Festival

Share

Începe week-end-ul și, să fim serioși, cu așa o căldură cum avem afară, nimeni nu are chef de gătit. Varianta simplă, dar mai ales distractivă, e să mergem la Street Food Festival de pe Aleea Stadionului. Strada a devenit o mare bucătărie internațională unde, în micile furgonete viu colorate, se gătește la foc automat, dar se și ascultă muzică bună, live. În plus, cine vine la Street Food Festival, pleacă cu burta plină, dar și cu lecții numai bune de pus în aplicare acasă, „profesorii” festivalului fiind bucătari deja faimoși în țară, dar și în străinătate.

64 de truck-uri au dat joi startul unei noi ediții de Street Food Festival, care până duminică seara va da culoare, miros apetisant și mult bun gust orașului Cluj-Napoca. Alături de burgeri suculenți, quesadilla proaspăt preparată, mâncare asiatică plină de condimente, pizza napoletană sau deserturi aromate, băuturile răcoritoare vor face o echipă inedită pentru a-i îndemna pe gurmanzii înspre relaxare.

Bucătăriile din rulote sunt pregătite pentru toate poftele culinare ale clujenilor. Radu Corcoveanu, unul dintre bucătarii din food truck-ul „Cimbru”, ne spune că el și colegii săi au la rece aproape o jumătate de tonă de carne din care să prepare de-a lungul week-end-ului faimoasele lor fripturi, pentru care clujenii, timișorenii sau brașovenii așteaptă la cozi de zeci de metri, de fiecare dată când „Cimbru” ajunge la Street Food Festival.

„În Cluj vine foarte multă lume. Avem un meniu care continuă să fie foarte apreciat. Fripturile de vită sunt foarte cerute. Este provocator, pentru că e foarte aglomerat. Suntem o echipă foarte faină, iar energia noastră se reflectă și afară, la clienți”, spune Radu.

Încă din prima zi a fost înghesuială mare la mâncare. Burgerii au fost la putere, iar carnea de toate felurile a sfârâit pe grătare, semn că pofta de noi experiențe culinare e mare la Cluj-Napoca.

 

 

 

 

Dincolo de mâncare

Însă un eveniment ca Street Food Festival nu înseamnă doar satisfacerea papilelor gustative, spun organizatorii evenimentului. Programul este unul stufos, iar mâncarea este vedeta week-end-ului. Chef Foa și Antonio Pasarelli, dar și alți bucătari de renume din țară și din străinătate ies din restaurante și vin în stradă pentru a le arăta gurmanzilor că mâncarea de tip street-food poate fi, la rândul ei, o artă culinară.

„Antonio Pasarelli ne arată cum se gătește street food cu legume. Toată lumea are impresia că street food-ul înseamnă numai burgeri și preparate pe bază carne, însă nu e chiar așa. Pentru că din ce în ce mai des lumea ne întreabă dacă truck-urile invitate la eveniment au și mâncare vegetariană, motiv pentru care cunoscutul bucătar ne va găti un preparat realizat în mare parte din legume. De asemenea, vom învăța zilele acestea și cum să asociem berea cu diverse tipuri de carne sau mâncăruri, iar duminică vom avea lansarea cărții lui Chef Foa, „Street Food – Asia. Să facem cinste ingredientelor”, explică Ana Maria Mocanu, PR Street Food Festival.

Și ce merge bine cu mâncarea de calitate? Muzica bună, live pe scenele din festival, stropită din belșug cu băuturi pregătite din ingrediente proaspete, bere rece, burgeri, mâncare asiatică și multe alte preparate, toate savurate în tihnă, la mese sau pe bean bag-urile pufoase. Sau, de ce nu, direct pe iarbă.

 

Ligia Hojda, The Mono Jacks, Rubie, Ana and the Changes, Firma, Soul Serenade și Robin and the Backstabbers vor asigura ambientul din festival, dar serile vor fi garnisite și cu filme de bun gust.

Așadar, mai mult decât suficiente sunt motivele pentru care, în acest weekend, să mutăm din bucătărie la Street Food Festival și să ne lăsăm pe mâna celor care au făcut din asta o carieră.

Poftă bună!

Ce conține articolul

Ultimele articole

Alte articole