fbpx
luni, iulie 15, 2024

#whaTIFF dacă dorința ta de azi ar contura un mâine mai bun, mai responsabil?

Share

Toți avem în comun viitorul nostru și al comunităților în care trăim. Oameni de rând, instituții publice, organizații culturale, mediu de afaceri. Cum vom trăi acest viitor depinde de dorințele pe care ni le formăm astăzi: solidaritate, o calitate a vieții mai bună, drumuri mai sigure, resurse gestionate corect și grija pentru mediu sunt doar câteva trăsături ale unui viitor pe care ni-l dorim cu toții.

whaTIFF?

Pentru cel de-al 16-lea an consecutiv, Mercedes este alături de TIFF și invită comunitatea din Cluj să creeze scenarii pentru un viitor în care nu există dorință fără sustenabilitate.

whaTIFF este o întrebare și un îndemn, în același timp: ce-ar fi dacă dorința ta de azi ar contura un mâine mai bun, mai responsabil? Ce credem azi, se transformă în decizii care dau formă viitorului.

De aceea, Mercedes vrea să inspire comunitatea TIFF, admiratorii Mercedes și publicul larg să împărtășească propriile scenarii #whaTIFF pentru un viitor pe care ni-l dorim.

  • Cum arată pentru tine un viitor pe care ți-l dorești?
  • Ce trebuie să construim pentru un viitor dezirabil?
  • Dacă orașul în care trăiești este unul prietenos cu oamenii, ce îl face să fie așa?
  • Cum ar arăta un oraș cu drumuri sigure pentru tine și cei dragi?
  • Ai un sfat pentru tine, cel care trăiește în viitorul pe care ți-l dorești?

Sunt întrebările la care participanții la TIFF, și nu numai, pot să răspundă.

Cei care doresc să-și împărtășească dorințele #whatTIFF, pot face acest lucru și astăzi, în fața Casei TIFF, pe strada Universității, nr. 6. Tot acolo, în spațiul dedicat Mercedes-Benz, clujenii pot să admire noul model electric Mercedes EQE. De 16 ani, Mercedes este alături de TIFF și invită comunitatea clujeană să fie creativă și să-și dezvăluie propriile scenarii în ceea ce privește un viitor sustenabil.

De asemenea, în Parcul Poligonului din Florești, unde este organizat TIFF 2022, a avut loc, în 19 iunie, și se va mai desfășura, în 26 iunie, de la ora 12:00, un Număr de Magie prin care copiii sunt învățați de ce este importantă sustenabilitatea, cum pot contribui și ei la un viitor durabil, cum pot proteja resursele naturale pe care le avem (reciclare selectivă, utilizarea cu măsură a resurselor, ocrotirea mediului înconjurător, a animalelor, plantelor). Iar de la ora 12:30 va fi organizat un Atelier de Creație prin care informațiile învățate la Numărul de Magie se sedimentează, iar copii oferă o altă întrebuințarea unor obiecte, precum sticla sau cartonul utilizat.

Driven by Tomorrow. Drumul către sustenabilitate

Strategia de sustenabilitate a Mercedes, intitulată Ambition2039, își propune neutralizarea amprentei de carbon până în anul 2039, pentru toată flota de autovehicule utilitare. Mobilitate fără emisii, un angajament pentru protejarea mediul și păstrarea aerului curat.

Până la final de an 2022, toate fabricile Mercedes vor fi alimentate din surse de energie regenerabilă. Până în 2025, fiecare model Mercedes va avea o versiune electrică. Iar până în 2030, Mercedes își propune, acolo unde condițiile de piață permit, trecerea de la electric first la electric only.

Innovation meets vision

Mercedes-Benz susține dintotdeauna inovația. Totuși, nu doar autovehiculele sunt perfecționate zilnic, ci și inițiativele diverse care pun, încă de astăzi, baza unui viitor sustenabil, iar odată cu ele definiția luxului se schimbă.

Luxul înseamnă astăzi ceva atemporal, care trece dincolo de limitele a ceea ce este la modă. Este mai puțin despre valori materiale și mai mult despre experiențe emoționale, autentice. Este mai puțin despre individ și mai mult despre impactul pe care îl are asupra societății.

Ultimele articole

Alte articole