fbpx
marți, decembrie 5, 2023

Vulturii își ridică aripile spre Eurobasket 2017

Share

După treizeci de ani de absență de la un Campionat European de Baschet, România se întoarce în competiție chiar în calitate de gazdă a Grupei C. Spania, Croația, Muntenegru, Cehia și Ungaria sunt echipele care se vor afla la Cluj-Napoca până în data de 7 septembrie și care, alături de „Vulturi”, vor pune în scenă cel mai mare show baschetbalistic din istoria acestui sport, în România. Prima zi aduce tricolorilor și prima, dar mai ales cea mai bună, șansă de a câștiga: meciul cu Cehia. Într-o grupă în care Spania aduce „echipa de aur”, Croația vine cu staruri ale NBA-ului, naționala Muntenegrului îl are în lot pe „20/20 Man” Nikola Vucevic, iar maghiarii îl au pe superstarul Hanga Adam, Vulturii și fanii lor trebuie să profite de participarea la un spectacol cu care e posibil să nu ne mai întâlnim mulți ani de-acum înainte.

FOTO: FIBA

Articolele despre FIBA Eurobasket 2017 sunt susținute de

Ziua 1, cu leii Cehiei

Chiar dacă va fi ultimul meci al zilei, partida România-Cehia este care interesează pe toată lumea măcar la nivel local. Dintre echipele cu care România ar putea emite pretenții pentru meciuri echilibrate, Cehia este cea mai „umană” formație. Fără Jan Vesely și Ondrej Balvin, Cehia nu mai este echipa care termina pe locul 7 la Eurobasket 2015. La Cluj-Napoca ajunge însă Tomas Satoransky, conducătorul de joc al lui Washington Wizards, echipă care a ajuns în acest an în semifinalele Conferinței de Est din NBA. Pentru Tomas, Eurobasket este ocazia de a arăta lumii că poate fi următorul lider al Cehiei, astfel că neutralizarea lui este crucială în vederea unei victorii a României. Va fi un duel de la distanță între doi jucători care-și duc în spatele propriile echipe: Vlad Moldoveanu pentru România și Tomas Satoransky pentru Cehia, însă o defensivă a la Marcel Țenter poate fi cheia pentru o victorie a României și implicit o primă surpriză într-o grupă în care starurile Spaniei și Croației vor face legea.

Meciul României va fi ultimul din prima zi și va începe la ora 20.20, partida fiind transmisă în direct pe TVR2.

Ungaria-Croația

Cele două echipe vor deschide competiția la Cluj-Napoca, cu meciul lor programat la ora 15:00. Croații se numără printre formațiile favorite să ajungă în fazele superioare ale Eurobasket. Cu un lot din care nu lipsesc vedetele NBA Dario Saric (Philadelphia 76ers), Bojan Bogdanovic (Indiana Pacers) sau Dragan Bender (Pheonix Suns), ex-iugoslavii înfruntă Ungaria în primul lor meci. Maghiarii vor avea o galerie impresionantă la Cluj, în condițiile în care peste 3000 de fani și-au anunțat prezența pentru faza grupelor. Au și motive de speranță, în condițiile în care echipa lor favorită îl are ca lider pe noul jucător al celor de la FC Barcelona, Hanga Adam. Baschetbalistul aflat în continuare în cărți pentru o mutare în NBA vine la Cluj-Napoca după un sezon în care a primit titlul de Best Defender în Euroligă, cea mai importantă competiție la nivel de club din Europa. Se anunță un duel fierbinte în care, totuși, Croații pornesc drept favoriți.

Ungaria-Croația începe la ora 15 și va fi transmis pe TVR HD.

Dario Saric (foto prim-plan) este unul dintre liderii naționalei Croației| FOTO: FIBA

Spania-Muntenegru

Pau Gasol, Sergio Rodriguez, Ricky Rubio, Marc Gasol sau frații Hernangomez sunt doar câteva dintre mega-starurile cu care Spania vine la Cluj-Napoca. Cea mai titrată generație baschtbalistică din istoria „La Roja” este și una dintre marile favorite ale competiției, iar faza grupelor ar trebui să fie o simplă formalitate. Duelul cu Muntenegru nu este însă dintre cele mai simple. Americanul cu pașaport muntenegrean, Tyrese Rice, vine după un sezon în care a fost liderul Barcelonei, în timp ce pivotul Nikola Vucevic ajunge la Eurobasket după un nou an în care a demonstrat că este unul dintre cei mai impunători centri din NBA, el fiind legitimat la Orlando Magic. Cu o suită de jucători tineri extrem de talentați precum Dino Radoncic de la Real Madrid sau Marko Todorovic de la BC Khimki, echipa Muntenegrului va fi o nucă tare și are mari șanse să ajungă în fazele superioare ale turneului, chiar dacă cu Spania pornește din postura de „underdog”.

Spania-Muntenegru începe la ora 17:35 și va fi transmis în direct pe TVR HD.

 

spot_img
spot_img

Ultimele articole

Alte articole