fbpx
miercuri, aprilie 17, 2024

Cel mai nou membru Cluj IT Cluster, sub lupă: SoftServe are peste 11,000 de angajați la nivel global.

Data:

SoftServe, unul dintre principalii furnizori globali de servicii digitale și consultanță IT din regiune, a devenit anul acesta membru al clusterului tehnologic Cluj IT, organizație care reunește afaceri, instituții academice și inițiative inovatoare din zona metropolitană Cluj-Napoca.

Angajând în România remote din 2022, compania are de câteva luni și prezență fizică în Cluj, oferind spații de lucru într-un co-working din oraș. Iată cinci amănunte inedite despre acest nou jucător din IT-ul clujean.

1.    Cel mai vechi angajat al SoftServe din România (după Country Manager) este în Cluj. Se numește Bogdan, s-a alăturat echipei în iunie 2022 și este inginer QC. Clujul este al doilea oraș din România ca număr de angajați după București pentru companie, aici fiind aproape 20 din cei 130 de membri ai echipei locale.

La SoftServe se poate lucra 100% remote, dar compania are și un birou în București și oferă spații de lucru în regim co-working la Cluj și Iași, pentru a veni în întâmpinarea celor care preferă această variantă.

2.    Compania are un ecosistem propriu de invătare cu peste 1,000 de cursuri dezvoltate de specialiștii companiei. Aceste soluții se alătură altor peste 10,000 puse la dispoziția angajaților prin Udemy Business. În calitate de membru Gold al Cluj IT Cluster, SoftServe intenționează să se alăture, printre altele, și grupului de lucru Învățare și Dezvoltare din cadrul Clusterului.

3.    SoftServe are una dintre cele mai mari comunități de Big Data și Data Science din regiune – cu peste 200 de specialiști. Compania este prezentă în România cu 6 centre de excelență, inclusiv Big Data. Această prezență este și unul dintre motivele pentru care aproximativ 50% din echipa locală este formată din seniori sau profesioniști peste acest nivel.

În total, SoftServe are peste 11,000 de oameni, răspândiți în 16 țări din întreaga lume, care lucrează la circa 1,000 de proiecte.

4.    Compania are și un departament R&D dedicat cercetării aplicabilității la scară largă a tehnologiilor deep tech, iar cea mai recentă direcție de cercetare este GenAI – proaspăt lansată anul trecut.

5.    SoftServe are propria fundație – Open Eyes și propria platformă de crowdsourcing – Open Tech – prin care sprijină cauze umanitare și contribuie la proiecte în folosul comunității.  Sute de angajați SoftServe din întreaga lume fac voluntariat pentru a susține cauze nobile în fiecare an.

SoftServe se alătură unei peisaj tech bogat, Clujul cunoscând o creștere remarcabilă în sectorul IT în ultimul deceniu. Pe site-ul Cluj IT se menționeză că există peste 1.200 de companii de tehnologie, 6 universități importante și mai mult de 20.000 de specialiști IT în zona metropolitană Cluj, ceea ce formează un ecosistem de business dinamic și creionează zona ca un hub în Europa de Est.

SoftServe este o companie globală cu prezență în 16 țări, care deservește industrii multiple printr-o expertiză extinsă: de la inginerie software și DevOps, la Big Data & Analytics, Experience Design sau robotică. Prezentă în România din 2022, compania are în prezent deschise pe plan local roluri de ingineri software iOS și Android, DevOps și MLOps, dar caută și consultanți Data Science sau specialiști SAP ERP. Mai multe detalii despre companie aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

DISTRIBUIE ARTICOLUL:

Populare

Îți recomandăm să citești și:

WE LOVE RETRO 2024: Bilete cu prețuri reduse doar până pe 20 aprilie!

Fun Factory, East 17, Whigfield, Nana, C-Block, DJ Sash!,...

112 Coffee Roastery anunță o nouă eră în prăjirea cafelei de specialitate

Situată în inima Transilvaniei, 112 Coffee Roastery este mândră...

Călătoriile de unul singur: Sfaturi utile pentru o experiență în siguranță

Călătoriile de unul singur pot fi o experiență inegalabilă,...