fbpx
marți, iulie 9, 2024

Ecosistemul Liberty Technology Park Cluj prinde culoare

Share

Am avut plăcerea să găzduim până în prezent o serie de evenimente: de la inaugurarea parcului din decembrie odată cu evenimentul „ITC in the Park”, urmat de gala de decernare a premiilor BATRA și evenimentele din cadrul Spherik Accelerator.

În luna aprilie am luat parte cu drag lansarea colecției „Tudor Personal Taylor Primavară/Vară 2014”. Acum ne pregătim pentru festivalul internațional de fotografie „Photo Romania Festival” a cărei „Zi a Tehnologiei” va fi sărbătorită în parcul tehnologic. Suntem entuziaști și deschiși către manifestări culturale, expoziții, concerte și festivaluri.

ITC In the Park

Susținem antreprenoriatul și tinerii pasionați de el

La sfârșitul anului 2013 Liberty Technology Park Cluj a devenit membru fondator al Spherik Accelerator, alături de Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si Banca Transilvania. Scopul acceleratorului de business constă în promovarea antreprenoriatului în vederea identificării celor mai bune idei de afaceri care pot fi implementate, finanțate și care, prin dezvoltarea de noi companii, pot avea un impact prin creare de valoare, locuri de muncă și proprietate intelectuală.

Spherik Accelerator derulează în perioada decembrie 2013 – mai 2014 programele Spherik Student și Innovation Labs Cluj, două programe de încurajare a antreprenoriatului în tech dedicate studenților și proaspeților absolvenți, facilitând interacțiunea a 17 echipe cu antreprenori si mentori cu experiență in dezvoltare de produse software. Activitatea Spherik continuă cu lansarea în luna mai a programului de pregătire pentru start-upuri românești din IT aflate la început de drum și în căutare de o primă finanțare. Printre membrii boardului de mentorat se numără Radu Georgescu, antreprenor in serie si investitor și Irina Anghel, Managing Director al South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association.

543894_488986594475906_1279881295_n

Iubim IT-ul și nu numai

Proiectul Liberty Technology Park Cluj este ocupat de rezidenți din domeniul IT în proporție 85%. Companiile pe care avem plăcerea  să le găzduim până în prezent completează profilul parcului și adaugă valoare conceptului nostru.

Suntem mândri că din 6 decembrie 2013 de când ne-am deschis porțile și până în prezent parcul tehnologic găzduiește 6 companii clujene: Halcyon Mobile, Recall, Makronetz, Ecuson, Spherik Accelerator. Makronetz este o companie de software development. Ecuson Studio este un studio de branding, web design și web development de origine clujeană. Halcyon Mobile, companie specializată pe dezvoltarea și crearea de aplicații mobile pentru iOS, Android și în general tot „tot ce este mobile”. Recall se ocupă cu managementul securizat al informațiilor.

Suntem în continuă dezvoltare

Ne aflăm în plin proces de selecție a antreprenorului general pentru etapa a 2-a a proiectului. Aceasta va fi livrată la finele acestui an, oferind un total de 13.412 m2 aparținând clădirilor D și E. Suprafețele generoase per etaj – 3600 m2 – oferă companiilor oportunitatea de a ocupa un nivel întreg. Interiorul spațiilor este tip „open space” cu o distribuție excelentă ce permite nu doar o compartimentare eficientă, ci și personalizarea spațiului în funcție de specificul companiilor. Lucrările pentru faza 2-a se vor demara în luna iunie.

1025507_604342269633896_346464464_o

În luna mai se va deschide restaurantul  „La Casa”. Conceptul lor este unul diferit pentru piața românească, oferind o gamă variată de produse din peste 120 de sortimente. Complexul „La Casa” din cadrul Liberty Technology Park Cluj cuprinde un restaurant cu terasă și va oferi rezidenților specialități culinare din panificație, patiserie, cofetărie și gastronomie.

De asemenea, proiectul amenajării peisagistice a parcului este în plină derulare. Momentan lucrăm la „amenajarea verde” corespunzătoare primei etape. Acesta are o suprafață de 13 250 m2 ce include terenuri multifuncționale de sport, o grădină cu pomi fructiferi, o fâșie de apă și mult doritele piste de biciclete.

Până iulie 2014 vom avea 100% din faza I închiriată. Interesul companiilor este ridicat și pentru faza 2, unde am semnat antecontracte pentru 30% din suprafața totală a etapei, spațiile urmând să fie ocupate în lunile decembrie 2014 și ianuarie 2015.

Dezvoltat de Fribourg Development, Liberty Technology Park Cluj oferă rezidenților un mediu dinamic și efervescent intensificând conexiunile și comunicarea dintre companii ce activează în domenii similare cu scopul de a genera și susține inovația și progresul.

ITC In the Park - Ion Sturza

Parcul tech revoluționar, ce reimaginează fostul activ al fabricii Libertatea, este o inițiativă a Fribourg Capital sub patronajul omului de afaceri Ion Sturza.

Contributor: Advertorial Liberty  

Ultimele articole

Alte articole