fbpx
luni, mai 20, 2024

5 evenimente de neratat la Comedy Cluj 2015

Share

Mâine, Clujul se transformă pentru 10 zile în capitala europeană a filmului de comedie. Va fi veselie în cinematografe, bună dispoziție în sălile de teatru, creativitate în atelierele de film. Și pentru că se vor întâmpla multe lucruri și nu veți ști unde și cum să vă împărțiți, venim în ajutorul vostru cu cinci evenimente pe care ar fi bine să nu le ratați în timpul Festivalului Comedy Cluj 2015.

 

1. Clasa conducătoare / The Ruling Class, filmul cineastului britanic Peter Medak, este un film de colecție pe care toți cinefilii adevărați trebuie să-l vadă măcar o dată în viața. O comedie neagră în clasicul stil britanic, The Ruling Class îl are în rolul principal pe Peter O’Toole, actor ce a fost nominalizat la Oscar pentru prestația sa din acest film. Fiica actorului, Kate O’Toole, va fi prezentă la proiecția specială ce va avea loc în data de 23 octombrie, de la ora 19.30, la Cinema City Iulius Mall. Așa-i că nici voi nu veți lipsi? 🙂 Trailerul îl puteți vedea aici: 

 

Peter-OToole-The-ruling-Class-1972-Jack-2.png

2. Cel mai nou testament / Brand new testament, o coproducție Belgia-Franța-Luxemburg, în regia lui Jaco Van Dormael. Cu Benoît Poelvoorde și Catherine Deneuve în rolurile principale, producția vine la Comedy Cluj după ce a primit Premiul publicului la Biografilm Festival și Norwegian International Film Festival. Proiecția filmului va avea loc la Gala de închidere, sâmbătă, 24 octombrie, la cinema Florin Piersic. Ca să vă faceți o idee despre această spumoasă comedie, urmăriți trailerul: .

 

 

Brand-New-Testament-©-Kris-Dewitte-credit-0-2000-0-1125-crop.jpg

3. Vania și Sonia și Mașa și Spike, în regia lui Horia Suru, care se va juca marți, 20 octombrie, ora 19.30, în sala mare a Teatrului Național. Piesa, care îi are în distribuție pe Gheorghe Visu, Liliana Pană, Mihaela Rădescu, Ștefan Lupu, Ana Bianca Popescu și Andreea Grămoșteanu, este o comedie cu gust amărui în care temele şi atmosfera cehoviană sunt remixate în spirit contemporan. Pentru această piesă dramaturgul american contemporan Christopher Durang a primit, în 2013, Premiul Tony. Cu siguranță o să vă placă. 🙂

 

Vania_si_Sonia_si_Masa_si_Spike_006.sized_.jpg

4. Atelierul de Special Film Events: Într-un Cluj asaltat de festivaluri de tot soiul, este extrem de important să înveți cum să creezi și să promovezi evenimentele speciale care vin la pachet cu festivalurile de film și nu numai. Ca urmare,  este un must participarea la Atelierul de Special Film Events susținut de Hallfridur Thora Tryggvadottir, producător teatral și project manager al Reykjavík International Film Festival (RIFF). Suntem siguri că veți dori să vă înscrieți, așa că vă punem la dispoziție un link către mai multe detalii: 

5. Întâlnirea cu regizorul Thomas Ciulei. Acesta va fi prezent la unica proiecție într-un cinematograf din România a ultimului său film, 2+2. 

 

thomas_ciulei_foto_astra_film__large.jpg

 

Veți putea sta de povești cu Thomas Ciulei imediat după proiecția filmului, care va avea loc sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 20.30, la cinematograful Florin Piersic. Nu ratați această întâlnire care se anunță extrem de interesantă!

Acestea fiind spuse, ne vedem la Comedy Cluj!

Ultimele articole

Alte articole