fbpx
vineri, februarie 23, 2024

Pentru o viata echilibrata, consumati Zamburi

Share

Proiectul Zâmburi ( poveşti scurte pentru oameni mari sub formă de felicitări ilustrate) s-a născut într-un spaţiu intim: în camera unui cuplu conjugal. Ea? Probleme cu somnul. El? Medic cu un talent ascuns (până de curând) de povestitor. Aşa a început terapia Adrianei: una de…născociri. Scurte. Adriana adormea cu sfârşitul poveştii pe pleoape iar a doua zi se gândea mereu la poveste.

S-au adunat multe nopţi în acest ritm, până când, în iulie, Storience (agenția de branding condusă de cei doi soţi –Ştefan şi Adriana Liuţe) urma să împlinească  un an. Aşa că s-au apucat înainte cu o lună să le pregătească invitaţilor 40 de felicitări originale. Ştefan le-a scris -pe unele reconstituindu-le din amintirile atâtor nopţi, pe celălalte compunându-le pe loc, Adriana le-a editat şi invitaţilor li s-a servit un cadou aparte. Doar că lucrurile nu s-au oprit aici -poveştile se potriveau mult prea bine împreună și parcă-și cereau dreptul de a fi puse într-o carte.

Aşa a intrat în scenă ilustratorul clujean Dan Dulău, pe care soţii l-au rugat să creeze coperta. Dar lui Dan i-au plăcut prea mult poveştile să se limiteze la copertă. În cele din urmă, complet ilustrate, cele 40 de poveşti au ajuns sub ochii celor de la Cărtureşti. Acolo s-au copt Zâmburii în forma lor finală: felicitări ilustrate cu poveşti la interior, ce pot fi cumpărate la bucată într-un plic cu nas bombat şi zâmbet şui, sau la set complet de 40 într-un biblioraft decorativ sub forma unui acordeon. Ştefan le-a găsit un nume: Zâmburi, adică sâmburi de zâmbet.

Nici nu vă închipuiţi câtă ingeniozitate şi umor zace în condeiul lui Ştefan. Nu i-am putut găsi scrisului vreun corespondent, nu seamănă cu nimic din ce-am citit până acum. Şi da, sunt poveşti scurte (3-4 paragrafe consistente) pentru oameni mari. Aşa că, zâmbiţi când ajungeţi la librărie: aveţi cel mai fain cadou de făcut sau de primit, fie că alegeţi doar una dintre cele 40 de poveşti, fie că le cumpăraţi la set.

foto: Dacian Groza

Cine are probleme cu somnul, să-şi găsească un soţ/o soţie cu zâmburi în mână, că acum se găsesc pe toate rafturile (de la Cărtureşti)!

Ce conține articolul

Ultimele articole

Alte articole