fbpx
duminică, mai 19, 2024

Ziua în care Eurobasket își ia adio de la Cluj-Napoca

Share

Ziua de joi este ultima la Cluj-Napoca pentru Eurobasket 2017. În ultimele trei meciuri, Cehia va juca împotriva Croației, Ungaria va înfrunta Spania, în timp ce România va închide Grupa C în compania selecționatei Muntenegrului.

Articolele despre FIBA Eurobasket 2017 sunt susținute de

România joacă ultimul ei meci la această ediție a Eurobasket (FOTO: FIBA)

Cehia-Croația, de la 14.30

Cehii lasă impresia că au venit la Eurobasket doar pentru a câștiga cu România. Având o singură victorie, cea din prima partidă disputată cu tricolorii, baschetbaliștii Cehiei nu mai au șanse de calificare și joacă doar pentru fani împotriva Croației. După ce a dispărut din ofensiva echipei sale, Tomas Satoransky are ocazia de a închide turneul cu o prestație care ar mai conta numai pentru statistici, în timp ce Croația poate odihni mai mulți titulari în vederea fazei eliminatorii de la Istanbul. Chiar și-așa, având în vedere calitatea lotului Croației, ex-iugoslavii sunt favoriți, iar fanii ar putea avea șansa să vadă un spectacol de calitate în această ultimă partidă.

Ungaria-Spania, de la 17:15

După ce a obținut calificarea în meciul direct cu România, antrenorul Ungariei declara că în ultimul meci cu Spania vrea neapărat ca jucătorii săi să se simtă bine și la final de meci să își facă o poză, de preferat cu spaniolii. Meciul nu mai are nicio miză pentru niciuna dintre echipe: Ungaria merge la Istanbul de pe locul patru, în timp ce spaniolii vor rămâne pe prima poziție a grupei. Având în vedere calitatea lotului Spaniei și dorința maghiarilor de a-și mulțumi inimoasa galerie prezentă la Cluj-Napoca, meciul ar putea să arate ca un All-Star Game. Așadar, spectacol.

România-Muntenegru, de la 20:45

Vulturii își vor lua adio de la Eurobasket într-un meci cu o echipă lipsită de orice griji pentru faza grupelor. De altfel, muntenegrenii nici nu s-au mai antrenat în ziua liberă de miercuri, semn că pentru ei, partida de astăzi pur și simplu trebuie bifată. Calificați de pe locul trei, muntenegrenii sunt totuși favoriți în această partidă, în condițiile în care pentru România nu va intra pe teren Vlad Moldoveanu. Acesta a suferit o accidentare în meciul cu Ungaria și va privi din tribună ultima reprezentație la Eurobasket a României.

Ultimele articole

Alte articole