fbpx
luni, iulie 15, 2024

WineUp Fair in Transylvania transformă Clujul în capitala vinului și a gastronomiei exclusiviste.

Share

În perioada 5-7 aprilie, WineUp Fair in Transylvania transformă Clujul în capitala vinului și a gastronomiei exclusiviste. Cel mai profesionist și elegant târg de vinuri din România își așteaptă vizitatorii cu o selecție de vinuri calitative de la cele mai prestigioase crame locale și internaționale.

A 7 a ediție a WineUp Fair in Transylvania marchează “Anul schimbării”

“Schimbarea este în mod inerent pozitivă, deoarece ne oferă oportunitatea de creștere. Nu e surprinzător, că ediția cu numărul 7, este pentru WineUp Fair in Transylvania ediția schimbării. Ne bucurăm să vă anunțăm că începând cu cea de-a 7 a ediție, Elania Resort Făget va fi scena ideală pentru noul nostru concept, care va îmbina cu eleganță și profesionalism degustări de vinuri, degustări de băuturi spirtoase, show-uri culinare, și evenimente gastronomice exclusiviste.” Ioana Bidian organizator WineUp.

Cu un program valoros și ofertant de masterclass-uri și cu o serie specială de evenimente gastronomice exclusiviste realizate de cei mai creativi și talentați Chefi din România, WineUp devine o destinație de weekend obligatorie pentru cei care apreciază vinul și gastronomia de cea mai înaltă calitate.

Vizitatorii târgului vor putea, nu doar să deguste vinuri din colecții limitate, ci și să discute în amănunt cu proprietarii cramelor, oenologi, brand ambasadori, producători care vin la Cluj-Napoca să câștige vizibilitate prin calitatea produselor lor. Lista de expozanți până în acest moment este una impresionantă. 

Lamborghini Wines unul dintre brandurile internaționale celebre au ales să-și lanseze colecția de vinuri la WineUp într-un masterclass exclusivist. “Lamborghini Wines combină legenda auto italiană Lamborghini, pasiunea pentru lux și excelență cu arta vinificației. Produse în inima Umbriei, Italia, Vinurile Lamborghini întruchipează esența măiestriei și eleganței italiene. Cu o atenție meticuloasă la detalii și un angajament față de calitate, gama lor include o selecție de vinuri și spumante, fiecare creată pentru a reflecta terroir-ul unic al regiunii și etosul de precizie și inovație al Lamborghini. Așa cum mașinile Lamborghini sunt cunoscute pentru performanța și stilul lor, vinurile Lamborghini oferă o experiență sofisticată, atât cunoscătorilor cât și pasionaților.” Wine Expert Ioana Bidian

Noutatea acestei ediții o constituie evenimentele gastronomice. Noua locația a WineUp, Elania Resort, ne oferă posibilitatea de a-i avea ca și invitați pe cei mai creativi și talentați Chefi din România. Suntem încântați că putem să oferim publicului din Transilvania o serie de experiențe gastronomice exclusiviste. 

Flavors of Time este o experiență gastronomică unică în care se împletește viziunea pentru gastronomie a lui Radu CM Ionescu, Head Chef și proprietar al restaurantului de fine dining KAIAMO, cu vinurile create la Moșia Galicea Mare. 

Chef Radu Ionescu, este absolvent al “Le Cordon Bleu Londra” unde a obținut Grand Diplôme de Cuisine et Pâtisserie și Diploma în Culinary Management, a acumulat experiență în restaurantul londonez, al renumitului bucătar cu stea Michelin, Ollie Dabbous. La doar 9 luni de la deschidere KAIAMO, restaurantul a primit 15 puncte și 3 bonete în ghidul Gault & Millau România, iar Chef Radu Ionescu a fost primit distincția de „Great Chef of Tomorrow”. The WORLD’S 50 BEST RESTAURANTS, autoritate și ghid gastronomic cu acoperire globală, a inclus restaurantul KAIAMO în lista WORLD’S 50 BEST Discovery – cele mai bune 1.000 de restaurante din lume“, în 2021, Chef Radu și KAIAMO au fost incluși în La Liste, o prestigioasă entitate gastronomică franceză, sub eticheta de „Outstanding Cuisine”.

„Bucătăria lui merită aplauze! Sunt sigur, în ziua în care va veni ghidul Michelin în România, va primi o stea”! Chef Davide Pezzuto, restaurant cu o stea Michelin în Italia.

