fbpx
sâmbătă, iulie 6, 2024

Vino să vezi cum se desfășoară o Operațiune de descarcerare și salvare a victimelor implicate într-un accident rutier, de către SMURD și care sunt pașii care trebuie urmați în cazul unei urgențe de acest gen.

Share

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca prin proiectul Road Safety își dorește prin Simularea de accident Rutier să informeze publicul larg asupra importanței cunoașterii unor masuri elementare de resuscitare (BLS – Basic Life Support) care pot face diferenta intre viata si moarte, precum și asupra detaliilor care trebuie comunicate în cadrul apelului efectuat la numărul unic de urgență 112.

Vrem ca publicul larg să conștientizeze faptul că interventia unui martor la episodul amenintator de viata este absolut esentială pana când vine echipajul de prim ajutor calificat in resuscitare (SMURD, Echipa de resuscitare spitaliceasca) și pentru aceasta vom oferi ocazia celor prezenți de a efectua fiecare manevrele de prim-ajutor pe manechine specializate.

TU ȘTII CUM SĂ ACȚIONEZI?

Nu ți se poate întâmpla tocmai ție.

Care sunt șansele ca, dintre toate persoanele care circulă cu mașina, dintre toți pasagerii care zilnic tranzitează șoselele din România, chiar tu să fii victima unui accident rutier? Știm. Ne place să credem întotdeauna că suntem „imuni” la astfel de catastrofe, dar cum ar fi, în caz de accident, să stai în fața unei persoane dragi și să privești neputincios până la venirea ajutorului specializat?

Imaginează-ți că poți să ajuți! Poți face diferența!

Vino DUMINICĂ, 14 MAI 2017, la ora 13:00 pe Platoul Cluj Arena să iei parte la o Simulare de Accident care îți poate schimba total percepția asupra situațiilor de urgență.

Vino să vezi cum se desfășoară o Operațiune de descarcerare și salvare a victimelor implicate într-un accident rutier, de către SMURD și care sunt pașii care trebuie urmați în cazul unei urgențe de acest gen.

Vino să înveți cum poți TU să ajuți o victimă aflată în stop cardio-respirator!

DUMINICĂ, sfâșiem mașini, dar salvăm victime!

Un eveniment realizat de Organizația Studenților Mediciniști din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca și LIFE FEST cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu”, a Consiliului Județean Cluj, a Poliției Rutiere și a Jandarmeriei.

Ultimele articole

Alte articole