Moșia Galicea Mare este un model de restaurare și inovare în egală măsură, care se impune pe piața vinurilor exclusiviste din România cu un concept care nu numai că îmbină tradiția celor 100 de ani de existență a cramei cu mijloacele tehnologice noi și inovative din domeniu, dar care transpune aromele și tradițiile locului în colecții de vinuri exclusiviste.

O experiență gastronomică exclusivistă, unde veți descoperi trei valori care unesc conceptul KAIAMO și vinurile de la Moșia Galicea Mare: calitatea, pasiunea și tradiția într-o formă pură și autentică.”

Brunch: Your morning in going sparkling, Chef Daniel Pălici

Vă invităm la un brunch conceput de Daniel Pălici, unde simțurile vă vor fi surprinse de asocierile dintre spumante, șampanii și ingredientele, texturile, culorile și designul surprinzător al preparatelor.

Mereu în căutarea unor noi provocări, mereu având în minte producătorii locali, chef Daniel Pălici pune în evidență preparatele sale nu doar prin gust și arome dar și printr-o prezentare inedită. Esteticul face parte din filosofia bucătăriei Grai, un loc în care gastronomia românească prinde viață, prin explorarea ingredientelor, gusturilor și texturilor. Parte din tânăra generație de chefi care vor să își aducă aportul la evoluția gastronomiei românești, Daniel merge pe un drum propriu, într-un stil experimental, creativ și modern, în care gustul și esteticul sunt pilonii centrali. “De fel sunt un tip introvertit, iar prin Grai, prin stilul meu de gătit vorbesc cel mai bine” Daniel Pălici


Totally Blind Tasting, Chef Corina Grama, Chef Alin Vădean, Wine Expert Ioana Bidian

Pentru pasionații de gastronomie și vin, asocierea preparatelor și degustarea vinului sunt un act familiar, instinctiv și aparent evident pe care îl consideră de la sine înțeles.

Dar putem avea încredere în mirosul și papilele noastre gustative pentru a identifica diferite feluri de mâncare și vinuri fără să ne folosim informațiile vizuale?

 „Totally Blind Tasting”, este un eveniment experimental, conceput și prezentat de Wine Expert Ioana Bidian, care presupune anularea voluntară a vederii pe durata cinei gastronomice. Anularea vederii permite creierului să reechilibreze diferitele canale senzoriale și duce la creșterea receptivității centrilor olfactiv și gustativ. Experimentul pleacă de la premisa că, în fața incertitudinii privind culoarea și aspectul, mirosul, gustul și simțul tactil ne ghidează în evaluarea vinului și ne permite să savurăm cu adevărat aromele și gusturile din asocierile culinare.

Va fi o aventură gastronomică, Chef Corina Grama și Chef Alin Vădean au conceput fiecare preparat astfel încât prin textura, structura și compoziția aromelor să ofere o surpriză savuroasă. Veți explora aromele și gustul diferitelor vinuri și veți ghici culorile, soiurile, sporind misterul și entuziasmul din timpul evenimentului.

Biletele la târg, masterclass-uri și evenimentele gastronomice se pot achiziționa online de pe site-ul https://wineup.ro/ro/cumpara/ . Toate noutățile legate de târg și de evenimentele conexe sunt disponibile atât pe site-ul oficial www.wineup.ro, cât și pe pagina de Facebook, și Instagram.

WineUp vă oferă o experiență senzorială unică.

Despre WineUp Fair:

WineUp Fair este un eveniment anual dedicat pasionaților de vin și gastronomie, care aduce împreună producători de vinuri, experți și entuziaști din întreaga lume pentru a sărbători și a explora universul fascinant al vinului. Cu o selecție vastă de vinuri, masterclass-uri captivante și experiențe gastronomice de neuitat, WineUp Fair este considerat unul dintre cele mai prestigioase evenimente din domeniu.

Despre ArtVinium, organizatorul evenimentului:

ArtVinium este o companie de consultanță specializată în domeniul vitivinicol, care are o vastă experiență în marketingul și organizarea de evenimente dedicate industriei vinului și horeca.  Cu o expertiză de peste 20 de ani în organizarea evenimentelor exclusiviste de lifestyle și gastronomie, ArtVinium se angajează să ofere experiențe de neuitat și să creeze momente memorabile pentru clienții săi.

Ultimele articole

Alte articole